https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

DZ potrdil kandidate za ministre, vlada ima sedaj 20 resorjev

24.01.2023 ob 16:00  

Ministrska ekipa vlade Roberta Goloba je dobila novo podobo. DZ je s 55 glasovi za in 29 glasovi proti potrdil devet ministrov 15. slovenske vlade. Ministri so funkcije zasedli z reorganizacijo vlade, kot so si jo koalicijski partnerji zamislili ob nastopu mandata. Vlada ima po novem 20 resorjev.

"Po osmih mesecih borbe smo prišli do točke, ko lahko zmagovalci na volitvah uveljavijo svojo legitimno pravico do oblikovanja vlade po lastni meri," je v nagovoru poslancem dejal Robert Golob. 

Izpostavil je, da bo leto 2023 leto reform in leto v katerem bodo izpeljali "nujno preobrazbo, modernizacijo države, ki je naravnana dolgoročno". Tri nova ministrstva pa bodo po njegovih besedah nosilci treh pomembnih reform.

Ministrstvo za solidarno prihodnost bo moralo pripraviti preobrazbo dolgotrajne oskrbe in stanovanjsko reformo, s katero bodo po njegovih besedah uravnavali dotok prepotrebne delovne sile, poskušali zadržati mlade in znižati stroške bivanja vsem državljanom. Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac pa je po Golobovem mnenju človek, ki pozna sistem javne uprave in aktivist, kar pomeni, da razume potrebe manjšin, običajnega človeka.

Z ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, ki ga bo vodil sedanji državni sekretar Darjo Felda, namenoma izločajo področje vzgoje, izobraževanja in srednjega šolstva iz ministrstva za visokošolstvo, ker želijo postaviti temelj za šolsko reformo. S slednjo bodo po njegovih besedah po 20 letih osnovno šolstvo približali izzivom sedanjega časa.

Ministrstvo za podnebje in energijo bo vodil dozdajšnji minister za infrastrukturo Bojan Kumer, pripraviti pa bo moralo ukrepe, kako se energetska kriza nikoli več ne bo ponovila. "Podnebje in energija ima dva cilja, ki sta na videz nezdružljiva, v resnici pa gresta z roko v roki in to je, da samo z dolgoročnimi brezogljičnimi ukrepi lahko pripeljemo do tega, da bomo imeli dejansko energetske potrebe pokrite, planeta pa ne bomo uničevali in podnebja z njim," je dejal. Reforma bo zajemala področje kmetijstva, industrije, prometa in tudi proizvodne energije. V letošnjem letu bodo po napovedih Goloba pripravili dopolnjen nacionalni energetski in podnebni načrt.

Dosedanja državna sekretarka Alenka Bratušek bo prevzela ministrstvo za infrastrukturo, ki je to funkcijo že opravljala. Golob verjame, da bo učinkovita pri nadzoru in izvedbi velikih investicijskih ciklov "in da bomo tudi na ta račun mogoče privarčevali kakšen evro".

Dve vladni službi sta se prekvalificirali v ministrstvi. To sta ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, ki ga bo še naprej vodil Aleksander Jevšek, ter ministrstvo za digitalno preobrazbo, na čelu katerega prav tako ostaja Emilija Stojmenova Duh.

Še trije ministri so morali znova zapriseči. Šolski minister Igor Papič bo odslej skrbel za ministrstvo za visokošolstvo, znanost in inovacije. Slednje bo po Golobovih besedah skrbelo za to, da bosta znanost in razvoj dala tudi več konkretnih inovacij, ki se bodo prelile v gospodarske dosežke. Minister za gospodarstvo Matjaž Han je zaprisegel kot minister za gospodarstvo, turizem in šport, Uroš Brežan pa je zaprisegel kot minister za naravne vire in prostor.

"Sprememba pred nami ni le personalna, ampak je vsebinska," je poudaril Golob. V resnici gre za predlog v smeri preobrazbe vlade z namenom doseganja novih, strateških prebojev in odgovarjanja na strateške izzive današnjega časa, je še dodal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2023 ob 17:33 gost

      VAU ,da dol padneš !!!!

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2023 ob 23:25 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2023 ob 17:36 gost

      Bravo vlada je komplet. Zdaj pa udariti po oligarhaj lobistaj mafiji, tajkunaj. Vse dvoživke po rezati. Nikomur ne dvigniti plače najprej se naj javni sektor dokaže z delom Nej z bluzanjem. Kajti več kot polovica javnega sektorja Neve zakaj hodi v službo. Edino ko je plača so na delovnem mestu pa se to samo do malice. Ker potem se gre nakupovat in dviga plačo pisarne se pa zaklepajo do nadaljnjega.

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2023 ob 17:41 gost

      Vsi se krčijo , mi se širimo !! V tej mali državi ima vsak državljan 2 ministra na hrbtu ! Je to normalno ? Dajmo se še malo afnat !!

      29 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2023 ob 17:41 gost

      Upam da vlada poreže krila starim prdecem izdajalcem Slovencev. Janši, Kacin, Ruplu, Peterleti. Keri bi radi revolucijo zaradi muzeja domobranske izdajalske mafije. Kera se dviga po dolgih 80 letih z pomočjo prav teh desnih domobrancih. Keri so pa vsi za časa Jugoslavije bili komunisti prve vrstne linije.

      11 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2023 ob 1:48 Ali so med nami Rusi gost

        zurnal24.si/svet/ruski-bogatas-se-je-obrnil-na-nas-nisem-oligarh-jahta-ni-moja

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2023 ob 17:50 GOST gost

      JEBO TE KOMUNIST MARŠ NA DRINO SMETI VEN BRAT TELE RDEČE SI SPLOH SLOVENEC VIJ TE NAM PAMET SOLILI PRIŠLEK SI SE BORIL ZA SAMOSTOJNOST TE BI INAČI MISLO NEJ PA TAK

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2023 ob 18:21 123 gost

        Če ti temu rečeš vojna,to je bil trening za morijo na Balkanu, če bi šlo zares bi Janša odletel v Avstralijo, zakaj se je pa bežalo čez mejo sedaj pa imate toliko problemov z begunci

        7 21 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.01.2023 ob 17:50 Pista gost

      Zdaj ste komplet in cas je da zacnete delat

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.01.2023 ob 18:46 žalostno gost

      Tako žalostno je biti Slovenec. V ničemer se ne znamo strinjati ne zmeniti. Danes imamo vse, pa govorimo, kako lepo nam je bilo, ko smo še po otroške plenice in banane morali v Avstrijo. Izgubili bomo vse, ker ne zmoremo osnov demokracije in smo polni sovraštva. Zato pa delamo na tujem, doma pa bluzimo in volimo lopove ter tatove. Se bomo čudili, ko nas bo spet tepla tuja šiba?

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.01.2023 ob 19:09 GOST gost

      JA KELKO NAS PA JE SLOVENCEV ČISTIH

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.01.2023 ob 19:16 gost gost

      Rajši san nejčisti slovenec- pa san, kak janušova budala.

      6 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.01.2023 ob 19:41 gost

      Ma dela se maymuna .... no , v bistvu se mu sploh ni treba ....! 19:16

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.01.2023 ob 20:20 Gajdar gost

      Zanimivo je gledati skupinsko fotografijo v slovenskem Parlamentu, ker podij (leseno stopnišče) ni bil predviden za tako velik ansambel, tako da jih je fotograf kar fejst skup narinil.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.01.2023 ob 20:27 Karel K. gost

      Smo na dobri poti, morda gremo proti koncu poti ob kateri je propadla Juga, še posebej po napovedi, Golobčka, da nam bo vladal vsaj dva mandata, morda tri. Zato pravi, da bo sprewmembe delal v naslednjem mandatu. Zdaj pravi, da so za vse težave, tudi za plačno zmešnjavo krive vse dosedanje vlade, kaj bo rekel potem po koncu prvega mandata v katerem bo le s svojo megalomansko vladno ekipo dobival bogovsko plačo, država pa bo v greznici.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.01.2023 ob 20:31 Karel K. gost

      Golobček vedno govori samo o energiji, čeprav je na dnevnem redu druga tema. To dokazuje, da se le na prodajo elektrike spozna. Ko pa mu rečejo, da je z elektriko šeftal za svoj žep, potem pa se spusti na bolni nizki nivo in žali vsepovprek.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.01.2023 ob 20:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Károly,ve pa ,Golob govori o tem koliko energije se bo porabilo za tvojo kremacijo......o tem je govora......Károly,strošek si .....daj nekaj v sklad za "Brez stroškov davkoplačevalcev pogreba KÁROLYA..REŠIMO SE KÁROLYA,NAJ BO NAJCENEJE,NIHČE GA NE POGREŠA,plenice za ostale".. .jaz dam Evro.....

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.01.2023 ob 21:28 gost

      Mahnič vsaka ti čast za nastop v parlamentu za vprašanja Golobu .... Ti si zakon ....... Tako naprej !! Ruši tiste ,ki si to zaslužijo !!!

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.01.2023 ob 21:30 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.01.2023 ob 21:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sam bulouzim.....kakša baba temu podrži,Mahniču.....dno .....moškega...je .....bruhalništvo......

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.01.2023 ob 22:58 gost

      Tij tele, ka pa Mahniču falij, pogledni si tan toga ministra za mešanje megle, Simon Maljevac, bog se nas usmili, sramota, sramota, to je minister,sramota nej minister, pravi asi na kupu, vsi manekeni, bog se nas usmili, kak ,če ne bi imeli normalnih ljudi v Sloveniji.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.01.2023 ob 5:54 Smrkci gost

      Sloveniji ne more več pomagati niti bog. Največ je prisotne laži, resnice se pa ogibajo ko hudič križa.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      25.01.2023 ob 5:57 Smrkci gost

      France Prešeren mislim Golob kje pa je Urška.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      25.01.2023 ob 8:07 gost

      Goveda rdeča....prepad je blizu.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      25.01.2023 ob 8:11 gost

      lendavski podvojvoda daj razloži kdo pa hoče nategnit Meiro Hot.Temu pa mora zelo slabo iti.Na kaj te ta plastična baba spominja ?????????????????????????Ne daj BOG jo srečat ko se zmrači.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      25.01.2023 ob 8:46 gost

      Vlada dela po sistemu - vzemi tam kjer je .....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      25.01.2023 ob 8:51 gost

      Kradimo tistim , ki ustvarjajo , ampak vse po zakonu !!!!!!!!!!!!1

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      25.01.2023 ob 9:59 gost

      Od te vlade pa lahko kaj pričakujejo samo tisti najbolj naivni. Teh v Sloveniji seveda ni malo, vedar zadnje čase več ne plešejo tako zagnano, ampak bolj stopicajo na mestu.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      25.01.2023 ob 10:00 D gost

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      25.01.2023 ob 10:02 Drislavi lendavski nadvojvoda gost

      Pridi v Irish pub, da se ga vsipleva in se poserjeva na vse janšiste.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      25.01.2023 ob 10:03 Čergoli - sin gost

      Želim vsem lep in prijazen dober dan.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      25.01.2023 ob 14:39 .........piscu ub 17:41 gost

      kaj ne govoriš o krčenju OBČIN, KATERA DRŽAVA NA SVETU JIH IMA 212, PA SE KRČI. in tu je denarja za 5 Slovenij, magarčino jedna bezobrazna, posrana, sjebana, zanikrna, lažniva.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.01.2023 ob 14:48 mahnič gost

      je zakon, je napisal nek budala. Ko sprašuje Goloba tisto, na kar je že Golob pred tem odgovoril Janši, namreč da je Janša prijatelj Z BERIŠO. IN PRIJATELJ JANŠA POTRDI, DA 10 LET POZNA BERIŠO, NE VE PA, DA JE TA VELEPOSLANIK V ZAGREBU. tAKO, DA TI PISEC ob 21:28 IN MAHNIČ, NIMATA TRI ČISTE, SAJ JE NA TO VPRAŠANJE GOLOB ODGOVORIL JANŠI, KI SE JE V STUDIU POSRAL V HLAČE IN ZABARVAL, KOT DA BI BIL RDEČKO.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2023 ob 14:56 gost

        Po novem je bil Janša direktor GEN-i in je nakazoval denar v Srbijo. Kakšen komunistićki pederfil ala S_m_o_d_e_J si, ki je prijatelj vseh ponosnih prisklednikov k_o_m_u_n_i_s_t_o_v

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.01.2023 ob 14:58 gost

      (mahnič ) Pa še nisi opazil ,da si magarac !!! Uf , kaj pa je to!! ha,ha,ha,ha,aaaaa

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.01.2023 ob 15:37 kilonja gost

      Ministerstvo za samooskrbo še pride:)..Na službeni dolžnosti, med sejo, ki jo je včeraj prenašala tudi nacionalka, je namreč dr. Martin Premk povrtal po nosu in najdbo spravil v usta.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      25.01.2023 ob 15:38 gost

      Lačen je bil hi,hi,hi,

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      25.01.2023 ob 18:30 gost gost

      Pa dajte janšisti že enkrat mir s tem največjin pokvarjencon v zgodovini SLO. Resan ste primitivni, ka ste še nej gor prišli. V vsaki normalni državi bi ta pokvarjenec, kar je m ilorečen , že davno odstopo ob takšnem porazu, samo ta smešna figura se tega ne zaveda. Vi ga pa še vedno napraj vlačite. Betežno do amena, sicer van pa nemreš zameriti, ne vete, ka delate.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      25.01.2023 ob 19:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      KONEC DEBATE,IVANOVI STE IDIOTSKI KRETENI,PRI TEM NAJ OSTANE,NA VEKOMAJ,AMEN .

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      25.01.2023 ob 19:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ona dva pozadinska,se sploh vidva zavedata mojega intelektuališa .....?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      25.01.2023 ob 20:05 gost

      Lendavski, tele si bul, tele si pa tele boš ostal.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      27.01.2023 ob 15:12 LFL gost

      SINGAPUR je država, ki je uspela od osamosvojitve dalje 1965povsem onemogočiti LEVICO.Povprečna plača:3451 E VENEZUELA je država ki je uspela od 1998 dalje povsem onemogočiti DESNICO. Povprečna plača 15E. Zdaj pa hitro na plesišče.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.