https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

POKOJNINSKA REFORMA V LUČI DOLGOROČNE VZDRŽNOSTI

Kdaj: Petek, 17.09.2010 ob 19:30

Kje: Dvorana veroučnih učilnic, Murska Sobota

Naslov dogodka: Pokojninska reforma v luči dolgoročne vzdržnosti in socialne pravičnosti

Vrsta dogodka: Predavanje

Kraj: Dvorana veroučnih učilnic, Gregorčičeva 2, Murska Sobota

Termin: Petek, 17.9.2010, ob 19.30 uri

Opis: Če/ko (sedanja) socialna država zboli, je žal ne bo mogla nadomestiti civilna družba, temveč bo le ta lahko pomagala pri čim manj bolečem prehodu. Sicer pa je evropski model socialne države podobno kot opij – dokler ga imamo smo vsi blaženi, hkrati pa kot družba postajamo vse manj vitalni in odporni na zunanje vplive. Zato bi predlagal razmislek o predpogoju dolgoročnovzdržne socialne države: “Brez resnične in dosledne dejanske odgovornosti vsakega posameznika in družbe kot celote je usoda socialne države podobna vožnji z vlakom smrti po progi, ki se prejali slej konča v prepadu – le, da nihče ne ve ne kje, ne kdaj.”

Dogodek pripravlja: Župnijski zavod sv. Miklavža , Murska sobota

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.