https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Ste spremljali tekmo v Ljudskem vrtu?

3.5.2023  

Nogometaši Mure, ki se borijo za uvrstitev v evropska tekmovanja, včeraj na Ljudskem vrtu niso pripravili presenečenja. Gledalcem se sicer niso predstavili v slabi luči, a so storili preveč napak, si zabili tudi dva avtogola, da bi lahko na koncu iztržili ugodnejši rezultat. 

Za Muro se je tekma začela nesrečno, saj je že v tretji minuti prejela zadetek, ki si ga je dala kar sama, saj je žoga po podaji Martina Milca z desne strani najprej zadela Dakuja, nato pa še Cipota in se odbila v mrežo.

Že v 11. minuti bi lahko Mura vrnila tekmecem milo za drago in vrnila tekmo na začetno izhodišče, saj se je Klepač znašel sam pred vratarjem, toda streljal je mimo gola. Napadalec je bil tudi v sumljivem položaju, stranski sodnik sicer ni dvignil zastavico, a vprašanje je, če bi bil Prekmurcem Var naklonjen.

Nova nevšečnost je črno-bele doletela v 16. minuti, ko so že drugič dosegli avtogol. Tokrat je predložek Arnela Jakupovića za hrbet vratarja Mihelaka preusmeril Morris.

Želje pa to Sobočanom ni vzelo, v 22. minuti so prišli do znižanja zaostanka. Po protinapadu je mariborska obramba slabo izbijala žogo, ta je prišla do Zličića, ki je z 18 metrov natančno meril. Vratar Bergsen se je žoge sicer rahlo dotaknil, a ukrotil je ni.

Da pa smola murašev ne bo spremljala vso tekmo, je pokazala 35. minuta. Takrat je po lepi podaji Tolića najboljši strelec prvenstva Vipotnik že premagal Mihelaka, vendar je soboškega vratarja rešila vratnica.

Štiri minute pozneje gosti niso izkoristili darila Bergsena, nizozemski vratar, ki je pred tem poklonil žogo Kousu, je svojo napako popravil, ubranil je strel Dakuja iz neposredne bližine vrat. Nekaj zatem so avtogol dosegli tudi Mariborčani, a njihovo srečo je bil pred tem Klepač v nedovoljenem položaju, v zadnjih trenutkih pred odhodom v slačilnico pa se je Bergsen izkazal po strelu Maruška od daleč.

Mura je tudi v nadaljevanju nadaljevala napade, Klepač in Daku sta predstavljala stalno nevarnost, toda razpoložen je bil tudi Bergsen. Njegovo delo pa je nadgradila naveza Tolić - Vipotnik, ki je v 69. minuti poskrbela za povišanje vodstva. 

Nekaj priložnosti je imela tudi Mura, Cipotu je med drugim veselje preprečila glava Bergsena, ki jo je iz bližine zadel. Mura bo v naslednjem krogu gostila Gorico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2023 ob 11:55 gost

      Prave LEPOTICE.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2023 ob 12:23 gost

      Čestitke murašem za učinkovito igro, škoda le, da jim trener ni povedal, da morajo streljati na nasprotnikov gol, ne na svojega.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2023 ob 15:16 gost

      Bil sam bil, pa še ešče zaj djoučem, pa nemrem k sebi priti, ka nam je zug odpelo za evropo. Dragi pobde, povejte mi zakoj se nam to dogaja, zakoj?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2023 ob 15:27 gost

      Po slikah sodeč ste na tekmi bilij sami jebivetri--nemanjiči !! Škoda časa za tako sranje !!!!!!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.05.2023 ob 17:46 Seljo gost

      Dragi gost, to se Muri dogaja zato, ker nimajo kvalitete, hrabrosti in samozaupanja. Realno se za 6. mesto že nekaj časa kažejo premalo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.05.2023 ob 18:07 gost

      Pa za 6 mesto je nej trebejlo Grabiča pripelati, šesti bi bili tudi z Čunto, pa še lepše so špilali pod njegovo komando, zaj pa sploj igre nemajo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.05.2023 ob 19:08 gost

      Pa prlej so tuj nej imeli nikšne igre paše slabše so špilale kak zdaj Mogli so pripelate Grabiča kajti Čontala je samo filozofiral in ni čudo da počasi vse vrag jemlje ta klub

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.05.2023 ob 19:11 Seljo gost

      Vsi smo upali, da bo z menjavo trenerja kaj boljše a se je izkazalo, da je igralski kader enostavno preslab. S temi igralci niti Guardiola ne bi kaj dosti več naredil. Brez temeljite prevetritve se nam za novo sezono slabo piše. Žal.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.05.2023 ob 19:23 RAJBAR VEČNI DOLŽNIK gost

      Zdaj proti Gorice palik napunite stadion ka podprejte tej mafijozaše pa nebojte noure ka se iz vas norca delajo Pa še tak dobre nogometaše mamo katastrofa

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.05.2023 ob 20:00 gost

      Spremljal sem jo miže, a ste zadovoljni?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.05.2023 ob 8:04 dilinka gost

      Hallloooo pajtaš nadvojvoda za viked ga s Cigajnom prideva k tebi na obisk ka mo se ga fajn mele........

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.05.2023 ob 14:44 AJAJAJAJAJ gost

      Od te tekme ima tričetrt navijačev Mure veliki glavobol. Ne morejo priti k sebi. Baje je Grablić pozabil povedati na začetku tekme svojim obrambnim igralcem, v katero smer igrajo. Sami pa po inteligenci nogometaša to tako ali tako ne vejo. Saj poznate tisto parolo; MAMA IMELA DVA SINA. EN JE BIL PAMETEN, DRUGI PA NOGOMETAŠ.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.