https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Leljak napovedal izstop iz Javnega podjetja Prlekija

09.06.2023 ob 6:00  

Občina Radenci bo po besedah župana Romana Leljaka izstopila iz Javnega podjetja Prlekija, ki upravlja vodovodni sistem C za osem pomurskih občin. Ne bo pa izstopila iz sistema C, kar pomeni, da bo to podjetje še naprej skrbelo za primarno vodovodno omrežje, za sekundarno pa bo odslej skrbel občinski režijski obrat.

Župan Občine Radenci Roman Leljak je včeraj na novinarski konferenci povedal, da bo občina ceno vode odslej določala sama. Tako pričakuje, da se bo ta podražila minimalno, morebiti nekaj centov. Napovedal je tudi uvedbo subvencij, če bo potrebno. Doslej je namreč kubični meter vode stal 0,67 evra, po sredinem sestanku županov osmih občin sistema C pomurskega vodovoda, pa naj bi se ta podražil na nekje 1,09 evra, kar je nesprejemljivo pravi.

Župan je zavrnil navedbe, da naj bi občina Javnemu podjetju Prlekija dolgovala 1,6 milijona evrov. Izvršbo je sodišče že zavrglo, pove Leljak. Ob tem pa problematizira dejstvo, da občine v 10 oziroma 12 letih obstoja sistema C niso razdelile lastništva. "Ko nam mora Javno podjetje Prlekija kaj plačati, smo lastniki 13,10 odstotka, ko pa mi plačujemo njemu, smo lastniki 21 odstotkov," je dejal.

Leljak je še pojasnil, da se osem občin v ta sistem C že od ustanovitve ni vključevalo pod enakimi pogoji. Izstopata Gornja Radgona, ki je imela poseben status skozi svoje komunalno podjetje Kora, in Radenci, kjer je do leta 2019 sekundarno omrežje upravljalo podjetje Sim. Medtem za ostalih šest občin Javno podjetje Prlekija opravlja oskrbo s pitno vodo, odvajanje in čiščenje. Za občini Radenci in Gornjo Radgono pa samo oskrbo s pitno vodo. 

Leljak je zaradi vseh odprtih vprašanj na minulem sestanku osmih županov predlagal, da dajo na dnevni red predlog za krivdno razrešitev direktorja Javnega podjetja Prlekija, a je ostalih sedem županov ta predlog gladko zavrnilo. "Vztrajal bom, da se ta zadeva reši, seveda v korist naših občanov," zaključi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2023 ob 13:54 Pohorčan gost

      Ke te je tote domobranec Lijakuš???

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2023 ob 19:21 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2023 ob 17:47 gost gost

      Mogoče pa ima celo prav !

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2023 ob 20:09 Javnih sredstev ni gost

      finance/9007999/V-grafih-Slovenski-dolg-je-nominalno-zrasel-zvisala-se-je-tudi-njegova-cena finance/9005319/V-grafih-slovenski-dolg-se-je-v-desetih-letih-relativno-povecal-veliko-bolj-kot-italijanski 24ur/novice/slovenija/vlada-predlogu-za-visji-regres-ni-naklonjena-sindikati-cakajo-uradni-odgovor

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2023 ob 15:01 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.