https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Večer murskih balad in romanc v Murski Soboti

Murska Sobota, 16.09.2012 ob 8:00  

Sinoči so v gledališču Park odmevale balade in romance v prekmurskem in prleškem narečju.


Včerajšnji večer avtorske glasbe v Murski Soboti, katerega producent je Društvo Argo, se je odvil v okviru projekta Murske balade in romance, dela Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.

Na prireditvi so prvič v živo predstavili 14 skladb, ki so jih izvajali pevci iz Prekmurja in Prlekije ob spremljavi instrumentalne zasedbe Murska banda.

Izdali tudi zgoščenko skladb z mursko tematiko

Balade in romance so dostopne tudi na zgoščenki zvoka z naslovom Murske balade in romance. Posneta je bila v studiu Metka, tonski tehnik in oblikovalec zvoka je bil Drago Jošar, glasbeni producent pa Slavko Šuklar. Izdelalo jo je podjetje Kreativne ideje iz Murske Sobote, založilo pa Društvo Argo.

Sodelovalo veliko znanih imen

Avtorske pesmi so prvič v živo zapeli: Irena Kogoj Regina, Blaž Zanjkovič, Tjaša Šimonka, Maja Seršen, Ivan Fleisinger, Matjaž Zanjkovič, Klaudija Vrečič, Bojan Zan,kovič, Tjaša Šimonka in Matija Horvat, ml. Z glasbo so jih spremljali Iztok RodežMojmir Wolf, Urška Orešič, Rihard Zadravec, Željko Ritlop, Miha Kavaš, Boštjan Baša in gost Saša Olenjuk.

 

V projektu so sodelovali pesniki Vlado Žabot, Feri Lainšček, Vlado Kreslin, Dušan Šarotar, Milan Vincetič, Vlado Poredoš, Štefan Kardoš in Marko Kočar ter skladatelji Slavko Šuklar, Mojca Kumar Daris, Aldo Kumar, Andrej Misson, Boštjan Gombač, Tina Mauko, Dušan Kranjc, Emil Glavnik, Urška Orešič, Roman Sarjaš in Tomaž Rauch.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.