https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zdenko Škraban o sestanku glede Mure 05: Štihec je bil destruktiven, Topič premalo konkreten

Murska Sobota, 25.01.2012 ob 14:17  

Zaradi Mure 05, ki je statusni simbol v Pomurju, je še vedno veliko govora o neuspelem četrtkovem sestanku na Mestni občini Murska Sobota med županom Antonom Štihcem, predsednikom Mure 05 Miroslavom Topičem in italijanskimi vlagatelji. Tam je bil tudi Zdenko Škraban, povezovalni člen med klubom in lokalno skupnostjo, ki je za Pomurec.com podal svoje videnje na zloglasni sestanek.

Zdenko Škraban je bil v upravni odbor Mure 05 imenovan sočasno z ostalimi novimi člani, z namenom, da je povezovalni člen med klubom in lokalno skupnostjo. Zaradi tega je razumljivo, da je bil prisoten na sestanku prejšnji četrtek, za naš spletni portal pa je orisal dogajanje na sestanku. Kot pravi Škraban je bil namen sestanka italijanske vlagatelje seznaniti o sodelovanju med klubom in lokalno skupnostjo, že sam začetek pogovora pa je bil s strani župana Mestne občine Murske Sobote Antona Štihca destruktiven, češ zakaj stvar ni bila predstavljena prej, zakaj tudi zdaj niso pogodbe predstavljene in zakaj se stvari ne peljejo bolj transparentno.

Zdenko Škraban (skrajno levo)

Po pripovedovanju Škrabana je naslednji zaplet bil okrog reflektorjev, za katere so Italijani povedali, da je to nova okoliščina, s katero niso bili prej seznanjeni, župan jim je dal zavezo, da se bodo že na politični koordinaciji skušali uskladiti. Pogoj župana je bil tudi, da bi videl pogodbo, na kar so mu Italijani predstavili, da je bilo sodelovanje zamišljeno v okviru 400 tisoč evrov do konca sezone, kar bi pomenilo stabilizacijo delovanja kluba in normalni potek sezone.

Italijani niso bili pripravljeni na županove predloge

Župan je izrazil tudi željo, da bi Italijani nekaj vlagali tudi v infrastrukturo, kjer pa se je stvar zakomplicirala. Kot nam je povedal Škraban se je začelo problematizirati, padala so različna mnenja, na kratko povedano, odprti sta ostali dve vprašanji in sicer ustvaritev pogojev za nastopanje v prvi ligi infrastruktura ter želja po vlaganju, kjer ni bilo poenotenja.

Anton Štihec

"Nad sestankom sem razočaran, na njem pa nisem veliko komuniciral niti s predsednikom Miroslavom Topičem, niti z županom Štihcem. To, da se nekdo precej destruktivno postavi na pozicijo ustvarjanja pogojev za pridobitev licence, se mi je zamerilo, tudi s strani potencialnih investitorjev in predsednika Topiča pa sem pričakoval, da bodo razkrili kaj več. Zato se tudi nisem želel udeležiti novinarske konference, na katero me je Topič vabil," je dejal Škraban.

Italijanski investitorji so že letos želeli v evropske pokale

Stvar je šla tako daleč, da Italijani več niso bili prepričani v sodelovanje, zato so si vzeli čas za premislek, pogovori bi po politični koordinaciji, ki je bila včeraj in naj ne bi bilo nobenih zadržkov glede reflektorjev, stekli hitreje, saj prestopni rok traja le do ponedeljka, 31. januarja. "Ambicije investitorje so bile, da se glede na stanje na lestvici klub nekoliko okrepi in se že letos štarta na mesta, ki vodijo v evropske pokale," pove Škraban.

Miroslav Topič

 Pa je Škraban vmes pred omenjenim sestankom kaj obveščal župana glede aktivnosti vodstva kluba? "Z županom sva se enkrat vmes dobila, takrat sem ga obvestil, kako napredujejo pogovori z Italijani, da gredo v pravo smer in da se v kratkem pričakuje sklenitev končnega dogovora. Same vsebine in podrobnosti pogodbe mi niso bile znane, župana sem seznanil samo s kronologijo dogajanja," pravi Škraban in doda, da bi moral biti zraven tudi predsednik Topič, ki pa se je zaradi službenih obveznosti opravičil.

Štihec trdi, da gre za posojilne pogodbe, Škraban in Topič začudena

Na včerajšnji politični koordinaciji je Štihec zatrjeval, da naj bi šlo za posojilne pogodbe, pri katerih bi Mura dobila denar samo na posodo, nad omenjenim pa je začuden tudi Škraban. "Tudi sam o vsebini pogodb ne vem nič, glede na okoliščine pa mislim, da pogodbe niso niti še dokončno usklajene. Ne vem, kako naj bi župan vedel, za kakšne pogodbe gre," pove Škraban.

O omenjenem smo povprašali tudi Miroslava Topiča, ki je prav tako kot Škraban začuden, kako naj bi župan vedel za vsebino pogodbe, ko pa je le-ta zaupne narave. Predsednik Mure 05 je dodal, da so stalno v kontaktu z italijanskimi vlagatelji, ki so se opredelili glede sodelovanja med klubom in lokalno skupnostjo, za nadaljevanje zgodbe pa bi morali pisen sporazum potrditi še na občini ...

 

Za primerjavo lahko opišemo dva športna primera, kjer je bilo reševanje kluba povsem nasprotno. Na Jesenicah je sam župan zagovarjal klub in obljubil poroštva, da se je klub tako rekoč pet pred dvanajsto rešilo, v Murski Soboti pa ne bi klub reševala občina, pač pa pridejo italijanski investitorji, župan pa namesto da bi jih sprejel z odprtimi rokami, problematizira infrastrukturne vidike, tako da se investitor zamisli nad sodelovanjem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. c0rleone
      25.01.2012 ob 14:55 c0rleone

      počasi prihajajo vse stvari na plano :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. drpinter
      25.01.2012 ob 15:08 drpinter

      Žal si župan jemlje vse preveč pristojnosti ....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Sobocan
      25.01.2012 ob 15:11 Sobocan

      pa to nej istina, kakšne brevzeznosti! zarad takših de zdaj nazadnje šlo vse v aloro. Ka se zaradi egojov nedo pogeli, župan malo več resnosti pokažte!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. bula
      25.01.2012 ob 15:13 bula

      Zriktajte se skupaj pa se zmenite, nehajte se zaradi osebnih zamer na škodo kluba prepirati.;))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. Joshy
      25.01.2012 ob 15:53 Joshy

      kelko san ges čül naj bi italjani že spakivali kufre, pa čao... tak ka je že prekesno za ka kole...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. drpinter
      25.01.2012 ob 15:57 drpinter

      Lepau, te pa naj zdaj Štihec da tistih 400.000 EUR

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. berta
      25.01.2012 ob 16:37 berta

      Joshy ge san jih vido ka so se prouti Lendavi pelali...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. xx
      25.01.2012 ob 19:14 xx

      predčasne volitve!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. pilot
      25.01.2012 ob 23:07 pilot

      Pravo sen, ka bodo p*******je, klih so tej "peneznati" italijani v soboto prinesli peneze. Verjetno, če bi jih meli že prej potoršili kje v resnen klubi, samo so nej našli tak naivnih sogovornikov kak je Topić, pa Celec. Bo še zanimivo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. BAMBINO
      26.01.2012 ob 0:01 BAMBINO

      pilot, ajd boj frajer pa strmoglavi, bi ti že biu čas!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. bgms
      26.01.2012 ob 1:37 bgms

      BAMBINO: http://sobotainfo.com/novice/ogled/14387/uganke-o-skrivnostnih-reiteljih-sobokega-nogometa?s=mn ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. tin
      26.01.2012 ob 11:16 tin

      pilot se čista strinjan s tebov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. blue
      26.01.2012 ob 14:32 blue

      bgms... sobotainfo je več nej kredibilen medij... vsi znamo kama tan pes taco moli :P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. BAMBINO
      26.01.2012 ob 14:36 BAMBINO

      bgms - ka mi ščeš s ten linkon povedate?? posojilna pogodba, ale dolg?? ja župan je to izjavo - za posojilno pogodbo (Zdenko Škraban pa v tej besede fejst dvomi(pa je tude z občine) in zdaj vsi to vrvlete ale ka?? vsi samo nekaj na pamet ogunjavlejo/mo, sploj pa nevejo/mo kak je v resnice,.. bw se neka tu štukamo!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. ajkaro
      26.01.2012 ob 15:13 ajkaro

      Zdenko Šrkraban neje z občine. Ne prodajajte gnilih bilic. Eni pozabljate, ka se župan pogučavle tudi direktno z Italijani. Tak ka Topič kšenki skrivle podatek, ka se ide za posojilno pogodbo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. xerox
      26.01.2012 ob 18:07 xerox

      Ja Ajkaro što pa si tij ka tau znaš? Mogauče san župan, njegov brat, kakšen njegov ali pa njegova najožja sodelavka? Župan je v medijaj pravo ka se z Italijanami neje pogučavo, zdaj pa tij načik trdiš. Očitno maš več informacij... Te nan pa povej kak je ka mo znali kaj več...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. ajkaro
      26.01.2012 ob 21:38 ajkaro

      za razliko od tebe xerox znan čitati. Na tun iston portale je pisalo, ka so njemi italijani pisali. In če prečitam zadnji stvavek v izjavi za javnost na http://sobotainfo.com/novice/ogled/14395/tihec-finanna-postavka-za-izgradnjo-reflektorjev-bo-potrjena?s=mn lejko sklepam. Če pa k tumi dodam še posnetek http://www.pomurje.si/media/prva.oseba.26.10.mp3 pa je stvar dokončno jasna tudi zadnjemu bedaku. Ali ti še izda ne razmiš?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. BAMBINO
      26.01.2012 ob 22:13 BAMBINO

      ge nimti malo ne vrvlen, ka je to posojilna pogodba,.. dvomin ka bi topič v tau šau,.. počakajmo do pondelka, pa mo vse vidle, pa znale..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.