https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Nogometašem Nafte prekipelo - do nadaljnjega ne bodo trenirali!

Lendava, 13.10.2010 ob 18:16  

Ker se zadeve v Nafti v mesecu dni niso nič izboljšale, so se nogometaši odločili prevzeti stvari v svoje roke. Do nadaljnjega ne bodo trenirali, vprašljiva je tudi sobotna tekma.

Ker ni šlo na lep način, so se nogometaši Nafte odločili zaostriti stvari in opozoriti na nevzdržne razmere v klubu. "Razmere v klubu so trenutno resnično slabe. Igralci smo predsedniku in upravi dali predlog o rešitvi že pred več kot mesecem dni, a v tem času ni prišel nihče niti blizu nas. Sedaj smo šli malo dalje, ne bomo trenirali, dokler se zavede ne rešijo oziroma napredujejo. Ne rabimo praznih obljub, ampak konkretne odgovore," pravi kapetan Aleš Čeh kot predstavnik igralcev.

Predsednik jih ignorira

Igralci pravijo, da so nazadnje prejeli del junijske plače, zadnje tri mesece niso prejeli ničesar, prav tako niso videli denarja od premij iz letošnje sezone ter tretjino premij še iz pretekle sezone. Igralci so zelo nezadovoljni z novim predsednikom kluba Mihaelom Dominkom, ki se ne zmeni za reševanje težav, je pa imel čas odpotovati v Tallin ter spremljati reprezentančno tekmo med Estonijo in Slovenijo. Odkar je Dominko postal predsednik, jih je le enkrat obiskal slačilnici in kot pravijo igralci tudi takrat ni rekel nič optimističnega.

Predsednik Mihael Dominko

Sestanek z igralci opravil direktor

Vlogo pogajalca je tako danes prevzel kar direktor kluba Igor Magdič, ki sicer trdi, da so igralcem dolžni le dve plači in del premij. Na današnjem sestanku, ki se je končal pred kratkim, so igralci izrazili svoja pričakovanja, dogovorili pa so se, da želijo odgovore že jutri. Sestanek članov upravnega odbora je bil sicer načrtovan šele v petek, ga pa bodo na željo igralcev tako opravili že jutri.

Tekma v Domžalah še pod vprašajem

Če je direktor zagotavljal, da sobotna tekma proti Domžalam ni vprašljiva, pa kapetan Čeh pravi drugače: "Tekma je po velikim vprašajem, ampak upam, da bodo v klubu ukrepali in da nas ne bodo pustili odločat, če bomo igrali ali ne. Upam, da bomo s svojimi namerami spodbudili delo upravnega odbora ter da bomo konkretne odgovore. Mora se razumeti, da mi ne zahtevamo takojšnjega plačila vseh dolgov, ker to ni realno pričakovati, želimo pa dogovor in zagotovilo. S korakom naprej bomo videli, če je komu do tega, da klub še naprej obstaja ali ne." Dodajmo še, da je bil o stavki nogometašev Nafte obveščen tudi Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      13.10.2010 ob 19:22 Milanista

      Čisto praf majo, naj jin plačajo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Sobocan
      14.10.2010 ob 1:52 Sobocan

      Preveč pejnaz zahteva takšni klub, upam ka njin vseeno uspe preživeti nucamo prvoligaški klub v prekmurji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.