https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje pri Domu borcev in mladine na Vaneči

Vaneča, 22.10.2012 ob 12:30  

Združenje borcev NOB Murska Sobota, SB borcev Prekmurske čete-brigade, KO ZB Puconci in Občina Puconci so včeraj organizirali tradicionalni 7. Pohod po poti spominov in tovarištva, ki se je končal pri domu borcev na Vaneči kjer je bila zaključna prireditev.

Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije Danilo Türk, ki je v svojem nagovoru povedal, da ima Prekmurje v teh novih časih, časih, ki so zgrajeni na vrednotah tolerance in sožitja pred sabo dobro razvojno perspektivo. Zbrane sta nagovorila tudi predsednik Združenja borcev NOB Murska Sobota Evgen Emri in župan Občine Puconci Ludvik Novak.

V kulturnem programu so nastopili Pihalni orkester Gornja Radgona, folklorna skupina Kulturno-turističnega društva Moščanci in učenci Osnovne šole Puconci.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2012 ob 12:43 majski borci gost

      pa ka ste nouri....vsaki den ena takšna komedija, vse ta do volijtef.....samo ka bi zmago Turčin(zakoj je pa te tan?)..... Što tou plača.....Lajči, vüpan, ka si nej preveč raskejro, pa sejgno po naši pejnazaj!?? kelko fašenkof........najlepše na sliki pa Baučarcen kuža! kak njeme je kole imej?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2012 ob 16:47 gost gost

      vidim da so tam bili res samo stari pravi borci in tudi nekaj mladih z titovkov .Tako se nam ni treba bati da bi izomrli in kot pravijo še vedno prihajajo iz "ŠUM".

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      22.10.2012 ob 17:34 Truplo

      A sta bila na slovesnosti prisotna dva prekmurska borca ali vsi trije???

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2012 ob 20:27 partizanen gost

      šaaammmmpiiiijjjooooooonnniiiiiii!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.10.2012 ob 22:13 gost gost

      Že več kot 60 let lezejo iz gozda. Pa še kar naprej lezejo. Čedalje več jih je. So kot klopi ali pijavke. Bistveno jim je, da so prisesani na državne jasli. In z vsemi sredstvi se borijo za to. Tudi s takimi shodi, kot je bil ta. Reklama za Türka. Tudi on, kot vsi ostali je že vso življenje prisesan na državne jasli. Le kdaj se bomo rešili teh pijavk?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2012 ob 23:04 čundraš gost

      Ge san še premlade....... naj mi nešče lipou razlože, ka se tej strijci pa tete tou idejo za igrice....... :P

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2012 ob 7:45 JOJ JOJ gost

      To moraš biti "strašno inteligenten" (prismukjeni), ka 2012 hodiš okoli z titovko. Tej mislijo, ka bodo tak lažje zlezli v rit precedniki.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2012 ob 7:57 Ludva gost

      Od kdaj se pa Ludvik druži s takšnimi maškari? Mu je to potrebno?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.10.2012 ob 12:53 skuza gost

      partizani, da je bilo vojne že konec

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.10.2012 ob 17:41 gost gost

      Lajči, Lajči, kama si tou prišo. Mogouče pa so se šli na Vaneči fešenik zaj ka nede pri gradi ovih maškarof. Pa če je te 2 kedna pert al potli je itak nej važno. Glavno ka so bili maškare. Pa še z Loblane so prišli na Venečo kak so inda hodili na Grad.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.10.2012 ob 17:49 bandit gost

      fsen van zgoraj pisoučin izleda bole ležijo tisti domači izdajalci keri so zdaj na velko začnoli iz raznih jam ven kukati. bravo, nega kaj cari ste. zieg heil primitivci!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.10.2012 ob 21:34 gost gost

      Prav si se poimenoval bandit. Dobro so ti nekdanji partijci oprali možgane. Vidi se kaj je naredilo enoumje in kakšne stvari so v šolah učili mladino. Očitno je da res ne poznaš zgodovine. Sploh pojma nimaš kaj je bila 2. svetovna vojna in kaj socialistična revolucija. Ko se je po osamosvojitvi pričelo govoriti o grozodejstvih po vojni, so se pratijci najprej odzvali v stilu, da se sploh nikoli ni nič zgodilo. Ko so se jame našle in končno odprle, pa so se pričeli izgovarjati, da je šlo za izdajalce. Ko se je dokazalo, da so v jamah otroci, ženske, starčki, so pa spet obrnili ploščo in pričeli kazati s prstom na jug in rekli, da je to počela neka jugo vojska, ki so dobivali povelja iz Beograda in še za povrhu, da so žrtve iz drugih nekdanjih republik. Vedno so se lagali in izgovarjali, kakor jim je pač bilo v tistem trenutku najbolj po godu. Hudo je bandit, da verjameš takim zgodbicam, ki ne premorejo nobene logične razlage. Zakaj pa misliš, da še danes ta skupina, ki je na gornjih slikah dela vso to gonjo in se združuje? briga njih za vojni čas in žrtve take in drugačne. Njim se gre za OBLAST in PRIVILEGIJE. In to je tudi bilo vodilo, da so po vojni POBILI TISOČE ljudi, ki so jim bili ovira na poti do popolne oblasti. In večina teh pobitih ni imela nobene zveze ne z vojno, ne z nacisti, ne z domobranci in nikomer. Bili so samo ovira za prevzem oblasti. Zakaj so pa potem vsa leta držali ljudi v strahu in so represivni organi bili v službi politike? Zadnja leta tej skupini močno pada moč in tega se zavedajo. Zato tudi vse te aktivnosti. Izgubljajo privilegije in zato je panika. Če pogledaš rezultate pa nimajo niti četrtinske podpore več. In še to. Četudi za ceno propada države si nikakor ne želijo, da bi tej vladi uspelo Slovenijo spraviti iz krize. Zato, da bodo lahko potem pokazali, da so imeli prav. Tudi za ceno finančnega zloma. Sami imajo itak dovolj sredstev nakradenih.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.