https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kako odeje iz organskih materialov lahko izboljšajo vaše zdravje in spanje?

21.03.2023 ob 0:00  

Med spanjem se naše telo fizično in psihično spočije, zato je še kako pomembno, da je spalno okolje primerno za zdrav in kakovosten spanec. Pri tem pa pogosto zanemarjamo pomen odeje, s katero se vsak večer pokrijemo.

 

Dejstvo je, da le primerno izbrana odeja, posteljnina in vzglavnik lahko poskrbijo, da bomo ponoči dobro spali.

Pri tem je pomembno, da izbiramo izdelke iz organskih materialov, s katerimi naredimo korak naprej v smeri boljšega zdravja. Razloge za to, boste izvedeli v nadaljevanju.

Odeje iz organskih materialov izboljšajo spanec

V zadnjem času strokovnjaki neprestano poudarjajo, kako pomemben je dober spanec za naše zdravje in splošno počutje. Vendar ste verjetno tudi vi eden izmed tistih, ki le redko pomisli na vpliv odeje in posteljnine, ki jo imata na vaš spanec.

Dejstvo pa je, da je visokokakovostna posteljnina in odeja iz organskega bombaža ali ovčje volne izjemno zračna, zaradi posebnega tkanja namesto kemične obdelave, pa izjemno mehka in prijetna na otip.

Več kot očitno je, da boste s takšnimi odejami občutili razkošen občutek spanja, ki ga do sedaj še niste doživeli.

Odeje iz organskih materialov samodejno uravnavajo toploto

Slab spanec je pogosto posledica prevročih ali prehladnih noči. To pa še posebej občutijo tisti ljudje, ki se poleti pogosto potijo ali jih pozimi rado zebe.

Kot smo že omenili, so odeje iz organskih materialov izjemno zračne. In posteljnina, ki dobro diha, zagotavlja tudi boljše kroženje zraka, ki poskrbi za prijeten spanec vso noč, ne glede na temperaturo v vaši spalnici.

Naravna in organska tekstilna vlakna, iz katerih so izdelane odeje in posteljnina, ohranjajo enakomerno telesno temperaturo vso noč, saj imajo izjemno sposobnost termoregulacije. Zaradi tega boste bolj trdno spali tako pri visokih kot tudi nizkih temperaturah.

Za tiste, ki se pogosto potite, to pomeni, da je nočno prebujanje zaradi vročine preteklost, to pa bo v vašem telesu poskrbelo za dodatno umirjenost.

Odeje iz organskih materialov pozitivno vplivajo na dihala

Vsi tisti, ki se spopadate z astmo ali drugimi težavami dihal, ste verjetno že prišli do spoznanja, da posteljnina iz organskih materialov blagodejno vpliva na vaš spanec, saj ne draži vaših pljuč.

Torej sta lahko klasična posteljnina in odeja na dolgi rok nevarnost tudi za vse tiste, ki sicer nimajo očitnih dihalnih obolenj, saj lahko v svoje telo z vdihavanjem vnesejo različne onesnaževalce.

Nekateri podatki kažejo na to, da klasična posteljnina, ki ni predelana na ekološki način, lahko vsebuje ogromno škodljivih pesticidov, ki jih ponoči vdihujemo. To pa lahko sčasoma povzroči tudi težave z našimi dihali.

V izogib temu, izberite odeje in posteljnino iz organskih materialov.

Z odejami iz organskih materialov do bolj zdrave kože

Kadar na posteljnini ali odeji zasledite trditve kot so na primer ´brez gub´, ´odporen proti madežem´, ´obstojna barva´, morate biti še posebej pozorni, saj nakazujejo na prisotnost formaldehida.

Ta že sam po sebi močno draži kožo, če pa k temu prištejemo še druge neprijetne kemikalije na tekstilnih vlaknih, boste doživeli dvojni učinek.

Če izberete posteljnino iz organskih materialov, ki ima zlati standard GOTS (Global Organic Textile Standard), potem so tovrstne skrbi popolnoma odveč.

To pomeni, da je celoten proces pridelave surovin, proizvodnje in izdelave opravljen 100 % naravno, brez dodanih kemikalij. Zato je zelo malo verjetno, da bi se zaradi tega pojavila dražeča koža, ekcemi ali druge težave z občutljivo kožo in obolenji.          

  

Kadar na posteljnini ali odeji zasledite trditve kot so na primer ´brez gub´, ´odporen proti madežem´, ´obstojna barva´, morate biti še posebej pozorni, saj nakazujejo na prisotnost formaldehida.

Ta že sam po sebi močno draži kožo, če pa k temu prištejemo še druge neprijetne kemikalije na tekstilnih vlaknih, boste doživeli dvojni učinek.

Če izberete posteljnino iz organskih materialov, ki ima zlati standard GOTS (Global Organic Textile Standard), potem so tovrstne skrbi popolnoma odveč.

To pomeni, da je celoten proces pridelave surovin, proizvodnje in izdelave opravljen 100 % naravno, brez dodanih kemikalij. Zato je zelo malo verjetno, da bi se zaradi tega pojavila dražeča koža, ekcemi ali druge težave z občutljivo kožo in obolenji.

Odeje iz organskih materialov so odlična izbira za ljudi z alergijami ali občutljivo kožo

Glede na zgoraj napisano, je popolnoma jasno, da so odeje in posteljnina iz organskih materialov najboljša izbira za vse alergike in tiste, ki se spopadate z občutljivo kožo.

Ko ležite v postelji, sta vaš obraz in koža vedno v stiku s tekstilnimi vlakni, iz katerih je izdelana posteljnina. In če so v njej prisotne razne kemikalije, je očitno, da lahko pričakujete določene zdravstvene težave.

Znano je, da so odeje iz organskih materialov brez dražečih kemikalij in ostankov, za nameček pa so tudi hipoalergene. Ta podatek je še posebej pomemben za vse tiste, ki se spopadate z alergijami ali imate občutljivo kožo.

V izogib poslabšanju vašega stanja je izbira odeje in posteljnine iz organskih materialov za vas edina možna izbira, če želite storiti čim več za svoje zdravje.

Ali ste vedeli, da vsak dan preživite v stiku s posteljnino 8 ur? Zato si privoščite posteljnino in odejo iz organskih materialov – zagotovo boste na ta način storili največ za svoje zdravje!

* Oglasni prispevek

    Fotogalerija