https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na predstavitvenem dogodku tudi minister Jevšek in Norveška veleposlanica

Murska Sobota, 16.05.2023 ob 12:40  

V prostorih Ekonomske šole Murska Sobota je danes potekal predstavitveni dogodek PitchDay, katerega sta se udeležila tudi dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj ter Trine Skymoen, veleposlanica Kraljevine Norveške na Madžarskem za Slovenijo.

Mladi pomurski talenti, dijaki zaključnih letnikov Ekonomske šole Murska Sobota, Dvojezične srednje šole Lendava, Biotehniške šole Rakičan, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in študenti Fakultete za strojništvo (UM) so v preteklih mesecih skupaj s svojimi mentorji reševali konkretne izzive pomurskih podjetij, krepili svoje kompetence ter se dokazovali.

Podjetniške izzive so mladim zastavila podjetja Saubermacher Komunala, AviRings, Komunala Murska Sobota, Kreativne ideje, Splošno ključavničarstvo Teodor Horvat, Terme Lendava, Lek Lendava, Kmetija Cigüt, Društvo za medsosedsko pomoč – Strojni krožek M. Sobota, SeneCura Radenci in Sava Turizem d.d. Zdravilišče Radenci.

Danes pa so mladi na kreativen način predstavili rezultate svojega dela, podali predloge rešitev za vključena podjetja.

Uvodni pozdrav gostitelja »Pitch Day« predstavitvenega dogodka je pripadel Darku Petrijanu, ravnatelju Ekonomske šole Murska Sobota. Zbrane so nagovorili še minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek, veleposlanica Kraljevine Norveške na Madžarskem za Slovenijo Trine Skymoen in župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Projekt TALENT LAB sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 409.945,49 EUR. Namen projekta je povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji, kjer je brezposelnost mladih v Sloveniji in potreba po razvitem podpornem okolju največja.

Projektne aktivnosti so osredotočene na krepitev zmogljivosti obstoječega podpornega okolja, povezovanje med izobraževalnimi institucijami in regionalnim gospodarstvom in poudarek na testiranju praktičnega dela mladih na terenu preko identificiranih strokovnih izzivov s strani podjetij. Z izvedbo projekta se bo tako dvignila kakovost podpornih storitev, saj se bo v sklopu izobraževalnega kurikuluma vključenih izobraževalnih partnerjev vpeljalo praktično delo na realnih izzivih katere se bo reševalo s pomočjo skupine mentorjev iz izobraževalnih institucij, podjetij in podpornega okolja (tehnološki park), pojasnjujejo pri Pomurskem tehnološkem parku.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.