https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na dan »smolčkov« v Plitvici potekala že 4. tradicionalna trgatev

Plitvica  

Predvčerajšnjim so v Plitvici pri Apačah, tako kot na vsaka štiri leta, ko na prestopni dan 29. februarja praznujejo »smolčki«, pri Steyerjih opravili posebno trgatev naravno sušenega grozdja za predikatno vino Steyer Vaneja. 

Točno na ta dan pred dvanajstimi leti se je znanima slovenskima vinarjema, Magdi in Danilu Steyerju, rodila hči Vaneja, po kateri so poimenovali predikatno vino iz njihove vinske kleti. Tokrat je bila to že četrta trgatev naravno sušenega grozdja sorte dišeči traminec, iz katerega bodo natanko čez štiri leta dali na trg vino Vaneja, letnik 2011.

 Predikatno vino Vaneja, letnik 2003, je dobitnik zlate medalje Decanter 2008 in 2010.

Vaneja Steyer je na svoj rojstni dan pridno obirala grozdje.

Na trgatvi, ki se zgodi vsaka štiri leta, se že tradicionalno zbere cela družina.

Vaneja z babico Jožico, ki je mojstrica v pripravi prleške gibanice, h kateri se odlično poda sladko vino Vaneja.

Družina Steyer: Magda, Vaneja, Mark in Danilo.

Foto: Mediaspeed

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.