https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Pa kje jaz to živim?

23.9.2010  

Logika razmišljanja, da aktualni murskosoboški občinski oblasti v primeru izvedbe javnega naročila Park je darilo ne bi smeli pogledati pod prste, ker smo s tem apriori proti njim in od nekoga, je bolna, škodljiva za demokracijo in razvoj pravne države.

Strahovita omejenost pomurskega življa, ki obremenjen s takšnimi ali drugačnimi intrigami na vsakih nekaj let v pomurskem medijskem prostoru ni sposoben premleti ene resnejše in odmevnejše tematike, odraža ozkost razmišljanja, dojemanja novinarskega dela in še vedno močno zasidranega hlapčevstva.

Nisem naiven, da se ne bi zavedal, da sem informacije o domnevnih nepravilnostih na murskosoboški občini dobil s strani virov, ki si od tega obetajo predvolilni kruh. Nisem pristaš političnih afer, sproženih pred volitvami. Zato sem takoj pripravljen skleniti pakt z vsemi akterji in zadevi priti do dna po volitvah. Sploh pa v tem trenutku ne gre za nobeno afero. Bistveno vprašanje, ki me pri tem zanima, je, ali je pravni regulativ opravil svoje delo in ali je bil postopek s strani murskosoboške občine korektno in zakonito izpeljan. Dejstvo je, da je Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota ugotovil, da je v postopku javnega naročila prišlo do nepravilnosti. Dejstvo je, da je sama Mestna uprava Mestne občine Murska Sobota priznala, da nobeden izmed ponudnikov ni predložil zadostnega števila referenc.

Smešno se mi zdi, da moram svoje poizvedovanje, ki ga opravljam v okviru novinarskega dela in virov, ki sem si jih pridobil, utemeljevati s tem, zakaj to počnem.

Ne skrbite za mojo kariero

Kakorkoli se bo že razvila ta zgodba (upam in želim si, da po volitvah), aktualnemu županu napovedujem boj za zmago. Na drugi strani mi je vseeno, kdo bo župan, ker sem vero v revolucionarne slovenske politike (že) izgubil. In pri tem pojasnjevalnem komentarju se počutim milo rečeno smešno. Ravno tako se počutim smešno, ko na elektronski naslov dobim sporočila, v katerih se naši bralci sprašujejo, kaj bo z mojo kariero v bodoče, ker raziskujem domnevne nepravilnosti na občini.

Resnično živimo v okolju, ki je zastrupljeno z družbeno navlako navidezne normalnosti, ki se razblini takoj ko prestopiš prag domnevne ustreznosti. Nismo daleč od republike banane. Res ne. Posujmo se s pepelom. Prav vsi.

    Komentarji

    1. Eden
      23.09.2010 ob 18:38 Eden

      tadej pazi ka te ne označijo za mladega neoliberalca :).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. rok89
      23.09.2010 ob 19:00 rok89

      good one ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. kris
      23.09.2010 ob 19:26 kris

      tau cejnin tadej ka se ne daš. novinarsko delo +5!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. mihael
      24.09.2010 ob 1:03 mihael

      Nisi raziskoval in nisi pridobil svoje neodvisne vire. Eden in edini vir, ki si si ga pridobil je Marko Martinuzi (en član štaba ROberta Celeca), ki ubira najbolj nizke metode, da bi v korist Robiju Celecu (ki v osnovi ni slab fant) škodil soboškemu županu. Po tem, ko so ga preko anonimk vsi ostali mediji zavrnili, mu je ostal le še Celecev portal. Podtikanje nekih birokratskih napak ali pa niti ne napak je privlečeno za lase. Ni življensko in občanov to ne briga. Potem bi verjetno lahko v vsaki občini, v vsakem javnem zavodu in ministrstvu našli 100 takih napakic. Priznaj in bodi človek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. mihael
      24.09.2010 ob 1:08 mihael

      Vsemogočni Buzeti, v istem stavku užališ lastni narod in poveličuješ svoje (Martinuzijevo) skropucalo. Citiram: "Strahovita omejenost pomurskega življa, ki obremenjen s takšnimi ali drugačnimi intrigami na vsakih nekaj let v pomurskem medijskem prostoru ni sposoben premleti ene resnejše in odmevnejše tematike, odraža ozkost razmišljanja, dojemanja novinarskega dela in še vedno močno zasidranega hlapčevstva."

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. sineson
      24.09.2010 ob 1:30 sineson

      mihael, ponavljan že 100x povedano, počakajmo mnenje stroke o ton nej ka se celi čas osebno spravlaš na nekoga.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. kris
      24.09.2010 ob 6:42 kris

      ej zato znate napraviti iz müje slona. o portali man dobro mnenje, tudi drujge spremlan. Ogromno trujda morejo vsi vložiti. Vsen portalon kapo doj ka nas zalagajo z berljivimi vsebinami. Tematsko je tej zaenkrat fejst visko. mo vidli ali do s ten tempojon delali naprej ali pa pogorijo. Zato vsi tej komentari goraj - fuck off, idite smetit na drujge portale (izven pomurja) pa pustite liden šteti ka ščejo. Vupan ka de v pomurji še več portalov, nej ka de se se vrtelo okauli siola pa 24 ur, keri se z novicami poserjejo na pomurje. Či bi teh portalov nej bilau bi nej meli pojma ka se ger dogaja prinas- zato vsi negativci zgoraj (s spoštovanjon) -FUCK OFF!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. kekec
      24.09.2010 ob 10:19 kekec

      mihael, ti ne odiš volit samo v primeri, ka nemaš te pravice! vsemogočni Buzeti? jasno se vidi, ka te ne vodijo razumni argumenti. mihael, to je napakica? zaj pa boj fer do sebe pa premisli, če bi se ti to zdela opravičljiva napakica, či bi jo napravo keri drujgi kandidat ali opcija. daj prosen te. če se delaš pametnoga, boj sposoben sproducejrati vsaj en nepolitičen argument, keri de mel kaj vrejdnosti v sebi. aja, pa probaj v drujgi zadevi, ka tu nede šlo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. vinci
      24.09.2010 ob 11:31 vinci

      Mislin, ka je dobro povedo (Tadej). Naš največji problem je ozkost. Pa ne mislin tu na politične igrice, nego na prekmurce kak gledamo s "svojoga dvorišča". Ker če je moja kura crkonola naj še sousidova crkne. Gda pa što nuca pomoč te si jo pa naj poišče drugje - samo nej pri meni. Konec koncov pa živimo si v tej skupnosti. Verjetno je tudi tou vzrok naše zaostalosti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. krokodil
      24.09.2010 ob 12:19 krokodil

      zelo zelo dober članek.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. PREKMUREC
      24.09.2010 ob 18:09 PREKMUREC

      Mihael pa nemreš to tak trditi kak je to napaka kak 100 drugih na ministerstvaj. Te pa sepodejdi morejo biti napake? Kak za koga, za Golobiča je tou napaka za menej je pa nej. Pa naj se izkaže ka je vse čisto ali pa ka je mafija.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. lepi
      25.09.2010 ob 15:33 lepi

      končno raziskovalno novinarstvo!!! super prispevek!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. nina85
      25.09.2010 ob 15:36 nina85

      Pri tem razpisu res nekaj smrdi :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. slavko1958
      25.09.2010 ob 16:00 slavko1958

      pa ne da bi bil datum narobe, kot je bilo na občini v beltincih

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. ajkaro
      30.09.2010 ob 12:48 ajkaro

      yep, SDS-ovo raziskovalno novinarstvo. Ka pa te toga "posla" nejste dali v anonimke?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.