https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Japec Jakopin v Puconcih kmalu začenja z veliko naložbo, delo bo dobilo 120 ljudi

Puconci  

Navtično podjetje Seaway, ki ga vodi Japec Jakopin, je vse bližje pridobitvi gradbenega dovoljenja v Puconcih. S proizvodnjo bodo začeli še letos, delo bo sprva dobilo 60 ljudi, naslednje leto še nadaljnjih 60.


Kot je za Finance povedal Jakopin, bodo v treh tednih imeli vsa potrebna soglasja in takrat bodo lahko zaprosili za gradbeno dovoljenje. Slednje naj bi nato pridobili v roku dveh do treh mesecev.

Foto: Fijet.si

"Proizvodnja v novi tovarni mora steči do konca leta, sicer bomo imeli težave z izplačilom evropskih nepovratnih sredstev," še dodaja Jakopin.

V štirih letih 38 milijonska investicija

Seaway bo letos v Puconcih vložil 15 milijonov evrov, skupno v štirih letih 38 milijonov. V Puconcih bodo imeli serijsko proizvodnjo plovil in drugih izdelkov, pet tisoč kvadratnih metrov veliko proizvodno halo pa bodo začeli graditi junija. Sama proizvodnja naj bi nato stekla oktobra ali novembra, letos pa bodo zaposlili 60 delavcev, prav toliko zaposlitev načrtujejo tudi v prihodnjem letu, je za Finance pojasnil Jani Grašič, direktor Seawaya. 

Seaway je lani veliko moči usmerjal v razvoj ter proizvodnjo hibridnih plovil. Greenline 33 je bilo v minulem letu najbolje prodajano plovilo v tem razredu na svetu. 

Seaway je v projekt Greenline od leta 2008 investiral sedem milijonov evrov, da je razvil novo hibridno tehnologijo in tehnologijo zelene kompozitne gradnje. Greenline 33 je postala hit med barkami, saj so skupaj v 28 državah prodali že preko 220 bark tega tipa, ki stanejo od 100.000 do 150.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jonie
      28.02.2012 ob 15:39 jonie

      fajn je to ali ka če do delale za 520€ :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2012 ob 15:33 konj gost

      Zaj pa tak nega nikaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.