https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: „Žalujoči ostali“ za defibrilator v Negovi

Negova, 03.12.2012 ob 11:30  

Minuli vikend se je v telovadnici OŠ Dr. Antona Trstenjaka v Negovi, z gledališko igro Žalujoči ostali (Branislava Nušića), za dobrodelni namen predstavila dramska skupina Kulturnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici. Zbran denar bo namenjen za nakup defibrilatorja.

Komedija, ki je zaigrana v prleškem narečju (zahvala za to gre režiserju Romanu Mariču, ki je znan kot „Pepek z Brega“) je navdušila občinstvo. Vsi igralci so prepričljivo odigrali svoje vloge. Med nastopajočimi je bila tudi Slavica Trstenjak, ravnateljica negovske osnovne šole, ki je prevzela vlogo „glavne žalujoče“. Le-ta je poskrbela za brezplačno uporabo telovadnice v dobrodelni namen, po vsej verjetnosti je tudi njena zasluga, da so na negovskem odru brez plačila zaigrali komedijo in razveselili številno občinstvo.

Prireditev je organizirala KS Negova, zato je bil med obiskovalci tudi njihov predsednik Mirko Rožman, dobrodelne prireditve pa so se udeležili tudi podžupan občine Gornja Radgona Vinko Rous, častni občan Slavko Lončarič ter dr. Silvestra Bezjak in medicinska sestra Slavica Mencinger, ki sta ob koncu predstave tudi spregovorili o pomenu te medicinske naprave. Predstavnici Zdravstvenega doma Gornja Radgona sta prav tako pohvalili KS Negova in njenega predsednika Mirka Rožmana, saj so kot prvi najbolj zavzeto in predano pristopili k temu projektu, napram drugim KS v Gornji Radgoni.

Kot že omenjeno, je bil namen akcije zbiranje sredstev za nabavo defibrilatorja, čemur se je poleg naštetih odzvalo tudi več kot 200 krajanov in ostalih donatorjev. Tudi gasilci PGD Negova so kot prvi prispevali 500 €. Predsednik KS Negova, Mirko Rožman, se je ob koncu zahvalil vsem ter povedal, da so s prispevkom od prodanih vstopnic zbrali 1000 €, skupni znesek dosedaj zbranega denarja za ta namen pa znaša 4730 €.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.