https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Beltincih odpotovali v Azerbajdžan, Gruzijo in Armenijo

18.11.2012 ob 11:03  

V grajski dvorani v Beltincih je v soboto zvečer potekal že 31. potopisni večer Kolesarskega Kluba Tim Mlin Beltinci. Obiskovalci so se sprehodili po poteh Eve Ribežl, ki je kar šest tednov preživela v Azerbajdžanu, Gruziji in Armeniji.

 

V državah, kjer ni samo jezik težko razumljiv, temveč tudi pisava, vladata tako revščina kot tudi bogastvo. Medtem ko so na eni strani vrstijo neasfaltirane ceste in stari avtomobili, se na drugi strani bohotijo stekleni nebotičniki in avtomobili najprestižnejših znamk. Vsaka izmed držav pa ima seveda tudi svojo zgodovino, na kar opominjajo tako državne zastave kot tudi grbi.

 

Eva je svojo pot predstavila s pomočjo številnih fotografij in videoposnetkov, s seboj pa je prinesla tudi razne knjige in priročnike ter eno izmed tradicionalnih namiznih iger.

 

Člani Kolesarskega kluba Tim Mlin so po predavanju kot vedno poskrbeli za pogostitev ter hkrati že povabili na naslednji potopis, ki bo 1. decembra v grajski dvorani v Beltincih.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.