https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Hiša Sadeži družbe praznovala prvi rojstni dan

Murska Sobota  

Prva slovenska medgeneracijska hiša - Hiša Sadeži družbe je včeraj v Murski Soboti praznovala ob prisotnosti množice obiskovalcev različnih generacij, prostovoljcev, partnerjev in vseh ostalih, ki so pripomogli k temu, da Hiša nemoteno dela.

Slovenska filantropija je projekt Hiša Sadeži družbe začela izvajati v letu 2008 s finančno podporo mehanizmov EGP Norveške. Hiša Sadeži družbe deluje po načelu madgeneracijskega sodelovanja – izmenjave izkušenj in znanj na osnovi prostovoljnega dela. Pri njihovem delovanju so jim v veliko podporo partnerji: Osnovna šola I Murska Sobota, Društvo upokojencev Murska Sobota, Pomurska pokrajinska  zveza društev upokojencev, Mestna občina Murska Sobota in Papilot.

»Prav vsak prispevek šteje. Vsak prostovoljec, ki je kakorkoli pomagal bodisi na delavnicah ali kako drugače, je pripomogel k temu, da se lahko danes tukaj družimo in opazujemo sadove našega skupnega dela in truda,« je svoje vtise strnila izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak.

»Do danes se nam je pridružilo kar 170 prostovoljcev in izvedlo okrog 370 različnih delavnic,« je povedala koordinatorka Nataša Vršič. Obiskovalci so si lahko izdelke, nastale v okviru različnih delavnic, tudi ogledali na razstavi. Poskrbljeno je bilo tudi za kulturni program, kjer so nastopili medgeneracijsko osnovana pevski zbor in folklorna skupina, prostovoljci, ki so predstavili svoje delo, v družabnem delu prireditve pa je za prijetno vzdušje poskrbela skupina Blue Planet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      30.09.2010 ob 10:02 Chevapcic

      .. superca .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajkaro
      30.09.2010 ob 12:40 ajkaro

      Ka je pa energični Celec tü delal? Sigurno je bil povabljeni, geli? Priskledniki eni, ka se odite kazat na sakšo pesjo procesijo pa če mate kaj z dogodkom ali nej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      30.09.2010 ob 14:35 PREKMUREC

      Ja tej si glij mero po Štiheci jemle. Oba sta narciseka.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. rok89
      30.09.2010 ob 14:48 rok89

      Pa ka se van mejša - vsi povprek ste paranoiki s tem nadmudrivanjon Štihec-Celec. Dosta vas mamo, pa enjajate se skrivate za nickami.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gelipter
      30.09.2010 ob 19:44 gelipter

      ej ge je ta hiša?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Nusa_Grah
      30.09.2010 ob 22:38 Nusa_Grah

      gelipter, Hiša Sadeži družbe se nahaja v Ulici Štefana Kovača, nekje med Winterom in Caffe Parkom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.