https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skoraj 1400 zbranih zobnih ščetk že na poti v Brazilijo

Veržej, 13.04.2013 ob 12:38  

Salezijanski mladinski center Veržej se je skupaj z Društvom prijateljev mladine Beltinci odzval prošnji misijonarke s. Ane Slivka po pomoči pri zbiranju zobnih ščetk za revne otroke v Braziliji. V enem mesecu so uspeli zbrati 1373 zobnih ščetk, 432 zobnih past, 25 zobnih nitk, nekaj lončkov in eno ustno vodico, ki so že na poti čez Atlantik.

Salezijanski mladinski center Veržej in Društvo prijateljev mladine Beltinci so se takoj odzvali na prošnjo s. Ane Slivka in sprožili zbiralno akcijo. Akcija je prvotno potekala na treh lokacijah, potem pa se je s pomočjo medijev in dobrih ljudi razširila na skoraj vseslovensko zbiranje.

 

V enem mesecu nam je tako uspelo zbrati 1373 zobnih ščetk, 432 zobnih past, 25 zobnih nitk, nekaj lončkov in eno ustno vodico.  To je naneslo tri pakete po skoraj 30 kilogramov, ki so bili poslani na dolgo pot v Brazilijo. Ljudje dobrega srca so nam pomagali tudi finančno, da smo lahko tako velike pakete sploh poslali tako daleč.

Društvi se zahvaljujejo vsem, ki so karkoli donirali ali pomagali kako drugače, še posebna zahvala pa gre naslednjim:

- Curaprox
- TIC Veržej (Center DUO)
- Zavod Marianum Veržej
- Vrtec Veržej
- Vrtec Beltinci
- OŠ Beltinci
- Glasbena šola Beltinci
- Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
- Maxiland v Maximusu
- OŠ Velika Polana
- OŠ II Murska Sobota
- študentski domovi v Ljubljani
- trgovina Narcisa Veržej
- Market Križevci pri Ljutomeru
- Body M Skakovci
- OŠ Kuzma
- OŠ Grad
- OŠ Križevci pri Ljutomeru
- OŠ Lovrenc na Pohorju
- Srednja zdravstvena šola MS
- Gimnazija in dijaški dom Antona Martina Slomška Maribor
-Elektro računalniška strokovna šola in gimnazija LJ

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2013 ob 12:52 ales gost

      Vse lepo in prav, ampak zakaj se prvo ne pomaga na tak ali drugačen način ljudem v Sloveniji, Prekmurju, ki so pomoči prav tako potrebni..?

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2013 ob 13:46 gost gost

      Točno tak! Zadnjič san glih prešto ka de naša država namenila neven kelko pejnez nekšoj državi za kero san še nigdar nej čuo, en kup pejnez, doma pa nemamo pejneze za plače pa socilane transfere. Sicer je rejsan ka če ne pomagaš drugomi tudi san nemreš pričakovati pomoč v nevouli, ali v trenutnoj situaciji bi bilou pametno najprlej domačin lidan pomagati pa tistin keri iz svojih minimalcov plačujejo v proračun ka te država lejko nakažuje pejneze grčiji pa ostalin nan daljnin državan. Ista fora je na vseh področjih, nega za plače, trbej šparati, država pa en velki kup tistoga denarja keroga si sposoudi v tujini te zapravi za orožje in ostale bedarije. Lastni denar nakažujemo drugin za pomoč, te si pa moremo sposojuvati keš za laszno preživetje.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2013 ob 13:55 Bullet gost

      Ne godrnjajte preveč...vse dokler ljudje kupujejo nove plastične Cliote in Kie, LCD zaslone z diagonalo 100 pa več cm, nove mobitele, prenosnike, ni krize v SLO... Nekateri sanjajo le o zobnih ščetkah...kar nazorno opisuje tudi ta članek...

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2013 ob 16:19 gost gost

      Misliš da pri nas nega takšnih ka sanjajo o zobnih ščetkah pa zobni pasti? Sigdar več jih je.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.