https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Puconcih se bodo športniki še nekaj časa stiskali

Puconci, 27.09.2010 ob 16:33  

Projekt večnamenske športne dvorane v Puconcih je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, sama gradnja pa naj bi se začela spomladi 2011, kar je kasneje, kot se je napovedovalo. 

V občini Puconci zaradi dotrajanosti športne dvorane ob tamkajšnji osnovni šoli že več let razmišljajo o gradnji nadomestne dvorane, ki pa bo po svoji funkcionalnosti nekaj posebnega in sploh prva tovrstna v Sloveniji. Šlo bo za vzorčni primer energetsko varčne gradnje, katere posebnost bo tudi to, da bo osvetlitev v celoti izpeljana s strehe, izkoriščalo pa se bo sončno energijo, toploto odpadnih voda in deževnico. Po prvih napovedih bi se gradnja morala začeti že pred dvema letoma, vendar do tega ni prišlo. »Do zamika je prišlo pri izdelavi projektne dokumentacije, ki je glede na to, da gre za nizkoenergetski način gradnje relativno zahtevna, pa tudi zaradi intenzivnega iskanja dodatnih možnosti za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev iz različnih virov,« pojasnjuje Milan Vrečič z Razvojnega zavoda občine Puconci.

Puconska dvorana prav gotovo ni v ponos občanom

Če si država ne premisli, bo začetek gradnje spomladi prihodnje leto

Projekt večnamenske športne dvorane je trenutno v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja. Po tem sledi uskladitev projektne in investicijske dokumentacije na Ministrstvu za šolstvo in šport in uvrstitev v Načrt razvojnih programov vlade za leto 2011. »Temu sledi podpis pogodbe z ministrstvom glede črpanja odobrenih nepovratnih sredstev in v tej fazi se bo projekt začel dejansko izvajati. Prva faza bo objava javnega razpisa za izbiro izvajalca del. Računamo, da bi se gradnja lahko začela marca ali aprila prihodnje leto,« pravi Vrečič.

Sredstva so načeloma zagotovljena

Stroški takšne gradnje so med sedem in deset odstotkov višji od klasične, naložba pa naj bi se povrnila v petih do sedmih letih. Sredstva v višini skoraj 4,2 milijona evrov za nadstandardno, a varčno dvorano, ki bo kljub svoji velikosti porabila manj energije kot sedanja, trikrat manjša dvorana, so skoraj v celoti zagotovljena. Maja letos se je s projektom seznanil tudi šolski minister dr. Igor Lukšič, ki je takrat zagotovil, da je kljub varčevalnim ukrepom Vlade Republike Slovenije ta investicija na dokaj prednostni listi, njegovo ministrstvo pa naj bi prispevalo 900 tisoč evrov.

Na puconski občini pravijo, da je finančna konstrukcija načeloma zaključena, s tem da še zmeraj iščejo možnost pridobitve dodatnih nepovratnih sredstev preko različnih javnih razpisov na račun energetske učinkovitosti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Eden
      27.09.2010 ob 17:35 Eden

      Trenutna telovadnica je resno katastrofa!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.