https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na pobudo Pomurke Sonje Šterman v Ljubljani izpeljan 2. Simpozij o uniformah

14.04.2012 ob 16:30  

V Ljubljani je že drugo leto zapored potekal simpozij o uniformah, katerega pobudnica je doc. Sonja Šterman, ki ima v Veržeju svoj Studio design. Letošnjega simpozija se je udeležilo rekordno število udeležencev, kar 105 iz 52 podjetij, institucij, fakultet in zavodov, in sicer iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.


Dogodek, ki je pomenil uspešno nadgradnjo dobrih odzivov na 1. simpozij, katerega pobudnik je prav tako bil Studio design Sonje Šterman, je bil organiziran v sodelovanju z GZS – Združenjem za tekstilno, oblačilno in usnjarsko predelovalno industrijo. Na simpoziju, katerega rdeča nit so bile tehnične zahteve, dobavitelji in proizvajalci oziroma njihova skupna pot do kakovostnega oblačilnega sistema, se je predstavilo kar osem podjetij: Alpina d. o. o., Biomed d. o. o., Commerce trgovina d. o. o., Eurotrade HV d. o. o., Galeb d. d., Kultura oblačenja, Lea Pisani s. p., Stella d. o. o. in Tekstina d. d.

Širok spekter tem z informacijami iz različnih področij

Pobudnica projekta doc. Sonja Šterman je na podlagi dolgoletnih izkušenj z dobavitelji, izdelovalci in naročniki uniform, začutila potrebo po povezavi vseh akterjev, ki sodelujejo v procesu razvoja, izdelave, testiranja in končne uporabe korporativnih oblačil. Tako je bil na simpoziju predstavljen širok spekter tem, kjer so potencialni naročniki lahko dobili informacije iz različnih področij. Strokovnim predavanjem in kratkim predstavitvam podjetij, ki so kakorkoli povezana s proizvodnjo ali zastopanjem uniformiranih oblačil, je sledila okrogla miza o ponudbi in povpraševanju tovrstnih oblačil na slovenskem trgu in širše.

Strokovnjaki so spregovorili na okrogli mizi

Na okrogli mizi so poleg izkušene oblikovalke celostnih podob doc. Sonje Šterman sodelovali še predstavniki državne uniformirane institucije (Ministrstvo za notranje zadeve RS), predstavnik izdelovalca tkanin (Tekstina d. d.), predstavnica uspešnega domačega proizvajalca oblačilnih sistemov iz podjetja Uni&Forma d. o. o. , predstavnica raziskovalca, ki testira oblačilne sisteme (Biomed d. o. o.) in strokovnjakinja iz Fakultete za strojništvo iz Maribora. Simpozij je tako v celoto povezal potencialne naročnike in vse tiste, ki oblikujejo, proizvajajo ali zastopajo podjetja, ki ponujajo  oblačilne sisteme. 

Strokovnjaki iz različnih področij so med drugim predavali o konceptu in razvoju oblačilnega sistema zaposlenih v Službi za varovanje v podjetju Krka d. d. Štermanova pa je podrobno predstavila še nadgradnjo dizajna s tehničnimi zahtevami samih materialov, ki so morali slediti končnemu cilju – nabavi kvalitetnih oblačil. Predavanje je bilo zaokroženo s predstavitvijo razstavljenih modelov, pomen pogojev in potek samega testiranja uniformiranih oblačilnih sistemov pa je z videoposnetki praktičnega testiranja v ekstremih pogojih nošenja prestavila predstavnica podjetja Biomed d. o. o., doc. dr. Daniela Zavec Pavlinić. 

Strokovno tehnično predavanje je v nadaljevanju obogatila izredna profesorica na mariborski  Fakulteti za strojništvo izr. prof. dr. Olivera Šauperl, ki je predstavila vrednotenje in merjenje definiranih tehničnih prametrov tkanin. Strokovni del simpozija je zaključila mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja v Sloveniji, ki je s svojim prepričljivim nastopom predstavila kreativni način sporazumevanja na delovnem področju, kateremu se ni mogoče izogniti niti pri načrtovanju in izvedbi projekta nabave korporativnih oblačil.

Slovenija je iz leta v leto bogatejša z dogodki na področju mode

Simpozij o uniformah prispeva k temu, da je Slovenija iz leta v leto bogatejša z dogodki na področju mode. Osnovni cilj simpozija je povezati podjetja, ki se kakorkoli ukvarjajo s področjem uniform. K temu pa se odpirajo nova področja in izzivi, ki kažejo na to, da se je mozaik na področju uniform začel šele sestavljati. Naslednji cilj v tem mozaiku organizatorko doc. Sonjo Šterman tako vodijo v smer ustvarjanja še kakovostnejših oblačilnih sistemov za uniformirane skupine.

Cilj Studia design Sonje Šterman: uniformirani zaposleni delo opravljajo v varnih pogojih

Studio design Sonje Šterman gradi vizijo na prepričanju, da je ustvarjanje oblačilnih sistemov, ki vključujejo sorazmerno mero funkcionalnosti, mode, ergonomije, estetike in cenovne uravnoteženosti, ključ do koncipiranja in realizacije kakovostne celotne podobe delovnih oblačil. Zavedajo se, da najpomembnejšo vlogo v celotni zgodbi igrajo ljudje, ki dnevno opravljajo delo v uniformah, zato je njihov cilj, da po svojih najboljših močeh in na osnovi strokovnega znanja prispevajo k temu, da uniformirani zaposleni lahko delo opravljajo v varnih pogojih in v kakovostnih ter prepoznavnih oblačilih.

FOTO: Romina Ivančič

več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.