https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pomurski koreograf Matjaž Farič združil na odru politiko in ples

Murska Sobota, 02.06.2013 ob 12:38  

V petek je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala plesna predstava The Politics of Dancing, v kateri je koreograf Matjaž Farič, kot se že iz naslova da razbrati, želel prikazati povezavo med politiko in plesom.

Pa imata ples in politika kaj skupnega? Ples je trdoživ, premaga vse vladarje, elite, njihova pravila, zapovedi in prepovedi. Zabava zaničevanih množic slej ko prej vstopi skozi velika vrata salonov in balkonov, s katerih izbranci zviška opazujejo "drhal".

Predstava je nastala s pomočjo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Pod koreografijo se je podpisal Matjaž Farič, v produkciji zavoda Flota Murska Sobota. Plesali so Katja Legin, Barbara Kanc, Darren Anderson in drugi, pripovedovala pa je Nada Vodušek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.