https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

(FOTO) Robert Jurak: »Razstava« in Dežurni krivci

Logarovci 29a, 27.03.2023 ob 18:40  

V soboto, 25. marca 2023, so v ART galeriji Jurak odprli razstavo del kiparja Roberta Juraka, z naslovom »Razstava«. S svojim nastopom so otvoritev popestrili Dežurni krivci.


Kipar Robert Jurak ustvarja raznolike skulpture predvsem iz železa, ki ga dopolnjuje z različnimi materiali, največkrat z lesom, kamnom ali glino. Poleg skulptur je avtor unikatnih kosov pohištva, dober primer uporabne forma vive pa predstavljajo skulpture, umeščene na prostem, največkrat so to umetniške klopi. Jurak se je poskusil tudi kot slikar in grafik, tako so na tokratni razstavi med drugim na ogled tudi njegove grafike.

Razstavlja doma in v tujini. Je avtor številnih javnih del in instalacij, ki jih lahko občudujemo na njegovem domu, v občini Križevci, veliko jih je v kogovskih goricah, na številnih mestih v Pomurju, na Štajerskem in tudi drugod po Sloveniji. Jurakov jekleni podpis pa je najti tudi v tujini. Družbeno kritična drža in skrb za zdravo okolje in naravo so mu inspiracija. Je avtor mnogih kiparskih instalacij in udeleženec številnih likovnih simpozijev in kolonij. Več o avtorju in njegovih projektih najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2023 ob 18:56 pišti gost

      Sama neumnost--potem pa pijanka ! Umetnost pa taka !!??

      63 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2023 ob 19:28 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.03.2023 ob 8:25 Pavel gost

        V sodobni družbi zelo malo ljudi razmišlja s svojo glavo. S spranimi možgani ljudje niso sposobni izraziti svojega mnenja, kritične misli, konstruktivne misli,.... Ker ni kritične misli, se za umetnika lahko razglaša vsak, ki je ekscentričen, neumen, narcisoiden, egoističen, samovšečen, .....To da nasedejo tem neumnostim naivni ljudje, nekako razumem, ne razumem pa tega, da to neumnost podpirajo kustosi, kuratorji,... ČLOVEK PREBUDI SE!

        49 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2023 ob 19:25 gost

      Pravi umetnik ! Kandidat za Prešernovo nagrado !!

      6 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2023 ob 7:49 guest gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2023 ob 9:21 gost gost

      Ima mogoče kdo pokazati kaj boljšega, razen kopice paradržavnih zavodov, ki so večinoma namenjeni sami sebi in si direktorji izplačujejo delovno uspešnost.

      2 50 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.03.2023 ob 9:58 Pavel gost

        Boljše ali slabše ni noben kriterij. Je polarizacije, ki družbo razkraja. Deli in vladaj! Pomembno je, da vidimo celoto. Gledati ali videti, poslušati ali slišati, govoriti ali povedati bistvo,... tega ljudje ne ozavestimo. Danes se vse dogaja na površini. Površnost se najbolj kaže v kulturi-zrcalu družbe. Ker so likovni kritiki izumrli ali pa so se prelevili oziroma prodali za Judeževe srebrnike, zaman pričakujemo misli, ideje, ki bi človeštvo spodbudilo k duhovni evoluciji. Človeštvo se spreneveda in rajši sprejema prevarante, goljufe,...

        44 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2023 ob 11:37 Ruudi gost

      Današnja, kao umetnost je v tako slabem stanju, da lahko diletanta, ki zna švasat odpadke železa proglasi za umetnika. Zdaj smo zares že na dnu!

      46 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2023 ob 12:32 Pavel gost

      Na dnu in v temi smo že dolgo, vendar se vsi sprenevedajo, da to ni tako, predvsem samooklicani umetniki, artisti-cirkusanti, ki zabavajo s svojimi triki naivne ljudi.

      42 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.03.2023 ob 12:50 Koloman gost

      Danes so glavni naturščiki na vseh področjih. Tako v glasbi, likovnostjo, filmu. Zakaj imamo sploh umetniške šole?

      48 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.03.2023 ob 13:21 Pavel gost

      Akademije imamo zato, da imajo vsevedni profesorji službe. Študenti se ne ukvarjajo. Če bi jih preveč naučili bi hitro izgubili pozicijo. Zato prevladujejo naturščaki, ki pa so poneumljeni družbi bili zmeraj všeč (požrešnost, primitivnost, vulgarnost, plehkost,...).

      39 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.03.2023 ob 17:39 Pax gost

      Bravo Pavel, odlični komentarji. 👍🏻

      37 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.