https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V predstavi Kripl so odpirali moralna vprašanja

Murska Sobota, 12.01.2013 ob 12:28  

Včeraj zvečer so v Gledališču Park v Murski Soboti  igralci ŠUS teatra gledalce popolnoma navdušili z izvedbo nenavadne komedije odličnega svetovno znanega irskega režiserja, dramatika in scenarista Martina McDoughnaha, pod naslovom Kripl.

Zgodba je gledalcem nazorno prikazala način življenja prebivalcev majhnega  irskega mesteca iz majhnega  irskega otoka, kjer je v središču pozornosti mlad fizično pohabljen fant Billy iskal izhod iz psihičnega nadlegovanja, neprestanega krutega norčevanja in grobih žaljivk. Z nepričakovanim prihodom hollywoodske ekipe je  njegova želja po izbegu iz otoka dobila priložnost, da ga za vedno reši oklepa »majhnih ljudi«, kar pa je preusmerilo  tok dogajanja v presenetljiv razplet.

»Ogromno je takih revežev kot sem jaz, le da se jim na ven ne vidi«

Osrednja misel Billyja: »Ogromno je takih revežev, kot sem jaz, le da se jim na ven ne vidi« je gledalce s svojo direktnostjo in iskrenostjo šokirala in jih prisilila, da razmislijo o podobnostih v vsakdanjem življenju, svoji bizarnosti, omejenosti in provincionalnosti, hkrati pa je dogajanje z veliko mero črnega humorja pokazalo kdo je v življenju resnični pohabljenec – žrtev svojih predsodkov in preteklosti.

Gledalci so predstavo nagradili s številnimi ovacijami, Šus teater pa je ponovno pokazal, da sledi svoji viziji: Postati teater z odličnim renomejem, ki člane povezuje v ustvarjalnosti, iskrenosti in dobri volji«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.