https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih so se srečali zakonski jubilanti

Bakovci, 01.10.2012 ob 7:40  

Minulo nedeljo so v cerkvi Sv. Ane v Bakovcih imeli prav poseben praznik – dan je bil namreč namenjen zakonskim jubilantom.


Letos so se že četrto leto zapored pri maši zbrali zakonci, ki v tem letu praznujejo okrogle obletnice poroke. Ob tem so se spomnili svojega poročnega dne, nagovoril pa jih je domači župnik dr. Franc Zorec, ki jih je spodbudil k vztrajanju in potrpežljivosti v zakonski zvezi.

Slovesnost vsako leto organizira tamkajšnji Župnijski pastoralni svet v sodelovanju s posamezniki in župnijo. Ob tej priložnosti so jubilanti pripravili tudi sodelovalni program in ponesli sporočilo o tem, kaj je temelj uspešnega zakona: potrpežljivost, zvestoba, ljubezen, spoštovanje in izogibanje ljubosumju.

Jubilanti so obletnice po maši tudi proslavili ob pogostitvi in druženju. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.