https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Mestni odbor SDS: Celec je deloval iz osebnih interesov

Murska Sobota, 07.03.2013 ob 13:05  

Murskosoboški mestni odbor SDS se je odzval na očitke Roberta Celca, ki je na torkovi tiskovni konferenci pojasnil okoliščine imenovanja na položaj direktorja RIS-a.

"Komaj 18 letni mladenič se je leta 1993 včlanil v Slovensko demokratsko stranko (SDS). Leta 2004 ko je zmagovalka parlamentarnih volitev postala SDS, se je mag. CELEC aktivnovključil v delovanje Mestnega odbora (MO) SDS M. Sobota in izvoljen je bil v Nadzorno komisijo MO SDS M. Sobota.

Na 8. in 9. Kongresu SDS je bil izvoljen za člana Nadzornega odbora (NO) SDS, nadpovprečno ambiciozen in nekompromisen si je leta 2008 izboril možnost kandidirati na parlamentarnih volitvah, na katerih je dosegel dober rezultat. Podobno kot leta 2008, si je v MO SDS M. Sobota uspel zagotoviti podporo kot kandidat na predčasnih parlamentarnih volitvah 2011. Tokrat je vrh SDS njegovo ponudbo zavrnil.

Mag. CELEC je na lokalno politično prizorišče stopil leta 2006, takrat je nadomestil svetniško mesto g. Antona ŠTIHCA, ki je bil izvoljen za župana MOMS. V začetku mandata je bil dokaj konstruktiven, se je pa v njem vedno bolj izražala slast po vladanju in osebnih interesih. Na osnovi doseženih rezultatov na parlamentarnih volitvah leta 2008, ga je Izvršilni odbor (IO) leta 2010 na lokalnih volitvah (LV) potrdil kot kandidata za župana MOMS.

Po mnogih opravljenih analizah še do danes nismo ugotovili, kdo mu je ukradel 20 od 27% doseženih glasov na parlamentarnih volitvah 2008. 1. mesto na listi SDS mu je zagotovilo uvrstitev v Mestni svet MOMS. Poraz na volitvah za župana MOMS mu je povzročil nezaceljeno rano, ki iz njega izžareva še danes. V MO SDS M. Sobota smo mu pomagali to rano zdraviti in kot kaže, neuspešno. Večletno bolehanje za tem, da postane član KMVVI se mu je leta 2010 uresničilo in tako so mu bile dane možnosti za kadrovanje in doseganje osebnih interesov.

Na jesen leta 2011 si je mag. CELEC zaželel mesto direktorja RIS Dvorec Rakičan, očitno ne vedoč kako dolga in težka bo pot, je naletel na razne ovire, zato ni izbiral sredstev za prepričevanje, zavajanje in laži.

Da postane direktor RIS Dvorec Rakičan, si je s pomočjo pajdaštva uspel zagotoviti večino v Mestnem svetu MOMS za spremembo odloka, v katerem so bili spremenjeni pogoji, ki več niso zagotavljali možnosti zaposlitve sedanje direktorice, tudi članice SDS. Na vse te nepravilnosti smo ga mnogi v SDS skoraj eno leto opozarjali, vendar brez uspeha.

Zavedajoč se velikih problemov, ki so se iz dneva v dan kopičili, smo se za pomoč obrnili na župana MOMS g. Antona ŠTIHCA. Kljub vsemu nagajanju, ki mu jih je mag. CELEC povzročal v ozadju in na sejah mestnega sveta, je g. ŠTIHEC težkega srca obljubil pomoč, vendar s pogojem, da se nagajanje preneha in se zagotovi konstruktivno sodelovanje.

Prepričevanje in težka pogajanja z mag. CELCEM je trajalo od maja 2012 do 19.2.2013 z namenom, da se želji mag. CELCU ugodi, da se ne oškoduje sedanje direktorice RIS Dvorec Rakičan in se ustvarijo pogoji za normalno delovanje Mestnega sveta MOMS ter vseh Javnih zavodov in javnih podjetij v lasti MOMS. Čeprav je bil dogovor z dne 19.2.2013 s strani župana in večine mestnih svetnikov izpolnjen na seji Mestnega sveta 28.2.2013, je mag. CELEC 1.3.2013 ubral drugačnopot ter obdolžil vse tiste, ki so mu v času njegove politične poti izdatno pomagali in stali ob strani.

Črni petek 1.3.2013 je dan, ko se je skupna pot mag. Roberta CELCA in MO SDS M. Sobota končala!

Prav je, da mu na novi poti zaželimo obilo zadovoljstva in radosti.

Mestni odbor 
Slovenske demokratske stranke 
Murska Sobota"

Podrobnosti ozdaja, ki jih je Robert Celec pojasnil na tiskovni konferenci v torek, lahko preberete tukaj:

Celec: Predsednik Mestnega odbora SDS me je izsiljeval

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2013 ob 13:32 karnekdo gost

      če je ustanovitelj MOMS, to še ne pomeni, da mora direktorski stolček zasesti eden od mestnih svetnikov. Celotna čorba v MOMS je smrdeča. razpisi se delajo za poznane ljudi, ki se dičijo s strokovnostjo, hkrati pa so nesposobni sami dobiti delo v realnem sektorju ali pa narediti podjetniško kariero. Eni in isti ljudje se pojavljajo vsa ta leta, že od 1990. Ena in ista žalost. S strankarskim udejstvovanjem rešujejo svojo eksistenco. Kako bodo ti ljudje skrbeli za javno in skupno dobro, če še zase brez nepotizma in korupcije ne vejo poskrbeti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2013 ob 13:37 Mira Varga gost

      Vrtiljaki strankarskih imenovanj na položaje se vrtijo po vsej Sloveniji in zato smo tam, kjer smo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2013 ob 14:01 Pero gost

      Karlo vsi , ki te malo bolje poznajo vejo , da ni vse tako kot govoriš če stvari niso po tvoje vlečeš nos prekineš stike itd... Združi te potem spet interes žal takšen si kar ni nič narobe ljudje smo si različni...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2013 ob 15:04 ges gost

      te Šoš je pa rejsan tipičen slovenski politik... gda njemi je zaradi nesposobnosti propadnola lastna firma, te se je v politiko podal, ka de tan pejnaze vlejko...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2013 ob 15:07 kadrovske zadeve gost

      Da, kadrovske zadeve na soboškoj občini so res familijarne. Hčerka od podžupana Dežija Šoša je na hitro bijla zaposlena na občini,

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.03.2013 ob 15:32 svetovalec gost

      Karlo Šoš je svetoval. koje nakladancije. Še opice se smejijo tej šali. Prej bi rekel, da mu je brat svetoval kako se elegantno zaposli hčerka pri županu če si ubogljiv svetniček in podžupanček. In ko je dobro raymislil, je dojell, da take sorte kalibri pridejo najbolje skozi in ubogal bratov svet.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.03.2013 ob 15:35 sindikat gost

      Toga Šoša bi trbelo pijtati zakoj je delavca na cesto vrgo tak ka ga je tej lejko stoužo. On de se za delavce gor gemal, ka ne plačuje prispevkov in davkov.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2013 ob 15:39 kafeđija gost

      Na sobotašinfo piše ka je šverco kavo, te je firmo zapravo, zdaj de pa še mestni odbor. Enouk ga je že, da je Štihejca notri prpelo. In v Ljubljani tou nika ne vidijo tej cuzeki, ka bi že enouk enoga normalnoga nastavili.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.03.2013 ob 15:42 bankir gost

      Šoš si je ustvaril firmo s krediti, zato so ga tudi rubili. Ko je kredita zmanjkalo je pač pogrnil. Poglejte Avtorajha. Iz Ljutomera je prišek v Mursko in Šoša deklasiral, čeprav je le ta baje lobiral na najvišjem političnem nivoju, da Avtorajhu ne dovolijo priti v Mursko.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.03.2013 ob 15:45 naravna koalicija gost

      Zmeraj je štihčeva struja napekala, da je celec moteč element in da bodo brez njega dobili čuda glasov. Me res zanima ali bodo sedaj brez celca gladko zmagali.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.03.2013 ob 15:49 nezadovoljna stranka gost

      LOL z lastnimi žulji ustvaril firmo. Mene je nategnil tako, da nikoli nisem več šel k njemu. Vprašajte malo na Ford zakaj so mu licenco vzeli? Naj prišepnem: ker je vgrajeval neoriginalne dele, ki jih je zaračunaval kot originalne. Samo SDS lahko vodi tak prevarant in ni čuda, da je v najbojši zvezi s previrantom.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.03.2013 ob 17:31 2 gost

      Ja familija Šoš je znana, da svojim priskrbi. V mestnem svetu pa ta svetnik lepo sedi in kot da ni nič...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.03.2013 ob 17:33 2 gost

      Ja, familija Šoš poskrbi za sebe...Torej je postal svetnik, samo zato, da bodo otroci dobili službe.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.03.2013 ob 20:13 gost talija gost

      Si šimfate Šoša pa Štihca pa Celeca pa se druge.Pa p.... m.... pa ka te odite volit da so volitve zaj van pa idejo na k.... vsi tej ka jih oberate.Že smo 20 lejt samostojna Slovenija pa san odo samo idnok volit pa nej te g....,šteri so na položajaj.Odo san volit za RTV ka se nebi privatizejro.Ges dejansko neman nikše koristi od tej šteri so mestni svetniki pa državni poslanci,oni meni ne davlejo plače ampak moj delodajalec.Pa nej san zaposleni v javni upravi.Sem pa zelo razočaran nad sistemon ki ga imamo v Sloveniji,najbolj me motijo tile izobraženci,ki imajo nazive kot so mag.pa dr.pa inž.pa ekon.ka so zaj tej napravli ka tej znajo ka so tak izobraženi.Vse več izobraženih ljudi imamo vse večje sranje je v naši lepi Sloveniji.Me pa zanima če si upajo tile izobraženci ki imajo nazive iti v tujino npr.Švico.Tam se morajo tile izobraženci ki imajo seveda nazive izkazati če si zaslužijo naziv,pa kjer bodo delali da koristijo družbi ne pa da hodijo po plačo.Tam si samo številka.Ni važno kaj si,važno je ka znaš, da si koristen za podjetje.Pri nas pa je tako ,ko diplomiraš pa če imaš teto ali pa strica da ti zrihta službo v najboljši firmi (aja pri nas več najboljših firm ni ,saj sojih zapravili)pa veste kdo ?spet tisti ki so na položajih.In kdo so to vsi tisti ki imajo nazive kot so :se ne splača naštevat.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.03.2013 ob 22:43 učenec gost

      talija ma praf. ukinimo šole meni se tudi ne da v šolo ka se tan moremo fčiti

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      07.03.2013 ob 22:46 zgodovinar gost

      Malce osvežitve spomina za g. Šoša, kaj vse je želel biti pa mu je župan preprečil. Županski šofer, odvažati s pajkom, zaposliti ženo za tajnico, biti v nadzornem svetu RRA, verjetno bi tudi pometal na občini, samo da dobi kakšno službo. Pa le brata bi poklical ne da se blamira, glej link: http://www.pomurec.com/vsebina/6195/Politicni_pingpong_v_Murski_Soboti_se_nadaljuje,_Stihec_vraca_zogico_Soosu

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.03.2013 ob 8:04 post gost

      Hvala g. ŠOŠ za informacije glede možnosti zaposlitve preko strankarske dejavnosti. Se grem takoj včlanit.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.03.2013 ob 8:37 Ciganjscek gost

      Tezko nan , gda prijdejo na oblast taksni, ka so bousonogi s pomocjo bank pa politicne familiarnosti prisli in stouplili v politicne salonare in zdaj tan za dobre pejneze opice zijblejo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.03.2013 ob 16:26 zgodovinar gost

      zgodovinar Celec ti nisi ravno dobro informiran. V RRA je hotel biti in je tudi prišel Šoš, za pošto pa sicer ne vem,zagotovo pa je želel dobiti koncesijo za fizioterapijo zobotehnik Forjanič. Zatorej so kruhoborci vsi našteti, še najuspešnejši pa ŠOOŠ brat, ki je zaposlil svojo hčerko... To pa ni nič narobe, da podžupan in svetnik zapsoli hčerko na občini ali ?? Ja ja seveda saj je ni on, ampak je župan na osnovi kavalitete izbral ravno njo LOL

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.03.2013 ob 17:31 Malo več zgodovine ne škodi gost

      Na pošti je ščel biti en drüjge, nej pa Celec..... Tan je Žerjav svojega človeka nastavo, ki pa zdaj ide nekan inan. Tau je bil dogovor med Štihcon in Žerjavon, zato pa je Štihec te tak fejst podpejro Žerjava za prometnoga ministra. V prvoj Janšovoj vladi je Štihec bil fejst močen v SDS, ka je bil tüde član IO-ja. Štihec je pa tudi nastavo svoje lidij... Üe veö jih je pa üöel, samo njeni je nej uspelo. Glej, glej: http://www.pomurec.com/vsebina/6023/_Murskosoboski_SDS_vraca_Stihcu:_Zupanov_koticek_ali_Toncekove_zvezde_

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.03.2013 ob 17:37 direktor Pošte gost

      Marjan Žekš je ščel biti direktor na Pošti...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      08.03.2013 ob 21:21 kruhoborec gost

      to je seveda čisti konflikt interesov ker de kak svetnik Celec lejko glasoval in lobiral za dodelitev sredstev tudi za svoj RIS. Na dveh stolčkih seveda nemre sedeti. De že računsko sodišče ali protoikorupcijska povedala svoje.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.03.2013 ob 6:58 cubo gost

      fajn sparkerano nega kaj :-)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.03.2013 ob 9:23 parking gost

      Kda je pri Gledališči Park gužva vsi vse poprejk parkejrajo. Nej je lipau, ka je parkejro na zelenici, zato si zasluži kazen za napačno parkejranje. Samo zavolo toga pa ga valjda nej trbej doj strliti ka je napačno parkejro. Ali? Što je pa še te kda nej napačno parkejro? Pa avto bi si tude lejko spuco.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.