https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

ANKETA: Ali Pomurci kupujejo na sezonskih razprodajah?

 

Danes, prvi delovni ponedeljek v mesecu januarju, je prvi dan zimskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve. Nekaj Pomurcev smo povprašali, če se sezonskih razprodaj sploh udeležijo, kakšno je njihovo mnenje o teh razprodajah in kje najraje nakupujejo.


Nina:  

"Zadnje čase po nakupih hodim bolj redko, tako da me razprodaje ne zvabijo posebej. Kupujem bolj spontano, ko pač uspem priti do trgovine. Če pa že kupujem na razprodajah, so to stvari za otroka, saj je kratkoročno za ponosit. Sedaj, ko ni poletna sezona in so kolesa malo cenejša, smo to izkoristili in otroku kupili novo otroško kolo. Za večje nakupe se najraje podam v Graz, kjer je zaloga zagotovo večja, kot pri nas."

 

 

 

Denis:

"Na razprodajah v principu ne kupujem, če pa že, pa se to zgodi povsem slučajno. Torej sem tudi jaz eden tistih, ki kupuje takrat, ko kaj potrebuje, ne pa, ko te na nakupovanje zvabijo razprodajne cene. Najraje kupujem v Mariboru, Grazu, Celju in tudi v Ljubljani."

 

 

 

 

Tadeja:

"Tudi na razprodajah kupim kak kos oblačila, vendar ponavadi kupujem spontano, ko mi je kaj všeč. Na razprodajah kupim kak kos predvsem zato, ker me prepriča njegova zelo ugodna cena, pa čeprav ga v bistvu sploh ne potrebujem. Zaradi razprodaj pa trgovin  ne obiskujem bolj pogosto. Veliko je sprotnih akcij, zato se mi zdi, da ljudje sezonskih razprodaj več ne čakajo kot nekoč. Veliko izdelkov lahko kupiš po znižani ceni že v kakšni akciji pred razprodajami,  prav tako pa lahko kakšen izdelek najdeš na internetu tudi po veliko bolj ugodni ceni, le čas si moraš vzeti. :) Prav tako obstajajo številni "outleti", kjer lahko zelo kvaliteten kos najdeš po ugodni ceni. Zdi se mi, da ljudje sploh več ne zaznamo, kdaj se razprodaje v bistvu sploh začnejo, saj trgovci ponujajo zmeraj kakšne popuste, sploh v tem decembrskem času. Največ stvari kupim v Ljubljani, kjer tudi študiram, kakšen kos pa kupim tudi v tujini. Kar se tiče višine popustov, pa se mi zdi, da se ti med mesti ne razlikujejo."

 

Andrej:

"Sem bolj spontan kupec, torej si privoščim nakupe, ko kaj potrebujem oziroma, če mi je kaj določenega zelo všeč. Če je pa kaj zelo znižano, si kupim tudi na razprodajah. Mislim, da so razprodaje le marketinška finta, saj je veliko že sprotnih akcij. Nakupovat se najraje odpravim v velike centre, kot je Europark, Siersberg, saj je tam več izbire in menim, da se tam nakupi tudi bolj splačajo."

 

 

 

Nataša:

"Raje kupujem bolj spontano, ko kaj potrebujem. Če že grem na razprodajo, si najraje kupim čevlje zase, za sina pa oblačila. Mislim, da se te sezonske razprodaje, ne glede na veliko sprotnih akcij, še vedno splačajo, saj dobre stvari v teh sprotnih akcijah niso znižane. Po nakupih se najraje odpravim v Maribor ali Graz, saj je tam razprodaja in tudi sama izbira najboljša."

 


Tomi:

"Kupujem bolj spontano, nisem torej tip človeka, ki takoj, ko vidi 50 % znižanje, nekaj tudi kupi. Če se že zgodi, da kak kos kupim na razprodajah, so to puloverji, saj sem športnik in jih rad pogosto menjam. :) Te sezonske razprodaje se mi sicer zdijo zavajanje kupcev, saj najprej cene dvignejo in šele potem dajo popust. Sem mnenja, da posameznik naj nakupuje, ko kaj potrebuje, ne pa,ko mu to narekujejo razprodaje. Po nakupih se najraje odpravim v Feldbach ali v Maribor v Europark. Dodal bi še Murphijev zakon o načelih nakupovanja:
- če je dobro, ne delajo več,
- če ti je prav, je grdo,
- če ti je všeč, nimajo tvoje številke,
- če ti je prav in všeč, je predrago."

 

Martina:

"Najraje nakupujem spontano, kar se zgodi tudi med razprodajami. Kupim tisto, kar mislim, da rabim in kar mi pade v oči, sam pa vesela, če je popust na izdelku čim višji. Če grem v kaki večji shooping grem v Avstrijo, ponavadi je to Seisberg, tam se splača, saj popusti niso 20 %, 30 % kot v Sloveniji (Pomurju)."

 

 

 

 

Aleš:

"Sem spontan kupec, ki kupuje, ko kaj potrebuje, predvsem pa ne maram gužve, ki jo je zaznati na sezonskih razprodajah. Menim, da so te sezonske razprodaje le nateg in povzročijo, da ljudje kupujejo stvari, ki jih sploh ne potrebujejo. Če bi se sam udeležil sezonskih razprodaj, bi najverjetneje kupil kakšne tekaške copate ali opremo za kolesarstvo. Nakupujem v domačem kraju."

 

 

Lučka:

"Nakupujem ponavadi spontano, ko kaj potrebujem. Zaradi gneče nisem pretirani ljubitelj velikih razprodaj. Je pa res, da malo bolj zaupam razprodajam kot zelo ugodni ponudbi sami na sebi. Toliko trgovin, kot jih imamo mi, naredi človeka sumničavega. Na razprodajah ponavadi kupim čevlje in plašče oz. dražje izdelke in knjige ali pa kakšno smučarsko oz. športno opremo. Po mojem se sezonske razprodaje deloma že splačajo, saj trgovine prodajo stare zaloge, kupci pa lahko načrtujejo, kdaj se bo nekaj izplačalo kupiti, česar si drugače ne bi mogli privoščiti. Čeprav je pretirano poglabljanje izguba časa, saj vedno obstaja verjetnost, da je za drugim ovinkom ugodnejša ponudba. Najraje nakupujem v Qlandiji v Mariboru, ker je blizu in ni prevelika. Razprodaje pa se po mojem najbolj splačajo v trgovinah s kvalitetnimi čevlji in knjigarnah z dobrimi knjigam ali pa, če se zapira kakšna trgovina s pohištvom."


Dean:

"Sem spontan kupec, ki pa občasno kupuje tudi na razprodajah, ponavadi so to trenirke ali pa copati. Mislim, da se te velike sezonske razprodaje ne splačajo najbolj, saj ima vsaka trgovina že veliko sprotnih znižanj, ki, vsaj mislim, bolj pritegnejo kupce, saj že gužve ni takšne, kot je na sezonskih razprodajah. Najraje nakupujem v Hervisu in Prvi ligi v Murski Soboti, za večje nakupe pa se podam tudi izven Murske Sobote."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vidocq
      09.01.2012 ob 16:51 vidocq

      spontani kupci in ocena spontanosti tudi na ćlanek , a ga je pisala kaka papiga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gizmogremlin
      09.01.2012 ob 18:10 gizmogremlin

      vidocq se podpišem

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.