https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Ni vsaka lepa in visoka punca manekenka

16.9.2010  

Zaradi idealnih žensk, ki jih vsak dan srečujemo v reklamah za jogurt, kremo ali kavo, se nam je zameglila predstava o tem, kaj zares je lepota.

S plakatov se nam smejijo ženske s prelepimi lasmi, čisto kožo in bleščeče belimi zobmi. Vse več je idealov o tem, kako naj bi izgledale ženske, da bi se zdele moškim najbolj privlačne. Naročniki celo igrajo na to žogo, da bo lepotica na naslovnici pripravila kupca, da kupi njegov izdelek. In le-to se največkrat tudi zgodi. Ampak kaj pravzaprav je lepota? Po mojem mnenju je ženska lepa takrat, ko se tako tudi sama počuti. Pa ni nujno, da ima idealne mere, obraz brez lepotnih pikic, pegic ali celo mozoljev. Sijati ji mora iz oči, da je najraje v svoji koži in da se ima tako rada. Je pa to poleg zvezdnic iz filmov in manekenk iz modnih pist, ki kar sijejo od popolnosti, vsekakor težko. Zdravi lasje, čist obraz in telo brez odvečnega kilograma. Šele takrat opazimo, da dejansko res imamo nekakšne smernice, po katerih bi se naj ravnali.

Anja Brunec (foto: Matjaž Očko, www.m2o.si)

Moški si na manekenkah visoke mode več ne morejo pasti oči …

Leto 1988 je zaznamovala po izgledu suha in bleda manekenka, obenem moja vzornica Kate Moss, ki se je postavila ob bok zgoraj omenjenemu tipu manekenk, ki so takrat vladale v svetu mode. To so bile Naomi Campbell, Claudia Schiffer in Cindy Crawford. Ta ideal manekenk s popolnim obrazom in telesom je torej spremenila Kate, kateri se med drugim lahko zahvalimo, da so v zadnjih letih na modne piste prišle drugačne ženske. V kakšnem smislu drugačne? Presuhe/androgene in obenem njihovi »antipoli« – »plus size« manekenke. Tako se za vsakega dobi nekaj. Obenem se več ne iščejo že prej omenjeni klasično lepi obrazi, ampak bolj taki, ki so čimbolj nenavadni, posebni ali čudni, če hočete.  Tako si moški na manekenkah visoke mode več ne morejo pasti oči in mogoče celo opazijo obleko, ki jo model nosi, saj je le-ta smisel celotne fotografije. Res pa je, da se za promoviranje spodnjega perila še zmeraj rabijo manekenke z oblinami v stilu Victoria’s secret.

Naše okolje še zmeraj enači manekenko z lepoto

Kako zanimivo. Po eni strani želi naročnik čim boljše predstaviti svoj izdelek - na manekenki s popolno postavo tudi modrček izgleda popolno in to vzpodbudi žensko, da ga kupi. Na drugi strani pa ji lahko vzbudi slab občutek, saj ona morda ni tako vitka in ne bo mogla izgledati tako popolno kot punca v reklami. Celotna stvar se zdi popolnoma nerešljiva in najtežje na svetu se zdi razložiti vsakdanjim ljudem, ki poznajo miss tekmovanja, kjer se tekmuje za najlepšo, da današnjim manekenkam na žalost ni potrebno izgledati tako zelo popolno. Skoraj nihče ne spremlja trendov in definitivno nihče ni pripravljen na spremembe. Na žalost živimo v okolju, kjer je še zmeraj prva asociacija ob besedi manekenka - lepota. Vsaka punca, ki je dokaj visoka in lepa, bi po mnenju večine naj bila manekenka. Pa ni tako. Zakaj? Ker je najbolj pomembna osebnost in energija, ki jo punca izžareva. 

Anja Brunec iz Beltincev je model agencije Model Group, trenutno pa nastopa v oddaji Supermodel Slovenije, v kateri se je uvrstila med devet finalistk.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Sobocanech
      16.09.2010 ob 13:14 Sobocanech

      "mala" ma potencial, samo tak naprej Anja!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Chevapcic
      16.09.2010 ob 18:49 Chevapcic

      .. --> .. http://tinyurl.com/38n2x7j .. .. beauty photoshoot by Žiga Mihelčič, slika iz testnega shootinga voda/zrak/zemlja/ogenj iz minule ponedeljkove 2. oddaje Supermodel Slovenije 2010 .. ;-) .. . astonishing .. ;-) .. pridno glejte Supermodel Slovenije še naprej, 3. oddaja na sporedu že ta ponedeljek, 20.09.2010 ob 20.50h @POP Brio .. glejte obvezno, boste videli zakaj .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.