https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavljamo vam soboške parkomate

Murska Sobota, 16.01.2013 ob 7:00  

Na podlagi odloka o ureditvi cestnega prometa v Murski Soboti je Mestna uprava postavila parkomate, ki se nahajajo v najožjem centru mesta ter pri gramoznem parkirišču pri bolnišnici M. Sobota, v Rakičanu.

 

V Mestni občini Murska Sobota s tem uvajajo plačljivo parkiranje, saj smo do sedaj uporabljali parkirne ure za brezplačno parkiranje do ene oziroma dve uri.

Točna številka parkomatov še ni znana

Kot nam je sporočila Vida Lukač iz urada Mestne občine Murska Sobota, so postavili 5 parkomatov v Murski Soboti, ki zajemajo Kardoševo ulico, Ulico Trubarjev drevored, Slovensko ulico z delom Zvezne ulice, Kocljevo ulico in parkirišče na Trgu zmage ter na gramoznem parkirišču pri bolnici v Rakičanu. Prav tako še ni določeno, koliko jih bodo namestili, saj nam je na naše vprašanje, o številu parkomatov v Murski Soboti, odgovorila, da število parkomatov »zaenkrat še ni točno določeno«. Povedala nam je tudi, da bodo nadaljnje parkomate predvidoma postavljali v letu 2014.

Poskusno bodo predvidoma obratovali 15. februarja

Zanimalo nas je tudi, kdaj bodo začeli parkomati pobirati parkirnino. Lukačeva nam je odgovorila, da »bodo začeli poskusno obratovati predvidoma s 15. februarjem, ki bo trajalo do 1.3.2013«.

Višina parkirnine bo zapisana na informacijskih tablah

Višina parkirnine je določena z odlokom in bo zapisana na informacijskih tablah, ki  bodo naknadno nameščene ob vsakem parkomatu posebej. Po medijih so še povedali, da bo plačevanje parkirnine na parkomatih v začetni fazi možno s kovanci, v kasnejših fazah pa bodo mogoči še drugi negotovinski načini plačevanja parkirnine. V odloku je moč zaslediti, da bo čas plačevanja parkirnine v mestu M. Sobota od ponedeljka do petka v času od 7.00 do 16.00 ure in v soboto od 7.00 do 13.00 ure. Ob nedeljah in praznikih pa se parkirnina ne bo plačevala.

V spodnji galeriji si lahko pogledate parkomate v posamezni ulici...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2013 ob 7:24 komentator gost

      naša občina je še hujša od Mariborske, tan kasirajo samo od pon - pet. Prinas pa do še v soboto. svaka čast!!

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2013 ob 8:21 ms gost

      bravo župan! Samo tako naprej. Čim več bodo stroški bivanja + ostalo sranje v MS, ter rajši te bomo imeli! Samo ne pozabi,,,kanglerja imajo že tako radi, da več ne upa v mesto mb!!!

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2013 ob 8:37 NICK gost

      TRBEJ PEJNEZE POBRATI ZA OVO MUZ!!!! BRAVO OBČINA!!! LEPAU KA DELATE PRAUTI SVOJIM OBČANOM

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.01.2013 ob 8:46 pal gost

      Ja parkirne ure ste namestili - sedaj boste pobirali parkirnino, pa me zanima zakaj pa niste pri bilnici v rakičanu asfaltirali parkirni prostor - saj ni res pa je bom morala plačati za parkiranje - iz avta pa izstopim v popolen drek do ušes. Pobirajte parkirnino tam kjer so urejena parkirišča ne pa na vsakem dreku.

      27 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.01.2013 ob 8:47 Carleone gost

      To je za mene popolnoma neumna poteza. Tako bo center še bolj prazen. Če razumem prav, pomeni da če želim oddati pošto v centru, moram plačati parkirnino, da jo oddam? ??

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.01.2013 ob 9:57 žas gost

      če ste že postavile parkomate, te be tude lejko bar sneg okole njih spucale, če že je tak... gn**lobe občinske...štihec gotof si!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.01.2013 ob 10:01 GOST TAXI gost

      JAZ PA BI PODAL KRITIKO NA REDARSKO SLUŽBO: KER PREMALO KONTROLIRAJO TAXI PARKIRIŠČA: POSLEDICA TEGA PA JE DA TAM PARKIRA VSAK KI SE MU ZAHOČE: S PARKOMATI ;PA BO ŠE ZDAJ TEGA VEČ: L:P: REDARSKI SLUŽBI:

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.01.2013 ob 10:09 Medicius gost

      Pobiranje parkirnine po mestih je korak naprej. Promet se bo v mestu zmanjšal, dobil boš parkirno mesto, gospodje ki se vozijo od vrat do vrat, bodo zdaj hodili peš in tako naprej. Na žalost se mestni gospodje, ki jih poznam kar nekaj, vozijo z avtom od doma ~1km relacije. Recimo po otroka v šolo, v priljubljeno Pomarančo ali trgovino v centru, itn. Za 8-10 minut hoje se vsede v avto!? Zdaj tega več ne bodo delali. Sicer pa ima mesto Sobočanca ZASTONJ, katerega bi meščani lahko malo bolj uporabljali. Lp, M.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.01.2013 ob 10:13 Medicius gost

      ps. Se pa strinjam s pal-om. Namestitev ramp pri bolnišnici na neurejenem parkirišču, polnem lukenj, ki ob dežju in snegu postanejo velike mlake in polnem blata, je pa res drzna poteza. Ne vem kako si lahko to dovolite?

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.01.2013 ob 10:32 hunika gost

      ŠTIHEC GOROF SI!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.01.2013 ob 11:32 GOTOF JE gost

      ŠTIHEC GOTOF SI !!!!!!! Carleone, sedaj boš šel na pošto v BTC. Namesto parkirnine boš lahko še mirno spil kavico. Na žalost bodo trpeli mali obrtniki v centru Sobote, ker bo čedalje manj ljudi. Štihec, uničuješ podjetnike, ki še vstrajajo v centru mesta. Vsa leta se center že vstrajno prazni. Mülerja tudi ni več. Še malo in center Sobote bo postal mesto duhov. ŠTIHEC GOTOV SI !!!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.01.2013 ob 11:41 aa gost

      Čista praf je tak, ka eni so manjakii ka smrdij z njih pa se po Soboti vozijo z avtojon pa bi lejko peški stoupili 500 m. Pa tisti keri idejo na kavico vgojno, či majo za kavo majo ešče za parkejranje. tisti keri do meli opravka na pošti pa banki pa de še itak 15 minut zašenki.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.01.2013 ob 12:23 frenky gost

      "....pred parkavtomatom stojin, pa lato v rokaj držin, če Štihec de mijmo šou de jo doubo v glavou...."

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.01.2013 ob 12:49 gost hilda gost

      Tega pa nejsan pričakovala od našega ŽUPANA....mislim,da je vse skup precej nesramno.Tako,da dragi župan mislim.da se ti zelo slabo piše......Pa se nekaj danes sem se morala 3krat peljat okrog M.Sobote,da bi dobila parkir plac...ceste so tako dobro očiščene,da mora avto stati kak na cesti.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.01.2013 ob 13:28 !!!! gost

      ka se koji k.... bunite bar mamo parkomate ka nede što ščeč v centri mesta parkero ka se to ne spodobe te pa nanč nega mesta pešče pa mame ka majo deco ka jih saksi drugi den vozijo skoz varas kak vas nej sran ka takso pridobitev doj gledate a mislite ka ste sefi ka te ge kole lejko parkerale v ms? ge v blizini kar nekaj parkirisc ge lejko pistijs avto se dobro ka se z avtojon nisterni notre do baute ne pripelajo na blagajno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.01.2013 ob 16:01 lili gost

      se strinjam nesramno je to, da se pred bolnico mora plačat parkiranje najprej naj uredijo parkirišče kot se spodobi pa potem se naj spravijo na parkomate ali pa še kaj bolj pomembnega naj uredijo ŽUPAN se naj rajši pobriga da bo ustvaril delovna mesta,da bodo ludje imeli kruh s tem se naj ukvarja je veliko bolj pomembno kot pa ti parkomati na nič vrednih parkiriščih,če že morajo biti potem se naj parkirišča uredijo kot se spodobi vsi bi radi samo kasirali a zato pa nič dali sramota.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.01.2013 ob 17:25 GOTOF JE gost

      Po komentarjih in glasovih so gor županovi pristaši. Tisti, ki trobite o nekih lenuhih in še kaj vam naj bo jasno, da bo na ta način center MRTEV. To ni Ljubljana. Tukaj ljudje gledajo na vsak cent. Velikih trgovin že tak ni v centru. Zato bodo s tem trpeli tisti, ki so še v centru s svojimi dejavnostmi. Tisti, ki pridejo od zunaj in jih je zelo veliko, si ne bodo delali dodatnih stroškov in trošenje časa z iskanjem parkomatov. Raje bodo zavili na obrobje Sobote, kjer so trgovine na kupu. Center Sobote je MRTEV ! Po slikah sodeč ima Sobota tako dobro zimsko službo, da do parkomatov sploh ne moreš. Štihec, GOTOV SI !!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.01.2013 ob 17:53 GOTOF JE (od nicka) gost

      gost - Medicius TI SAM PRAUTI SEBI PIŠEŠ?????? KAK V PM SO LEJKO PARKOMATI V TAKŠNON MESTI DOBRA STVAR, RAZEN KA SE OBČINA FINANČNO PUNI??????? ŠTIHEC vuplen ka se zavedaš, ka občanom pomali na K**** ideš in tau je nej dobro za tebe!!!! Pomali več neboš trauso pederske komentare:'' ka si ponosen ka so v ms bili mirni protesti''. SAMO SE KRADNE....SRAM TE BODI KRALJ

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.01.2013 ob 17:56 Nick gost

      FOLK ČAKAJTE KA KOMUNALA ZVIŠA DAJATVE!!! TAU DE ŠE KOMEDIJA!!! Te de pa štihec gučo kak dobro ide naši komunali:) TOGA ČLOVEKA NEJ VEČ VOLITI!!! V SVOJON MANDATI RAZEN TE MUZE NEJE NIKA NAREDO!!!!! VUPLEN KA SE ZAVEDA KO PO BTC-JU ODI, KA GA FOLK ŽE GRDO GLEDA!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.01.2013 ob 18:24 Gost gost

      Razumem, da se pobira parkirnina v mestu, nikakor pa ne razumem, kako se lahko pobira na blatnem parkirišču pri bolnici.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      16.01.2013 ob 18:42 nej sobočanka gost

      hvala za tale članek. zdaj bom vedela, da več ne bom hodila v MS po opravkih in kavice (jo bom morala očitno precej drago plačati), aja, pa k frizerki (traja dlje kot 15 minut). namesto po brozgi se bom šla v topel nakupovalni center sprehajat. še mami in sosedi moram povedat, da bosta vedeli ...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      16.01.2013 ob 19:16 D ..... gost

      Svojo zemljo bom plačeval ???????????????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      16.01.2013 ob 19:48 Gasilec gost

      tej parkomatov sploj nebi trbelo, vijdite ka narod nema pejnez bole kasejrate na vse stranij

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      16.01.2013 ob 19:48 Medicius gost

      GOTOF JE: "Po komentarjih in glasovih so gor županovi pristaši. Tisti, ki trobite o nekih lenuhih in še kaj vam naj bo jasno, da bo na ta način center MRTEV. To ni Ljubljana. Tukaj ljudje gledajo na vsak cent." Nisem pristaš župana, zato ne pišem njemu v prid. Drugače pa ne piši bedarij. Če bi gledali ljudje na vsak cent, ne bi trošili toliko goriva na kratkih relacijah. Če si kaj podučen o porabi, na takih relacijah avto največ "pije". Mogoče pa tvoj gre na "luft".

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      16.01.2013 ob 20:00 Dubiozaaa gost

      Ka nedo goreli? :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      16.01.2013 ob 20:08 GOTOF JE gost

      Medicius ne serji !!! Veliko ljudi pride v Soboto vsak dan, ki so drugače izven Sobote doma. Ne gre samo za prebivalce centra. In sedaj bodo parkomati še te ljudi odgnali. Večino so jih že nakupovalni centri izve Sobote potegnili k sebi. Sedaj bo šlo še teh nekaj. Center Sobote je MRTEV ! Štihec, GOTOV SI !!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.01.2013 ob 21:01 Joghy gost

      Ka jih vö vrtgnemo. Zvežemo za clio-ja pa cuknemo :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      16.01.2013 ob 22:53 Medicius gost

      @GOTOF JE, edino glede prometa za trgovine v centru se strinjam. Te bodo res doživele padec prometa.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      16.01.2013 ob 23:10 gost gost

      Te trgovine v centri že zdaj nemajo prometa, zato je pol lokalov praznih v drugih je pa sakši mesec nov najemnik. Meni so pa tej parkomati nika nej napouti. Je zadosta parkirišč v okolici centra katere nede trbelo plačati. To de najbole bolelo tiste keri sparkejrajo avto nasproti Barona pa te cejli den na kavi sidijo pa se kažejo. Tisti kateri bi pa mogoče radi šli v eno od tistih trgovin tan ali k frizeri ali v optiko pa so mogoče starejši pa težko hodijo pa nemajo mesta za parkiranje ker par istih avtojov tan cejli den stoji. Ges san za parkomate. Več dobroga prinesejo kak slaboga. Tou ka pa GOTOF JE piše pa so totalne bedarije in so navadno populistično sranje za šinfanje župana. Meni je sicer Štihec med svojin županovanjon dosti slabšoga kot dobroga napravo, samo tej parkomati so dobra zadeva.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      17.01.2013 ob 14:16 ges gost

      Ka je zdaj po novon že luksuz, če ideš v bolnico???? Mislin....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.01.2013 ob 18:13 toto gost

      ja kmetje prej ste se vozili po njivah zdaj pa bi meli vse zastojn, placajte parking ce nej pa bojte doma v satli

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.03.2013 ob 8:00 ninika gost

      nič več kavic in opravkov v središču MS ... škoda, bo še več zaprtih prostorov, sčasoma bo Sobota postala mesto duhov :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.