https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prleški kvintet predstavil svojo prvo zgoščenko

Radenci, 25.11.2012 ob 16:00  

Zadnjo novembrsko soboto so člani Prleškega kvinteta, skupaj z glasbenimi prijatelji, v Radencih pripravili promocijski koncert ob izidu njihove prve zgoščenke Ko zvezda se utrne.

Zadnjo novembersko nedeljo so člani Prleškega kvinteta, skupaj s glasbenimi prijatelji, v Radencih pripravili promocijski koncert ob izidu njihove prve zgoščenke Ko zvezda se utrne.
Na prvencu Prleškega kvinteta, ki so ga naslovili Ko zvezda se utrne, je posnetih enajst skladb. Med njimi je tudi Prva solza, s katero so se predstavili na letošnjem festivalu na Graški gori in prejeli zlatega pastirčka, Igor Podpečan pa še nagrado za najboljši aranžma pesmi. Letos so nastopili tudi na festivalu v Števerjanu in bili s strani organizatorja izbrani za nastop na mednarodnem festivalu Alpen Grand Prix, ki je bil v oktobru v italijanskem Meranu.
Pri projektu Ko zvezda se utrne so sodelovala priznana avtorska imena. Melodije so prispevali Igor Podpečan, Avgust Skaza, Matej Kocjančič in Damijan Kolarič. Pod besedila pa so podpisani Majda Rebernik, Matej Kocjančič, Olga Ivančič, Marko Kočar, Igor Pirkovič ter Peter in Gaby Wessely.

Več kot 200 ljudi je do zadnjega kotička napolnilo Kongresno dvorano hotela Radin in prisluhnilo Prleškemu kvintetu, ki je v več kot dveurnem koncertu predstavil vseh enajst skladb, ki jih najdemo na njihovi prvi zgoščenki. Nastopil je tudi Pepek z brega, Jurjovške ljudske pevke, ansambel Žargon, tamburaška skupina Drotmantraši, folklorna skupina Kajer iz Bučečovec, komorna zasedba klarinetov Clariart iz Maribora, Danijel in Primož Kosi.

-

Njihov koncert presenečenje

Ansambel predstavljajo vodja ansambla Aleksander Šafarič, klarinetist Lovro Turin, harmonikaš Aleš Kolmanič, pevec in kitarist Darko Novak, basist Uroš Kosi in pevka Zdenka Šafarič. Prva zgoščenka je nastajala kar nekaj let, zato so jih včeraj zvečer, po vrstnem redu kot so jih snemali, tudi predstavili. Promocijski koncert je bil presenečenje tudi za njih, saj jim je nekdo plačal dvorano...

Začeli so s skladbo Mursko polje, ki je luč sveta ugledala septembra 2009. Med predstavljenimi skladbami je bila tudi Prva solza, s katero so se predstavili na letošnjem festivalu na Graški gori in prejeli zlatega pastirčka (lani srebrnega pastirčka), Igor Podpečan pa še nagrado za najboljši aranžma pesmi. Lani so na prvem festivalu kvintetov prejeli tudi 4 nagrade - Majda Rebernik kot tekstopistka nagrado za besedilo Nekoč, nekje, nagrado je prejel tudi takratni začasni klarinetist Bojan Zelenjak, nagrado za vokal festivala je prejela Zdenka Šafarič, občinstvo pa jih je izbralo za najbolj všečen ansambel. Letos so nastopili tudi na festivalu v Števerjanu in bili s strani organizatorja izbrani za nastop na mednarodnem festivalu Alpen Grand Prix, ki je bil v oktobru v italijanskem Meranu.

Pri projektu Ko zvezda se utrne so sodelovala priznana avtorska imena. Melodije so prispevali Igor Podpečan, Avgust Skaza, Matej Kocjančič in Damijan Kolarič. Pod besedila pa so podpisani Majda Rebernik, Matej Kocjančič, Olga Ivančič, Marko Kočar, Igor Pirkovič ter Peter in Gaby Wessely. Videospot za pesem bodo predstavili decembra.

V sklopu promocijskega koncerta se je odvijala razstava fotografov Jasne Šafarič in Marka Viherja ter slikarke Simone Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2012 ob 13:40 zip gost

      Čestitke ansambluiz Prlekije za kvalitetno izvajanje narodno zabavne glasbe..samo tako naprej..Prekmurci pa....((((

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.