https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Žalik bi Nafto Strojno prodal takoj, za prodajo Nafte Geoterm »ni sile«

Lendava, 16.03.2012 ob 9:10  

Kot poroča Dnevnik, naj bi Cveto Žalik, generalni direktor Nafte Lendava, včeraj od vodstva Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) želel na vsak način pridobiti njihovo soglasje k prodaji podjetja Nafta Strojna.

 

Žalik naj bi AUKN prepričeval, da je edina ponudba konzorcija Strojna v sestavi mariborske Metalne Impro in lenartskega Jekona veljavna le do včeraj in da je treba podjetje nujno prodati. Če se to nebi zgodilo, naj bi lastnica Nafte Strojna Nafta Petrochem končala v stečaju, delavci pa na cesti. Po nekaterih informacijah naj bi s konzorcijem Strojna sodeloval tudi sam, kar pa je pred kratkim zanikal. 

Nadzorni svet Nafte Lendava je že 27. februarja dal soglasje k prodaji potrdil hčerinskih družb Nafte Petrochem izbranima ponudnikoma, vendar je AUKN šele ta teden prejela vso dokumentacijo o prodajnem postopku. V agenciji naj bi gradivo že preučili, njihove ugotovitve so v glavnem pozitivne, soglasja k prodaji pa še niso dali. 

Ob vsej te naglici glede prodaje Nafte Strojna, pa se po drugi strani Žaliku s prodajo Nafte Geoterm ne mudi, ker naj bi bila ponudba angleškega sklada Central Europe Oil Company (CEOC) veljavna še nekaj časa. 

Kot smo ob začetku te zgodbe poročali tudi že sami, da pri prodaji Naftinih družb ni izključeno, da je za nakup podjetij najbolj »pripravljen« nekdo, ki ima notranje informacije in nakup lahko izkoristi tudi kot managerski prevzem, je kljub zanikanju vodilnih vedno več indicev, da je Skupina Nafta prodajo zdravih podjetij vodila za že vnaprej izbranega kupca.

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2012 ob 9:21 mojster gost

      žalik in company, če bi žerjav bil v nafti bi vi malo drugače špilali.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2012 ob 15:15 naftaš gost

      =mojster=če bi g.Žerjav še bil v Nafti bi že verjetno doktoriral iz biodizla.Iz naslova -magister-pa je ostalo za cca 1mio EVR stroškov od investicije pa ni ostal niti temeljni kamen, ker pač ni bil položen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2012 ob 3:34 andrej gost

      če bi žerjav bil v nafti tudi ne bi bilo nič boljše. v nafti bi bila potrebna ena redno velka mekla pa trda roka, ka bi se enkrat za vselej končno naredil red!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2012 ob 17:42 KD gost

      ZAKAJ JE V LENDAVI TAKO, KER TAKO IMENOVANI VRHUNSKI STROKOVNJAKI NE VIDIJO DALJE OD MURE IN SO VSI MED SABO PRIJATELJI, SE MED SABO ŠČITIJO. VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI. RADO ŽERJAV - MIŠEK JE IMEL JAJCA KOT ŠE NEKATERI DA JE ŠEL ČEZ MURO

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.