https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Popravilo ali nakup novega telefona – kaj izbrati?

13.02.2023 ob 9:00  

Ne glede na to, ali vam na telefonu ne dela kamera ali pa ima morda počeno steklo, se slej ko prej vsi znajdemo pred dilemo, ali se takšen telefon splača popraviti ali raje kupiti novega. Kaj torej izbrati?

 

To je izjemno pomembno vprašanje, saj so telefoni postali pomemben del našega življenja. Z njimi lahko počnemo marsikaj, saj postajajo vedno bolj zmogljive naprave in posledično tudi drage.

Kaj torej izbrati v primeru okvare telefona?

Prednosti in pomanjkljivosti popravila telefona

Če imate s telefonom težave, se pred nakupom vedno najprej vprašajte, ali ga je mogoče popraviti.

V nadaljevanju smo poiskali nekaj pomembnih razlogov, zakaj se bolj splača popravilo kot nakup novega telefona:

  • Prihranek denarja: Nakup pametnega telefona vas lahko danes veliko stane in v večini primerov je popravilo cenejše. To velja ne glede na to, ali gre za popravilo iPhonov ali katerokoli drugo znamko telefona. Torej, če imate pokvarjen zaslon, težave s polnjenjem in baterijo, ali pa katerokoli drugo napako, je najbolje, da izberete servis telefonov in prihranite nekaj denarja.
  • Popravilo vam prihrani nekaj časa: Kupovanje pametnega telefona v naglici se nikoli ne obrestuje. Ponudba telefonov je danes tako zelo pestra, da si je potrebno za nakup vzeti dovolj časa, da preverite vse tehnične lastnosti in cene. Če boste v primeru okvare telefona iskali novega, upoštevajte, da lahko traja to tudi nekaj dni, medtem ko vam kakovosten servis telefonov odpravi napako že v nekaj urah.
  • Okoljska osveščenost: Vsak odvržen telefon pomeni dodatno obremenitev za okolje. In če se želimo do okolja obnašati odgovorno, potem je popravilo telefonov zagotovo boljša odločitev.
  • Izkoristite garancijo: Skoraj vsa podjetja za svoje telefone ponujajo garancijo. Če imate s telefonom težave, se vam jo splača izkoristiti, saj vam bodo telefon popravili brez plačila stroškov. Imejte pa v mislih, da to ne velja za mehanske poškodbe in druga popravila, ki so običajno zapisana v pogojih garancije.

Brez skrbi ste lahko, da vam bo telefon po opravljenem popravilu še dolgo časa brezhibno deloval. Res pa je, da v tem primeru ne boste imeli najnovejšega modela iPhona, Samsunga ali Huawei telefona.

Prednosti in slabosti nakupa novega telefona

Dejstvo je, da boste v določenem trenutku morali zamenjati svoj telefon. Izkazalo se je, da je nakup pametnega telefona prava odločitev v naslednjih situacijah:

− ko je vaš trenutni model telefona popolnoma zastarel;

− ko je telefon nepopravljiv;

− ko je strošek popravila telefona večji od nakupa novega.

Največja prednost nakupa novega telefona je zagotovo v tem, da boste imeli v tem primeru dosti sodobnejšo napravo, ki vam bo po vsej verjetnosti delovala še vrsto let.

Vsak novi model telefona, ki pride na trg, ima običajno boljše tehnične lastnosti, s čemer lahko pričakujete tudi nekoliko več funkcionalnosti.

 

Vendar pa morate upoštevati, da nakup novega telefona na drugi strani pomeni tudi večji denarni strošek. Prav tako pa si boste morali vzeti nekaj več dodatnega časa in temeljito preveriti aktualno ponudbo ali celo obiskati nekaj trgovin.

Za kaj se torej odločiti - popravilo starega ali nakup novega?

Sedaj, ko ste spoznali prednosti in pomanjkljivosti popravila in nakupa telefona, je čas, da sprejmete pravo odločitev. V katerih primerih se torej odločiti za nakup telefona in v katerih za njegovo popravilo?

Na končno odločitev vpliva nekaj pomembnih dejavnikov:

  • Koliko stane popravilo v primerjavi z nakupom telefona?

Če popravilo vašega telefona stane polovico manj kot nakup novega ali pa celo več, se vam popravilo telefonov bolj splača, še posebej, če gre za novejši model.

  • Koliko je star vaš telefon?

Povprečno telefon zdrži 3 leta ali pa celo dlje. Če je vaš telefon nov, vsekakor razmislite o popravilu. Tudi, če je vaš telefon starejši od treh let in do sedaj z njim niste imeli nobenih težav, se vam popravilo splača. Kadar pa gre za zastarele modele, je nakup v večini primerov boljša odločitev.

  • Ali je telefon v garanciji?

Vedno, ko imate telefon še v garanciji, se vam splača izkoristiti popravilo telefonov brez dodatnih stroškov. Upoštevajte, da imajo garancije določene izjeme, pri katerih njeno uveljavljanje ni mogoče.

  • Za kakšno vrste napake gre?

Popravilo telefona se vam vedno splača, kadar gre za manjše napake in poškodbe, kot so na primer počeno steklo, nedelujoča baterija, počasno delovanje, težave s kamero, težave z mikrofonom in še mnogo drugega.

Na koga se obrniti za servis telefona?

Ena najhujših stvari, ki se nam danes lahko zgodi, je zagotovo okvara telefona. In če se odločite za njegovo popravilo, je pomembno, da je le to opravljeno hitro, kvalitetno in strokovno. Servis telefonov Mobistekla vam zagotavlja vse to in še več – preverite!

* Oglasni prispevek

    Fotogalerija