https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sedež Trstenjakove fundacije od zdaj naprej v Ljutomeru

Ljutomer, 10.08.2012 ob 17:05  

Včeraj je v okviru praznovanja 56. občinskega praznika Občine Ljutomer potekala slovesnost ob prenosu sedeža Ustanove akademika dr. Antona Trstenjaka iz Ljubljane v Ljutomer. Ta je namenjena pomoči podiplomskim študentom ter projektom na območju Prlekije, Slovenskih Goric in Haloz.


Kot je povedal dr. Henrik Gjerkeš, ki je pred časom prevzel vlogo predsednika uprave, je slovesnost ob preselitvi sedeža ustanove akademika dr. Antona Trstenjaka v območje Prlekije, Slovenskih Goric in Haloz ena od zadev, ki jih je načrtovala in jih izvaja nova uprava. Včerajšnji zbor ustanoviteljev je bil izveden zato, da so se pravno formalni akti uredili v skladu z delovanjem ustanove v okviru nove uprave.

Kot je poudaril, ima selitev sedeža v območje njenega delovanja, v območje, kjer opravlja svoje poslanstvo, praktične razloge, razloge v približevanju same ustanove njenim prebivalcem, torej prebivalcem, ki živijo na tem območju.

"To je samo ena od aktivnost, ki jih načrtuje nova uprava. Osnovno je, da bomo delovali po vzoru predanega dela ustanoviteljev prejšnje uprave, ki nam je prepustila veliko zapuščino in to njeno delo bomo poskušali nadgraditi tam, kjer je to še mogoče oziroma v tistih delih, kjer je to potrebno zaradi sprememb, ki jih je prinesel čas. Ena taka aktivnost bo boljše sodelovanje in večja vloga lokalne skupnosti pri delovanju ustanove, kjer bodo imeli predstavniki lokalne skupnosti tudi svojega predstavnika v upravi, župani bodo namreč izvolili enega med njimi in ta bo potem član uprave. S tako poudarjeno vlogo skupščine bodo imele lokalne skupnosti večjo vlogo pri načinu delovanja ustanove. Seveda urejamo tudi pravno formalni status oziroma razmerje med ustanovo in občino, to je trenutno v postopku", je v svojem govoru povedal dr. Henrik Gjerkeš.

Preselitev ustanove je pomembna tudi za tesnejše sodelovanje z lokalnimi gospodarstveniki, kjer pričakujejo večje razumevanje za poslanstvo in večje sinergijske učinke. Poskušali bodo obnoviti tudi delovanje kluba štipendistov, pa tudi srečanje Prlekov.

Zaključil je s sledečimi besedami: "Prejeli smo bogato dediščino ustanove in nova uprava se je zavezala, da bo skupaj s članicami, z ustanovitelji, od katerih še vedno pričakujemo podporo oz. pomoč pri usmeritvah, z lokalnim gospodarstvom in s štipendisti, to ustanovo uspešno peljala naprej. Seveda osnovno poslanstvo ostaja isto, to je v negovanju duha znanja in človečnosti akademika dr. Trstenjaka".

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2012 ob 19:53 Dejan gost

      Dobro bi bilo, če se dr: Henrik pozneje domov odpelje s taxijem.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.