https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S kulturno dediščino zaščiteni Žepovci kmalu deležni obnove vaškega jedra

Apače, 06.03.2013 ob 8:30  

Župan občine Apače Franc Pižmoht je včeraj svečano podpisal pogodbo z izbranim podjetjem Indrast d.o.o., ki ga zastopa direktorica Klementina Ferk. Omenjeno podjetje bo izvedlo dela pri ureditvi vaškega jedra v naselju Žepovci.

 

»Gre za vas, ki jo je  Zavod za spomeniško varstvo zaradi posebne pozidave same vasi uvrstil med kulturno dediščino. Občina se tega zaveda in smo tudi za takšno ureditev te vasi, da vas kot je, ohranimo tudi v prihodnje. Pridobili smo si tudi kulturno varstveno soglasje,« je povedal apaški župan Franc Pižmoht.

Obnova vaškega jedra bo potekala v dveh fazah. V letošnjem letu predvidevajo zaključitev prve faze, ki bo zajemala modernizacijo dveh cest, ureditev javne razsvetljave in jarka za odvajanje površinskih voda ter postavitev urbane opreme v središču naselja - gre za ureditev dela vodovoda s  postavitvijo hidranta in pitnika, ob tem pa se bodo namestila tudi klopi in druga urbana oprema, kot so koši za sortiranje odpadkov in drugo.

Podjetje Indrast d.o.o. je bilo izbrano kot naugodnejši ponudnik (med sedmimi ponudniki) na podlagi javnega naročila, in bo opravilo dela v pogodbeni vrednosti 135.505,71 EUR z DDV. Večji del, oziroma 85 % neto vrednosti, je sofinanciranih s strani Evropske unije, in sicer iz Evropskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Gradnjo bo nadziral Bojan Safran, iz  podjetja BNG s Kapele. Župan je poudaril, da si želijo, da se projekt izvede do konca letošnjega poletja. 

Klementina Ferk, župan Franc Pižmoht in Bojan Safran

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2013 ob 15:32 andy gost

      Vsa dela se izvajajo prepočasi in to zelo povišuje stroške. Župan ali njegov podrejen bi moral nenehno nadzirati izvajanje del.Ta evropski denar kateri se sedaj lepo razmetava,bomo mi občani enega dne težko vračali.Vsi prisotni teh del pa bodo do takrat že svoje kupčke pospravili.Prosim za razumevanje ANDY

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.