https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Klub Maksa Perca, upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Murska Sobota obeležil okrogel jubilej

Murska Sobota, 13.05.2023 ob 6:00  

Klub Maksa Perca, upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Murska Sobota je s slovesnostjo, ki je v petek, 12. maja, potekala v Gledališču Park Murska Sobota, obeležil 50 let delovanja.

Na svečanosti ob 50. obletnici delovanja kluba je pozdravni nagovor pripadel podžupanu Mestne občine Murska Sobota Timiju Gombocu, ki je izpostavil, da so člani kluba v življenju opravljali plemenito delo. »Skrbeli ste za varnost vseh nas, kar če pogledamo globalno, dandanes niti ni tako samoumevno. Bodite ponosni na to, kar ste naredili na svoji poklicni poti,« je dejal Gomboc. Čestital jim je ob okroglem jubileju ter zaželel uspešno delovanje tudi naprej. 

Člani kluba v svoje dejavnosti vključujejo tudi aktivno zaposlene, kar spodbuja medgeneracijsko solidarnost in prispeva k prenosu bogate policijske dediščine, na aktivne policistke in policiste ter ostale zaposlene. 

»Policijska uprava Murska Sobota se zaveda pomena obstoja in sodelovanja s stanovskimi društvi, združenji in klubi, ki delujejo v okviru naše institucije,« v nagovoru pove direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančič in izpostavi, da ima spoštovanja vredno vlogo tudi Klub Maksa Perca, upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Murska Sobota. »Skozi čas so se naloge in pristojnosti policije spreminjale, Klub Maksa Perca pa je ostal stalnica,« je dejal in izpostavil, da ima klub zanimivo in bogato zgodovino, še posebej pa poslanstvo, da vzdržuje in krepi sodelovanje med upokojenimi in zaposlenimi v Ministrstvu za notranje zadeve, kot tudi med upokojenimi in aktivno zaposlenimi v Policiji.

Državna sekretarka, pristojna za področje dela Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve ter druge varnostne naloge Helga Dobrin je izpostavila, da se na ministrstvu in Policiji zavedajo pomembnosti povezovanja z različnimi stanovskimi in veteranskimi organizacijami. "Za nas je delovanje Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca in vseh 14 klubov zelo dragoceno, saj so v klubih zbrane različne generacije, ki so v različnih obdobjih služile ljudem oziroma slovenskemu narodu na področju notranjih zadev in varnosti. So pomembno stičišče, kjer se srečujejo nekdanji sodelavci, ki jih še vedno povezuje stanovska pripadnost, kolegialnost in tovarištvo tako kot v času aktivne službe," je dejala.

Predsednik Kluba Maksa Perca, upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Murska Sobota Marjan Horvat se je v slavnostnem govoru sprehodil skoz 50 let klubskega delovanja. Klub je poimenovan po narodnem heroju Maksu Percu, ki je padel v boju z Nemci 1. aprila 1945, med drugo svetovno vojno. Osnovne dejavnosti kluba, ki šteje trenutno 108 članov, so med drugim povezovanje in sodelovanje pri različnih družabnih dejavnostih; socialna pomoč članom in med drugim tudi športne dejavnosti.

Podeljene so bile zlate plakete za izredne zasluge, ki sta jih podelila predsednik Kluba Maksa Perca, upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Murska Sobota Marjan Horvat in predsednik Zveze klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Jožef Grah. 

Zlato plaketo so prejeli najstarejši član kluba Miroslav Cizej, Ladislav Bagladi, Milan Horvat in Marjan Horvat.

Dogodek je s svojim nastopom popestril Sekstet orkestra Slovenske Policije, ki je uvodoma zaigral tudi slovensko himno. 

Zapeli so člani Mešanega pevskega zbora Štefan Kovač iz Murske Sobote, Moški kvintet Klopotec Kapela, učenec Glasbene šole Murska Sobota Luka Kumer pa je zaigral na pozavno.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.