https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali pogodbo za komunalno ureditev stanovanjske soseske

07.06.2023 ob 15:00  

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktor podjetja Nograd d.o.o. Marko Novak sta danes v županatu Mestne hiše v Ljutomeru podpisala pogodbo za komunalno ureditev stanovanjske soseske v Stročji vasi.


Oktobra 2020 je Občina Ljutomer pristopila k rušenju objekta stare OŠ Stročja vas. Dela je izvajalo Komunalno podjetje Ormož d.o.o., vrednost del pa je znašala 91.374 evrov.

Sledile so vse potrebne aktivnosti za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za novo stanovanjsko sosesko v Stročji vasi. S prostorskim izvedbenim aktom so se določili prostorsko izvedbeni pogoji za stanovanjsko gradnjo, ki se nahaja na območju stare osnovne šole v osrednjem delu naselja Stročja vas, južno od regionalne ceste Gibina-Razkrižje-Ljutomer. Območje obsega cca. 1,3 ha, kjer je predvidenih 11 novih zemljiških parcel namenjenih gradnji stanovanjskih hiš in grajeno javno dobro, namenjeno gradnji prometne ter ostale gospodarske javne infrastrukture. Izdelovalec OPPN je bilo podjetje ZEU družba za načrtovanje in inženiring d.o.o., Murska Sobota, stroški izdelave OPPN pa so znašali 14.945 evrov.

V letu 2022 je bil izveden odkup enega zemljišča znotraj soseske in izdelala se je projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja, katero je bilo s strani Upravne enote Ljutomer izdano 4. aprila 2023. Izdelovalec projektne dokumentacije DGD in PZI je bilo podjetje ZEU družba za načrtovanje in inženiring d.o.o. iz Murske Sobote. Stroški izdelave projektne dokumentacije so znašali 13.725 evrov.

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil 21. aprila 2023. Odpiranje ponudb je bilo izvedeno 18. maja 2023, svojo ponudbo je oddalo šest ponudnikov.

Kot ugodnejši ponudnik je bil izbran Nograd d.o.o., Petrova ulica 41, Lendava in sicer za vrednost 254.786 evrov. Sklep o izbiri najugodnejšega izvajalca del je bil izdan 24. maja 2023. Rok končanja je predviden do konca avgusta 2023.

V poletnih mesecih je predvidena še parcelacija zemljišč, sledila bo prodaja parcel na tem območju. Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Inženiring Rajnar, Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote. Stroški nadzora bodo znašali 6.710 evrov. Varnostni načrt bo izdelala Marjeta Jaušovec s.p. iz Ormoža, katera bo izvajala tudi koordinacijo varstva pri delu. Ti stroški bodo znašali skupaj 824 evrov.

V sklopu investicije se bo v območju stanovanjske soseske zgradila nova cesta, fekalna in meteorna kanalizacija, vodovodno omrežje, javna razsvetljava ter koridorji za telekomunikacije, sporočajo z ljutomerske občine.

* Foto: Občina Ljutome

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2023 ob 15:45 Franc gost

      Samo podpisuje tam , ko ima ona kaj koristi. Kaj je naredla spet z Ivanjšičem v Jeruzalemu, zbrisala z oblicja, cisto po njeno

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2023 ob 22:46 eva gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2023 ob 18:03 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2023 ob 19:38 Šnofaš gost

      Rajnar že končo faks ka lejko tira inženiring?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2023 ob 20:13 Mateja gost

      Vej pa županja znana ,ka drla s takimi, sctere lajko vozi. Pa ka se jej delajo,ve pa je Jurkovič ormoški vse povedal,malo meni,malo tebi. Jurkovič d.o.o in Komunala Ormož d.o.o.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2023 ob 17:42 gost

      Rajnar ima pivski faks

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.06.2023 ob 19:13 Prlek gost

      Ta županja,je založila Lotmerk. Starček Šoster, pa prevzema turizem,??? Pa kaj se vam vsem rola? Sram bodi svetnike,ki smo jih volili,da to pustijo. Nesposobnež bo zdaj teral turizem? Naj si pogledajo Ormož in Vršiča!!!! Kaj je s to žensko???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.