https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Žerjav Jankovićev adut?

10.01.2012 ob 10:42  

Čeprav je kanditat za mandatarja Zoran Janković po včerajšnji košarici Liste Viranta tik pred tem, da na jutrišnjem glasovanju v državnem zboru doživi poraz, bi naj prvak Pozitivne Slovenije v žepu skrival še enega aduta. Šlo naj bi za predsednika SLS-a Radovana Žerjava. Bo Žerjav požrl svoj „ne“ in kljub vsemu stopil v Jankovićevo koalicijo?

Po včerajšnji nepričakovani odločitvi Gregorja Viranta in njegove Liste Virant, da kljub skoraj že podpisani koalicijski pogodbi zdaj vseeno ne bodo podprli Zorana Jankovića in skupaj z njim stopili v koalicijo, je danes na vrsti še odločitev izvršilnega odbora stranke DeSUS. Odločitve po včerajšnjem preobratu nikakor ne moremo predvideti, kaj šele napovedati, in čeprav bi se Karl Erjavec odločil za Jankovića, glasovi njegove stranke na jutrašnjem glasovanju v državnem zboru ne bi bili dovolj za večino, to je več kot 46 od 90 glasov.

Možnih scenarijev je več in čeprav se zdi, da bo Janković jutri prisiljen izobesiti belo zastavo, bi naj vseeno v žepu skrival aduta. Šlo naj bi za predsednika SLS-a Radovana Žerjava, ki kljub temu, da je že večkrat poudaril, da ne bo šel v koalicijo z Jankovićem, lahko preseneti. Jankovićevi sodelavci so včeraj med drugim namreč dejali, da »računajo na Žerjava«, s katerim imajo precej stičnih programskih in ideoloških točk, denimo »nacionalni interes.«

Bo Radovan Žerjav požrl svoj ne?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. slavko1958
      10.01.2012 ob 11:18 slavko1958

      Zoran Janković malo morgen

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. xerox
      10.01.2012 ob 18:02 xerox

      X-krat je že povedo, ka nejde z Jankovičon v koalicijo. Znan pa ka novinari neka morete pijsati, če nej je dosadno... Od toga aduta po moje nede nika...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.