https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kako stavkajo v Lendavi?

18.04.2012 ob 14:38  

Ker danes v Lendavi ni javnega protesta, smo poizvedeli, kako poteka stavka v nekaterih javnih ustanovah v Lendavi.


V zdravstvenem domu oskrbujejo le nujne primere

V Zdravstvenem domu Lendava podpirajo stavko s tem, da sprejemajo le nujne primere. Zaposleni, v kolikor niso na dopustu ali na bolniškem dopustu, so prisotni na delovnem mestu. Za današnji dan predhodno niso naročali pacientov oziroma so jih prenaročili, nujni oziroma na novo zboleli pacienti pa so deležni nemotene oskrbe. Javnih protestov se zaposleni v Zdravstvenem domu Lendava uradno niso udeležili. Zaradi današnjega dela v okrnjenem obsegu pa pričakujejo več pacientov v prihodnjih dneh.

Za zaposlene na Upravni enoti Lendava je danes navaden delovni dan

Načelnik Upravne enote Lendava Štefan Gjerkeš, nam je povedal, da pri njih stavke ni, kar je bil sklep njihovega sindikata, tako da delajo normalno. Odsotni so le nekateri, ki so na dopustu, trije zaposleni pa so na dopustu zaradi varstva otrok. Normalno delajo tudi na vseh pripadajočih krajevnih uradih. Delo poteka nemoteno, so pa zaznali nekoliko manj ljudi kot običajno v sredo. Nekateri pokličejo in vprašajo, če na Uradu danes delajo ali ne, vsem pa sporočajo, da danes pri njih ni nobene razlike v primerjavi z drugimi delovnimi dnevi.

V vrtcu danes ni direndaja

Kot nam je povedala ravnateljica Blanka Gerič, so v Vrtcu Lendava danes na delovnem mestu polnih osem ur prisotni vsi zaposleni. Predhodno so vse starše otrok v njihovem vrtcu pozvali, naj jih podprejo pri stavki s tem, da svojih otrok ne pripeljejo v vrtec. Staršem so hkrati tudi zagotovili, da so v primeru težav pri zagotovilu nadomestnega  varstva otrok na današnji dan, vrata vrtca otrokom tudi danes odprta. Starši so jih razumno podprli, se organizirali in danes v vrtec niso pripeljali niti enega otroka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2012 ob 21:10 Pika gost

      Z predlaganim zakonom bi bili najbolj oškodovani zdravstveni tehniki, policaji ter tisti z nižjimi dohodki v javnih upravah. Ni pravično procentualno zniževanje, ampak bi bilo potrebno drastično oklestit plače vodilnim saj glavnino mase za plače oni odnesejo. Mislim, da so učitelji in vzgojitelji še preveč plačani in jih v stavki ne podpiram. Skrajšan delovni čas in nešteti seminarji brez učinka na račun davkoplačevalcev. Marsikateremu je malo mar, če je otrok odnesel kaj znanja z njihovega zddranja po tablah, kjer še dostikrat ne vedo pravilno prepisat, kamoli učencem pravilno obrazložit potek nalog. Prav tako v vrtcih, kjer se praktično z otroci samo igrajo za cca. od 1.200 do 1.500 EUR, plus tega nešteti seminarji. In o čem le debatirajo na njih - mogoče kako obrisat otrokom r.., ali kako pesmico in igrico se bodo učili naslednji dan! Kaj naj potem rečejo tisti delavci, ki za minimalca delajo nekateri zelo težka dela in to včasih še več kot 8 ur!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2012 ob 21:30 gost gost

      Prekvalifikacija za sanjski poklic vzgojiteljice. Takoj se vpiši, draga Pika.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.