https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Koncert ob 30-letnici pevskega zbora DU v Ljutomeru

Ljutomer, 09.03.2013 ob 16:51  

Sinoči je v Domu kulture Ljutomer nastopil ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, ki letos praznuje 30 let svojega delovanja.


Kot gosta na koncertu sta nastopila še ženski pevski zbor Umirovljenika iz Čakovca in Cvenski oktet.

Ob tej priložnosti so podelili tudi Gallusove značke, ki jih prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Bronasto Gallusovo značko (za več kot 5 let udejstvovanja) sta prejeli Biserka Levačič in Cilika Bratuša. Srebrno Gallusovo značko (za več kot 10 let udejstvovanja) so prejele Marija Podgorelec, Marta Lasbaher, Stanka Šeruga, Albina Habjanič, Mira Pihlar, Cecilija Pihler in Marta Brumen. Zlato Gallusovo značko (za 20 let udejstvovanja in več), pa so prejele Emilija Šinko, Marica Lebarič, Milena Studnička, Marija Muršič, Angela Jurkovič, Marija Prelog in Majda Regoršek.

Podelili pa so tudi častno Gallusovo značko (za 30 let udejstvovanja in več), ki jo je prejela Ivica Potočnik, zbor pa je prejel tudi jubilejno priznane JSKD.

O zboru

Skupina upokojenk prepeva že trideset let za svoje razvedrilo in razvedrilo tistih, ki jim radi prisluhnejo. Pojejo štiriglasno, najrajši pesmi na ljudska besedila v priredbi slovenskih skladateljev, še posebno taka s hudomušno vsebino. Naučile so se jih nad štiristo, tudi pogrebnih. Letno imajo deset do dvajset koncertov in nastopov.

Zbor je v tridesetih letih zelo uspešno opravljal svoje poslanstvo na področju ljubiteljske kulture. Zasluge za to imajo vse pevke, ki so kadarkoli prepevale v tem zboru in vse zborovodkinje. V tridesetih letih so zbor vodile: Romana Rek (7), Ljuba Laba (20) in Vlasta Vizjak, ki zbor vodi od 2010 dalje.

Predsedstvo zbora so vestno in uspešno opravljale Terezija Tompa, Tončka Šterman, Marija Prelog, sedaj pa Milena Studnička.

Zbor se vsako leto udeležuje območnih revij JSKD (uvrstitve na regijski nivo), revij upokojencev Pomurja (dvakrat is uvrščene na državno revijo kot najboljši zbor iz Pomurja). Pevke so prejemnice številnih jubilejnih Gallusovih značk in ostalih priznanj na glasbenem področju.

Ivica Potočnik je prejela častno Gallusovo značko

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.