https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 20 let lotmerških Puchovcev

Ljutomer, 06.08.2012 ob 10:04  

Letos mineva 20 let od ustanovitve Društva JJ Puch. V okviru tega je včeraj v Ljutomeru potekalo mednarodno srečanje društva. Na Glavnem trgu so se tako zbrali njegovi člani in skupaj proslavili okroglo obletnico.


Društvo JJ Puch je bilo ustanovljeno 31. julija 1992 in je med večjimi tovrstnimi društvi v Sloveniji. Trenutno šteje 315 članov, ki so se združili z interesom iskanja in varovanja tehnične kulturne dediščine na področju celotne Prlekije, pa tudi izven nje. V društvu so namreč aktivni tudi člani iz širšega območja Štajerske, pa tudi iz Prekmurja in iz drugih krajev Slovenije.

Kot poudarjajo, je njihovo osnovno poslanstvo v iskanju, obnovi, ohranjanju, varovanju in popularizaciji tehnične kulturne dediščine z glavnim poudarkom na delu, življenju in zapuščini Johanna Janeza Pucha. Iz tega izhaja tudi njihova dolgoročna vizija, ki je trajno predstavljanje in popularizacija bogate tehnične kulturne dediščine na področju celotne Prlekije in tudi širše Slovenije.

Ob 20. obletnici se je v središču Ljutomera zbralo preko 100 vozil, ki so k ogledu privabili številne obiskovalce. Zbrane sta med drugim nagovorila predsednik društva Milan Belec in županja mag. Olga Karba, podelili pa so tudi priznanja udeležencem prvega srečanja starodobnikov pred dvajsetimi leti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2012 ob 15:37 IVAN gost

      zelo lepe slike in še enkrat hvala Ivan

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.