https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

SGP Pomgrad korak bližje h gradnji dveh fakultet na Brdu v Ljubljani

Ljubljana, 16.01.2012 ob 12:42  

Univerza v Ljubljani je na razpisu za gradnjo dveh fakultet na Brdu v Ljubljani izbrala podjetje SGP Pomgrad Stanka Polaniča, poročajo Finance. Čeprav njihova odločitev še ni pravomočna, je Polanič kljub temu korak bližje k več kot 43,7 milijonov EUR vrednemu projektu.

Za gradnjo Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) ter Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) na Brdu v Ljubljani se je prijavilo pet ponudnikov. Univerza v Ljubljani je nato preučila vse prejete ponudbe, med katerimi je izbirala najugodnejšega ponudnika. Čeprav je sprva kazalo, da bo to postal najcenejši ponudnik (s 41,5 milijona EUR brez DDV), podjetje Gradis skupina G, ki izvaja večino gradbenih del v slovenski prestolnici, se je univerza odločila za ponudbo Polaničevega SGP-ja v višini 43,7 milijona EUR brez DDV.

Kako dolgo se bo vleklo, preden bo prišlo do same gradnje?

Tadej Ružič iz SGP Pomgrada je za Finance potrdil, da so dobili sklep univerze o izbiri, prav tako pa so to potrdili tudi na univerzi. Čeprav odločitev še ni pravnomočna in se rok za pritožbe še ni iztekel, je Polanič tako korak bližje k milijonskemu poslu. To pa je najbrž šele prvi krog pri milijonskem gradbenem poslu, saj je za pričakovati še dolg postopek in pritožbe.

Na novima fakultetama bo prostora za 4166 študentov

Z izgradnjo skupnega objekta obeh fakultet s pripadajočo infrastrukturo v velikosti 42.094,69 m2 neto površin, bodo ustvarjeni ustrezni pogoji za skupno 4.166 študentov in rešena prostorska stiska, s katero se danes srečujeta obe fakulteti. Lokacija novih fakultet pod eno streho bo na Brdu pri Ljubljani, ob obstoječih stavbah Biološkega središča in Biotehniške fakultete. Projekt se delno financira iz evropskih strukturnih skladov, gradnja naj bi bila zaključena v letu 2013, so zapisali na spletni strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

foto: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Drznost
      16.01.2012 ob 15:11 Drznost

      FAKULTETA??? In kaj bo proizvajala? Še več brezposelnih.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.