https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ob močnem deževju v Rakičanu naplavi tudi umazan toaletni papir

18.09.2012 ob 12:00  

Meteorna voda, ki je v začetku meseca septembra vnovič poplavila Rakičan, je botrovala temu, da je iz sistema naplavilo kanalizacijo. Krajani Rakičana zdaj vnovič pozivajo Mestno občino Murska Sobota k ukrepanju, saj so razmere ob razlitju kanalizacije po njihovih parcelah zdravju nevarne in nevzdržne.


Razmere po razlitju so nevzdržne

Na nas se je obrnila bralka iz Rakičana, ki poroča, da so bili ob zadnjem močnem deževju v začetku septembra v Rakičanu priča temu, da je iz sistema naplavilo kanalizacijo in jo razlilo po cestišču, ulici in njihovi parceli. Kot pravi, so razmere po razlitju nevzdržne, nehumane in zdravju škodljive, saj ostanki iz kanalizacije (tudi umazan toaletni papir) še dolgo po tem ležijo po zemljiščih in so še posebej nevarni otrokom, ki se igrajo na prostem.

Dosedanji ukrepi nezadostni

Bralka se je obrnila tudi že na podjetje Komunala, kjer so krivdo za razlitje kanalizacije pripisali dejstvu, da so meteorne vode speljane v isti sistem odvodnjavanja kot kanalizacija. Ob preveliki obremenitvi, kot se je zgodilo tudi ob tokratnem močnem deževju, pride do razlitja. O enakih težavah z razlitjem kanalizacije je Mestno občino Murska Sobota, ki je odgovorna za upravljanje javne infrastrukture, opozarjala že lansko poletje, a ukrepi, ki jih je občina takrat izvedla, težave očitno niso odpravili.

Posnetek poplavljenega cestišča ob močnem deževju julija 2011

Zahteva po učinkovitih ukrepih

Zato se tokrat vnovič obrača na občino ter jih poziva k hitri in učinkoviti rešitvi problema. Ob tem pa zahteva tudi, da javnosti čim prej posredujejo dejstva o konkretnih ukrepih, ki so bili izvedeni za izboljšanje meteorne odvodnje v naselju Rakičan, strokovno podlago sprejetih ukrepov, kdaj in na kakšen način je bila opravljena kontrola učinkovitosti teh ukrepov, kako namerava občina glede učinkovitosti ukrepov ravnati v prihodnje in kdaj je predvidena dokončna rešitev problema meteorne odvodnje v naselju Rakičan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2012 ob 21:22 hehehehehe gost

      Ja, kako bi pa naj bil čist toaletni papir v kanalizaciji? Itak, da je lahko samo umazan. Takšne projekte delajo naši veleumi projektanti, ki dobro skasejrajo. Županon pa ostalin slüžban, ki bi naj pregledale projekt pa je tudi vseeno. Glavno ka nešče mastno zaslüže. Takšne stvari se marsige godijo od te ka so naredli čistilne naprave in vso kanalizacijo z meteorno vret spravili v ene oske kanale. Pa pride naliv, zdigne pokrove gor pa se drek razlejvle po cesti pa dale okouli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2012 ob 23:56 robi gost

      Verjetno mora kdo zbolet, ka se kdo zgene. lp iz Stihecovega Rakicana

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.