https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ekipe iz Pomurja na tekmovanju Mladina in gore dosegle zelo dobre rezultate

Ruše  

Pretekli vikend je v Rušah potekalo 23. državno tekmovanje Mladina in gore. Iz Pomurja so se na tekmovanje uvrstile tri ekipe iz Pomurja. Vseh 12 učencev je članov planinskega društva Matica Murska Sobota. Ekipe so dosegle zelo dobre rezultate.

 

V soboto, 14.1. 2012 so tri ekipe iz Pomurja, ki so se iz regijskega tekmovanja uvrstile naprej, sodelovale na 23. državnem tekmovanju Mladina in gore. Vseh 12 učencev je članov planinskega društva Matica Murska Sobota. Dosegli so zelo dober društveni uspeh saj je ekipa Štrki (društvena ekipa PD Matica) dosegla 7. mesto, ekipa Smile (OŠ Bogojina) je dosegla 9. mesto in ekipa Joker (OŠ Bogojina) je dosegla 11. mesto med 27 ekipami, ki so sodelovale na letošnjem državnem tekmovanju.

Vzdušje v Rušah je bilo vidno odlično in nasmejano

O vtistih z tekmovanja so učenci povedali to, da so ponosni na dosežene rezultate in da je bilo vse skupaj odlično. Nekaj več pa je povedal učitelj in mentor ekip Smile in Joker, Boštjan Majerič, ki je na državno popeljal kar dve svoji ekipi iz Bogojine:

"Mi smo se imeli super, se hecali, bili nasmejani. To mi je bilo najbolj všeč – res smo se razumeli. Bil sem prav ponosen na obe moji ekipi. Obenem so pokazali ogromno znanja. V to tekmovanje smo vložili ogromno dela. Na koncu jim je zmanjkalo malenkost sreče. Z enim pravilnim odgovorom več bi se domov vrnili z naslovom državnih prvakov. 

Ko je bilo vsega konec in ko sem gledal teh mojih 8 »planinčkov« kako se zabavajo, me je spreletelo – konec je! Dve leti smo delali, brali, gledali, se smejali, se družili – zdaj je bilo konec. Prav otožen postane človek v takem trenutku. To je ena slabih strani poklica učitelj. Nenehno izgubljaš del sebe in vsako leto se poslavljaš. Letos bo še posebej hudo. Ogromno mi pomeni, da so učenci spoznali, da se velike stvari v življenju dosegajo z garanjem in da so tej dosežki prav zaradi tega tako izjemni. Upam, da si bodo v življenju zadajali visoke cilje. Skupaj smo si namreč dokazali, da smo sposobni posegati po zvezdah.

Sedaj sledi pa uživanje. Najprej gremo na izlet na Pokljuko, maja je na vrsti Okrešelj, junija dva dni Pohorja in julija dva dni Doline triglavskih jezer. Vsi učenci so si z nastopom na državnem tekmovanju tudi prislužili potrdilo za opravljeno planinsko šolo in bodo za to prejeli posebna priznanja. Kdaj in kakšna bo podelitev pa naj zaenkrat ostane še skrivnost."

 Ekipi Smile in Joker z mentorjem Boštjanom Majeričem

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. patricius95
      18.01.2012 ob 14:20 patricius95

      Majerič je resno predan deli in se njemi ide za deco! tude v času kda san ge bil v oš je z nami osvojo 5 in 8 mesto v državi na MIG! učitel keri razmi deco in zna delati z njimi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Iophiniac
      18.01.2012 ob 21:23 Iophiniac

      se čisto strinjam z zgornjim komentarjem :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.