https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Od danes možna oddaja vlog za kmetijske subvencije, letos številne novosti

31.03.2023 ob 8:40  

Začenja se letošnja kampanja zbiranja vlog za kmetijske subvencije iz novega programskega obdobja skupne kmetijske politike do 2027. Kampanja se letos začenja pozneje kot po navadi zaradi številnih novosti na tem področju. Kmetovalci imajo z nekaj izjemami do 10. julija čas za oddajo vlog. Za daljši rok so se odločili zaradi kompleksnosti izpolnjevanja vlog. Obseg sredstev za letos je okoli 236 milijonov evrov.

Po besedah generalnega direktorja agencije za kmetijske trge Mirana Miheliča so za letošnjo kampanjo značilne velike vsebinske spremembe, ki jih je prinesel nov strateški načrt skupne kmetijske politike, in tudi nadgradnja informacijskega sistema.

V letošnjem letu bo morala v praksi dokončno zaživeti tudi aplikacija za spremljanje kmetijskih površin Sopotnik. Sprva se bodo satelitski posnetki le zbirali, od 1. avgusta naprej pa bo mogoča tudi njihova obdelava. Glede na to, da se bodo kmetijske površine začele spremljati s pomočjo satelitskih posnetkov, je še toliko bolj pomembna točnost prijave podatkov. Bojazen, da bodo z aplikacijo izvajali neposredni vpogled, je po njegovih navedbah odveč, saj "resolucija podatkov ni tako dobra", da bi lahko videli posamezne ljudi in predmete.

Zaradi številnih novosti bo v času trajanja kampanje kmetom zagotovljena tako vsebinska kot tudi tehnična pomoč. Nosilci kmetijskih gospodarstev morajo vloge oddati elektronsko, pri tem pa jim lahko pomagajo v kmetijski svetovalni službi. V pomoč pri izpolnjevanju zbirne vloge sta agencija in kmetijsko ministrstvo pripravila posebna navodila, vlagatelji pa se lahko za dodatne informacije obrnejo tudi na klicni center agencije, stanje obravnave vlog pa lahko preverijo v spletnem pregledovalniku.

Kmetovalci morajo vloge oddati do 10. julija 2023, z izjemo zahtevka za podintervencijo dobrobit živali - drobnica, za katero je rok oddaje do 5. maja, ter pri posebnih kulturah, kjer je rok za oddajo zbirne vloge 30. junij.

Skupni obseg sredstev za leto 2023 znaša približno 236 milijonov evrov, od tega je za neposredne podpore namenjenih dobrih 131 milijonov evrov. Skupno pa je za izvajanje strateškega načrta do 2027 na voljo skoraj 1,8 milijarde evrov, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2023 ob 12:33 prijatelj gost

      Kmet bo moral diplomirati iz poneumljanja---strateških načrtov države !! Norci čim bolj zakomplicirati vse , da potem lažje vlogo zavržeš ! golobajzarji zafrustrirani !

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2023 ob 20:46 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2023 ob 16:26 gost

      Kmeteki bi morali dati subvencije državi ne da država daje njim. Vsi davkoplačevalci bi morali od kmeta zahtevati kmetijske pridelke kot so krompir, pšenica, vse vrstna semena zelenjavo itd. Ker subvencije z kerimi si ti kmečki debili kopujejo igračke kmetijske in draga avteke dajo davkoplačevalci. Ko pa kmeteki pridejo na kako veselico ali prireditev si mize oblžijo da se vse upognejo pod dobrotami kere vse požrejo in se nalejejo najbolj med vsemi prisotnimi. Res se obnašajo kot debili iz hleva.

      5 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2023 ob 16:29 gost

      Kmet je že diplomiral z oceno 10 za fektanje z državne blagajne v kero vsi vlagajo najmanj pa kmet. Pa se prav kmet vozi z novim evtekom od subvencij kere mu je dala država 800 tisočakov. Ostali davkoplačevalci pa ne dobijo niti centa iz te iste državne blagajne.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.04.2023 ob 7:12 Ivan gost

      Gost.Koliko pa si ti plačal za stavbo in delovni stroj ko si nastopil službo,skratka za premoženje na katerem si služiš plačo če si zaposlen.Lahko pa tudi kupiš zemljo,stroje,vložiš cca 500.000 evrov ,kmetuješ in začneš kasirati subvencije.Za kmeta ne potrebuješ ravno fakultete,rabiš pa pridne roke.To so moje iskušnje 40 let dela na kmetiji.Nisem se obogatil,sem preživel,pa ne jamram za vsako stvar.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.04.2023 ob 7:41 Dule gost

        Ivan,eno dopolnilo k tvojemu komentarju: kmalu bo neobdelanih kmetij na desetine (že v naši vasi nekaj),pa lahko z jezikom opletajoči GOST kar začne z delom.Pa bo tudi on štel cekine od subvencij!Aja,njemu ni za delo,le za jamranje. Žal ni edini...

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.04.2023 ob 21:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ivek,počasi,pred polno let sem začel na tistem kar so nam predhodni ustvarili,celo življenje sem v gospodarstvu,prihajajo mladi,delajo tudi na mojem,tako je,pa delam v prekleto dobrem podjetju,nihče nam nič ne daje,nismo na proračunu, le gospodarimo,dajemo posredno vsem,tudi kmetu,ki dobiva na račun maloobdelanih arov,subvencij.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.