https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski upokojenci obeležili Teden ljubiteljske kulture

24.05.2023 ob 7:45  

V Društvu upokojencev Lendava so obeležili Teden ljubiteljske kulture.

V društvu, ki ima 650 članov, so zelo aktivne številne sekcije in skupine. Povsod radi sodelujejo, naj bo to šport, ohranjanje kulturne dediščine, prostovoljstvo, zeliščarstvo ali ljubiteljska kultura.

Pevski zbor društva Nimam časa, je sodeloval na območnem srečanju pevskih zborov in malih vokalnih skupin v organizaciji JSKD OI Lendava v Turnišču.

Minuli vikend je literarna sekcija pripravila literarni večer z Janjo Magdič s predstavitvijo pesniških zbirk Iskrenje srca in Drobtinice sreče. Pesmi so brale: Jerica Trojak, Anica Varga in Marika Varga. Z avtorico se je pogovarjala upokojena učiteljica in pesnica Ivanka Tompa. Za glasbeno spremljavo sta poskrbeli mladi glasbenici Glasbene šole Lendava: Kaja  Furlan in Lora Nađ.

Zbrane je na začetku pozdravil in se na koncu zahvalil predsednik DU Lendava Aleksander Varga.

Literarni večer je bil posvečen Tednu ljubiteljske kulture, ki traja od 19. maja do 18. junija 2023. Večer se je končal ob druženju prleških in prekmurskih dobrot ob lendavski kapljici in s skupno pesmijo Kje so tiste stezice.

* Foto: DU Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2023 ob 20:45 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Lendavski in vsi ostali penziči Pomurja,moj predlog je,obeležite leto Matilde,vsem nam bo lažje .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2023 ob 22:14 kapateje gost

      He he he. Lendavski tvojo mamo je gvüšno što povozo da je bijla steuf noseča, ka maš fejst posledice. Ampak ne skrbi, de že zemla in narava poskrbejla za tebe.Samo škoda, ka se taksni norci dugo mantrajo na ton svejti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.