https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ponosni na igralke ŽNK Teleing Pomurje

18.8.2012  

Nogometašice ŽNK Teleing Pomurje so minuli teden Slovenijo odlično zastopale v kvalifikacijah za Ligo prvakinj in le kakšen zadetek jim je zmanjkal, da bi bile za svoje delo nagrajene z uvrstitvijo v nadaljevanje tekmovanja.

Teden dni je v pokrajini ob Muri glavno nogometno besedo imela ekipa ŽNK Teleing Pomurje. Kvalifikacijski turnir za uvrstitev v Ligo prvakinj je klub odlično organizacijsko izpeljal, prav tako pa smo si v Beltincih in Lendavi lahko ogledali kar nekaj zanimivih tekem in se prepričali da ženski nogomet hitro napreduje in se razvija.

Igralke in strokovni štab si za prikazano zaslužijo pohvale, kljub temu, da so bile za nadaljevanje v igri zadetkov le za malenkost »prekratke«. Spomnimo: igralke Pomurja so prvo tekmo proti favoriziranim Švicarkam izgubile z 2:0, nato razbile Gintro z 9:1, v četrtek pa premagale še ekipo iz Turčije s 4:2. V svoji skupini so osvojile končno drugo mesto, kar pa je bilo žal premalo za napredovanje.

V klubu so, kot je za nzs.si povedal direktor kluba Štefan Kozic zadovoljni: »Če bi nam kdo pred turnirjem ponudil dve zmagi, bi to takoj sprejeli,« in v isti sapi dodaja, da je kljub temu ostalo nekaj grenkega priokusa, ker je bilo napredovanje dosegljivo. Nato je dodal še pohvale na račun igralk: »Ponosni smo na dekleta, ki so pokazala, da smo blizu srednjemu evropskemu razredu«. Prav tako je zadovoljen, ker igralke uspešno parirajo klubom, ki imajo po desetkrat in še več višji proračun.

Pomurke so sedaj zazrte nazaj na Slovensko sceno, saj se jutri že začenjajo pokalni obračuni. Kozic tukaj dodaja da bo klub za lažje preživetje prodal tri ali štiri igralke, kljub temu pa misli, da bodo še naprej konkurenčni za vrh.

Svoje pohvale je dodal tudi Branko Gros, predsednik komisije za ženski nogomet pri NZS: »Mislim, da je turnir zelo dobro uspel in bil prava promocija ženskega nogometa nasploh. Organizator, domači klub ŽNK Teleing Pomurje, se je izkazal, povrh vsega pa si je tekme ogledalo visoko število ljudi, pa tudi v medijih je bil nogomet odlično promoviran. To je zelo dobro in pozitivno za naš šport,« in še da: »si vse igralke zaslužijo čestitke za uvrstitev. Le želimo si lahko še več takih turnirjev in tudi trenutka, ko se bo eden od slovenskih klubov prebil v redni del lige prvakinj.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2012 ob 16:25 lepi gost

      Deklice so odšpilale odlično in vse pohvale in čestitke

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.08.2012 ob 17:19 g gost

      Škoda, da se ne da zadržati te ekipe v taki sestavi, saj bi brez problema osvojile prvenstvo, drugo leto pa bi sigurno padla Evropska liga.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2012 ob 21:15 PREKMURSKI ZET gost

      Bravo dekleta, kapa vam dol!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.