https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Beltincih odkrili še tretje starodobno kolo

Beltinci, 19.05.2013 ob 8:00  

Ljubitelji starodobnih koles iz Beltincev so dokazali, da jih ne prežene niti slabo vreme. Na odkritju 3. replike starodobnega kolesa se je zbralo veliko ljubiteljev starih koles.

Na predvečer 11. Rallyja ljubiteljev starih koles in starih koles z motorjem so v petek zbrane nagovorili direktorica ZKT Beltinci Elica Horvat, predsednik društva Dimek Avgust Farkaš ter kreator razstav Tomaž Flisar. Zahvalili so se vsem, ki so sodelovali pri ustvarjanju tretjega starodobnika. Ob zvokih himne Dimekov so zbrani vstali in zapeli, kasneje pa je mlad talent Domen Baša iz Melincev zaigral na harmoniko.

„Laufmaschine“

Pod dežniki je potekalo razkritje 3. old-timerja, katerega je izumil nemški izumitelj Karl Drais leta 1817. Na toplem in suhem pa so si obiskovalci lahko ogledali slike Dimekov s srečanj in rallyjev, embleme, 21 Dimekovih koles, zbirko oblek iz tistih časov in nekaj primerkov starega kmečkega orodja. Na koncu so se gostje lahko pokrepčali z okusno zakusko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.