https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

»Ambiciozni Pomurci, ne jamrajte, ne kažite s prstom, pridružite se nam in spreminjajte družbo«

23.04.2012 ob 11:00  

Jernej Buzeti in Mark Boris Andrijanič ambiciozne Pomurce vabita, da se priključijo pobudi Mreža idej in Akademiji aktivnega državljanstva in podjetništva, ki bo maja v Mariboru. Med gosti bosta tudi Janez Janša in Borut Pahor.


Lanskega oktobra je s prvo Akademijo aktivnega državljanstva in podjetništva zaživela nova in nestrankarska mladinska pobuda Inštituta dr. Jožeta Pučnika, poimenovana "Mreža idej: mladi za demokracijo, svobodo in razvoj". Prva Akademija je gostila več kot 60 mladih in več kot 15 uglednih govorcev iz najrazličnejših področij.

"Zaradi njenega velikega uspeha smo se odločili, da že letos maja izpeljemo naslednjo, ki bo še večja in še boljša," napoveduje Mark Boris Andrijanič, vodja Mreže idej.

Mladi in ambiciozni Pomurci, pozor

Od petka, 11. do nedelje, 13. maja bo v Mariboru tako na sporedu druga Akademija aktivnega državljanstva in podjetništva, na katero želijo organizatorji ponovno privabiti najboljše mlade Slovence in profesionalce, še posebej s področja Pomurja in Štajerske. "Akademijo želimo ponuditi uspešnim in vsestranskim študentom ter mladim profesionalcem, ki se bodo z veseljem vključevali v debato in bodo z novo pridobljenim znanjem obračali naš svet na bolje," pojasnjuje Andrijanič. 

Na Akademiji tudi Janez Janša in Borut Pahor

Organizatorji na Akademiji obljubljajo vrhunske debate, kar so nakazali tudi z izborom predavateljev in gostov. Med drugim bodo na Akademiji gostili tudi aktualnega in bivšega predsednika vlade, Janeza Janšo in Boruta Pahorja.

V tridnevnem programu bodo udeleženci o različnih temah med drugim lahko debatirali še z aktualnim ministrom za delo, družino in socialne zadeve Andrejem Vizjakom, urednikoma Bojanom Požarjem in Petrom Franklom, ekonomistom Igorjem Mastenom, poslancem državnega zbora Dejanom Židanom, direktorjem podjetja Seaway Japcem Jakopinom, različnimi veleposlaniki in drugimi uglednimi gosti. Celoten in podroben program si lahko ogledate na tej povezavi.

Andrijanič: Maribor bo središče Slovenije

Po Andrijaničevih besedah bo Akademija aktivnega državljanstva in podjetništva mladim ponudila enkratno priložnost, da s ključnimi ljudmi v naši državi spregovorijo o ključnih družbenih, gospodarskih in mednarodnih izzivih, pred katerimi stojimo v tem zares prelomnem času. "V šali bi lahko rekli, da bo Maribor drugi vikend maja prestolnica Slovenije, saj nas bodo obiskali najuglednejši predstavniki sveta politike, gospodarstva, medijev, civilne družbe in diplomacije." 

Na prvi Akademiji lani v Piranu se je zbralo okrog 60 mladih iz vse Slovenije, ki so stkali vezi tudi na neformalnih druženjih.

Ne bo pa manjkalo tudi neformalnega druženja. "Seveda bo akademija tudi odlična priložnost za sproščeno druženje in  preizkušanje kulinaričnih ter vinskih dobrot Štajerske," dodaja Andrijanič.

Andrijanič: Želimo si udeležencev, ki si želijo spoznati prave odgovore na prava vprašanja

"Želimo si udeležencev, ki ne jamrajo in ne kažejo s prstom, temveč se zavedajo svoje odgovornosti za lasten uspeh in uspeh naše države. Iščemo mlade, ki si želijo seči pod površinskost in spoznati prave odgovore na prava vprašanja. Naj jih ženeta odprtost in radovednost," še dodaja vodja Mreže idej, ki mu pri organizaciji dogodka in vodenju Mreže idej med drugim pomaga tudi Prekmurec Jernej Buzeti

Slednji na Akademiji v Mariboru pričakuje vrhunske razprave. "Vsi gostje so veliki poznavalci področja, na katerem aktivno delujejo. Področja njihovega delovanja so zelo interdisciplinarna in ravno zaradi »miksa« vsega naštetega pričakujem kvalitetne razprave," pravi Buzeti. Hkrati pričakuje tudi, da bodo udeleženci pridobili praktične in koristne nasvete, ki jih bodo lahko uporabili v svojem privatnem ali poslovnem življenju. "Vsekakor pa so želje povezane tudi s tem, da se bodo na Akademiji medsebojno spoznali  udeleženci le-te in začeli graditi korake poslovnega sodelovanja", dodaja Buzeti.

Buzeti: To je priložnost, da na enem mestu srečate najboljše podjetnike, novinarje, diplomate in druge pomembne goste

Vsem, ki še oklevajo in si želijo udeležbe na Akademiji, Buzeti sporoča. "To je izjemna priložnost, da na enem mestu srečajo najboljše podjetnike v Sloveniji, nekdanjega in sedanjega predsednika vlade, najbolj uveljavljena novinarska imena, diplomate in številne druge goste. Povejte mi, kje v naši bližini je kdo organiziral takšen dogodek, da bi mu uspelo na enem mestu zbrati tako vrhunski krog ljudi kot bo to na Akademiji?"

Mag. Jernej Buzeti (levo) in Mark Boris Andrijanič

Tako Andrijanič kot Buzeti si želita, da se v Sloveniji začnejo na področju razvoja družbe in dialoga v njej dogajati konkretne spremembe. "Potrebno je začeti iskati rešitve. In ravno v okviru Mreže idej ustvarjamo prostor oziroma pogoje za iskanje odgovorov, ki se dotikajo ključnih razvojnih vprašanj Slovenije oziroma družbe v Sloveniji in svetu," meni Buzeti.

Podobnega mnenja je tudi Andrijanič. "Želim si, da bi Mreža idej kmalu po vsej Sloveniji prirejala vrhunska izobraževanja, okrogle mize in akademije ter z vsem naštetim in še čim spodbujala ustvarjalnost mladih v družbi. Naš cilj je, da kultura dialoga in podjetnost končno postaneta vrednoti med mladimi in v naši družbi nasploh."

Kako se prijaviti na Akademijo aktivnega državljanstva in podjetništva

Prijavite se lahko do nedelje, 29. aprila oz. do zapolnitve mest. Ker se ta hitro polnijo, organizatorji naprošajo za čimprejšnjo prijavo. 

Stroški dveh nočitev (hotel City ****), prehrane, delovnega gradiva in drugi stroški po programu znašajo 250 evrov na udeleženca in se v celoti pokrijejo s štipendijo, ki jo prejme vsak udeleženec Akademije aktivnega državljanstva in podjetništva. Udeleženec prispeva zgolj 70 evrov kotizacije ob registraciji. V kolikor udeleženec ne potrebuje nastanitve, prispeva zgolj 30 evrov kotizacije ob registraciji.

PRIJAVI SE TUKAJ - KLIK

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2012 ob 12:00 edenpac gost

      odlicen program! sicer pa je tak ali tak jasno, da moremo v sloveniji zacati stvari pri mladih spreminjati in te de kaj tudi gratalo iz druzbe.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2012 ob 15:54 Jože gost

      Super program...vsaka čast....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.