https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Jenamena štenkarije, jenamena špilaraj v Črenšovcih

Črenšovci, 17.12.2012 ob 12:55  

Gledališka skupina Kulturno-turističnega društva Črenšovci se je včeraj premierno predstavila z novo igro - Jenamena štenkarije, jenamena špileraj. Gre pravzaprav za razširjeni skeč, s katerim so se že predstavili na letošnjem Jenamena festu, tako, da je zdaj nastala celovečerna komedija.

Včeraj se je Gledališka skupina Kulturno-turističnega društva Črenšovci predstavila z »razširjeno komedijo« Jenamena štenkarije, jenamena špileraj ..., s katero so se pred domačim občinstvom nastopili že poleti v okviru gledališča na prostem na Jenamena fest-u 2012.

Na odru so prikazali življenje šestih oseb in njihove življenjske zgodbe, tegobe, ki jih tarejo. Spomnili so se iger, ki so bile pomemben del prostega časa otrok (in odraslih) v preteklosti. Ob domači, prekmurski besedi se je polna dvorana Kulturnega doma Črenšovci iskreno nasmejala dogodivščinam in tako vsaj za hip pozabila na vsakdanje skrbi in naglico življenja.

 

Gledališka skupina Kulturno-turističnega društva Črenšovci ima za sabo že kar nekaj kilometrine za sabo, saj se je v preteklosti lotevala različnih gledaliških podvigov in v predstavah Štirje letni časi, Slikar na vasi in Slačilnica obudila zanimanje za gledališko ustvarjanje na domačem odru. Poleg tega, da so igralci navdušili občinstvo z izjemnimi predstavami, so domač gledališki oder iskreno vzljubili.

Zaradi velikega zanimanja bo v Črenšovcih ponovitev predstave že to sredo ob 18. uri v Kulturnem domu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2012 ob 17:03 Jenamena, vrhunska komedija gost

      Bravo, bravo, odlično komedijo ste pripravili, iskrene čestitke režiserki in izvrstnin igralcon. Mislin, ka se pred takšof ekipof lejko pou Holliwuda skrije, ka takšij lidij je fejst malo, keri lejko med igrof dvej pletenki klimpača vrejžejo, pa še te tak dobro odšpilajo. Bilou je jenamenalno :D.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2012 ob 20:17 aleluja gost

      Zanimivo ka sami sebe hvalite .... hhehhe

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2012 ob 21:08 Jenamena, vrhunska komedija gost

      Dragi gost - aleluja, ka te luna nosi, ka nekše norosti gučiš; jaz san buo med gledalcami - dobro stvar trbej pohvaliti, pa tiste, ka se trudijo, trbej spodbujati. Idi rajši mak phat ali pa si malo rujnoga gutni, kaš vido te svejt čista vredi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.12.2012 ob 21:51 kapalin gost

      Resan je bila odlična igra nasmejali smo se 100 na voro.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2012 ob 8:50 Marko gost

      gost - Jenamena, vrhunska komedija: za enoga med tejmi igralci znan ka uporablja takšni besednjak kak tij ( klimpač, jenamenalno... ) ta ka čista možno ka si tou tij, priseljeni občasni Dedek Mraz ali Božiček s svojin klimpačon z Lendavskih goric. Glede klimpača, dober igralec de tak špilo, kak če bi bio pijen, glumač de se pa napiu med ali pred predstavo ka špilati pijanca tak ne vej. Čudno ka te je tak komentar aleluje prizadeo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.12.2012 ob 9:12 Jenamena, vrhunska komedija gost

      Joj, joj, pa tou je glij moj namen, pa moja fora, ka san uporabo iste besedne zveze, kak igralci v igri. Tisto san napijsal, ka mi je bilou najbole smejšno, pa s ten pohvalo igralce. Tak pokažeš, ka si v komediji vžival, pa jo poslušal. Dobro, pustimo tou, komedija je bijla vrhunska, jaz san pa sedo v dvorani, pa se smijal.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.12.2012 ob 11:20 Marko gost

      gost - Jenamena, vrhunska komedija; Tou ti je bilo najbole smejšno, ka dva litra klimpača spigejo. Sedo si v dvorani, pa si vido ali zašnofo, ka majo klimpača v pletenki nej pa malinovec? Ka mijsliš ka ostala polovica holivuda pige, da takšni film ali predstavo špila? E moj črenšovski D. Murko, pa znaš tij što najbole svojga künja fali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.12.2012 ob 20:55 KVAREN gost

      Pa ŽUPANA bi lehko pouzvali tudi ali je pa nej bil POČESANI.HAHAHAHA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.