https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Pomurec.com E-soočenje: Kerman ali Gomboši?

19.10.2010 ob 0:05  

Oba kandidata za župana v beltinski občini, ki se bosta v nedeljo pomerila v 2. krogu, sta zadržana do posvojitve otrok istospolnih partnerjev. Medtem ko je Gomboši mnenja, da lahko človek najučinkoviteje opravlja le eno službo, Kerman podpira združljivost županske in poslanske funkcije.

Kandidatoma za župana v občini Beltinci, ki sta se uvrstila v 2. krog, smo postavili nekaj vprašanj.

V 1. delu sta odgovarjala na splošna vprašanja, v 2. delu pa smo med drugim preverjali tudi stališče obeh kandidatov do znižanja stopnje DDV v Sloveniji in legalizacije marihuane.

Milan Kerman

Stavi na delo, ki bo prineslo razvoj občini. Ne odobrava posvojitve otrok istospolnih partnerjev, odločitev o legalizaciji marihuane prepušča strokovnemu krogu, podpira združljivost županske in poslanske funkcije, po njegovem prepričanju je dovolj, če bi v Sloveniji imeli šest pokrajin.

Kaj boste spremenili v vaši občini, če boste izvoljeni za župana?

V primeru izvolitve za župana bom nadaljeval že zastavljeno, obenem pa skupaj s člani občinskega sveta oblikoval takšno strategijo, ki bo razvojno naravnana. V predvolilnem boju je bilo izpostavljenih ogromno idej in pobud za delo, zato bomo prav gotovo lahko izoblikovali kvaliteten skupni program, ki bo vodil do uspeha. Verjamem, da so izvoljeni člani v občinski svet pripravljeni dobro in kvalitetno delati. V predvolilnem času je bilo nekoliko več govorjenja, sedaj pa je na vrsti delo in izpolnitev tega, kar se je obljubljalo.

Kateri so glavni poudarki vašega programa in v čem se razlikujejo od vašega protikandidata?

Glavni poudarek programa je delo, ki bo prineslo razvoj v občini. Dosedanje izkušnje so prav gotovo tiste, na katerih se lahko gradi

Katere so vaše glavne osebnostne lastnosti, ki se jih boste kot župan tudi posluževali?

Prav gotovo je to strpen in konstruktiven dialog z vsemi zainteresiranimi. Iz tega razloga pričakujem ideje in pobude vseh občanov in iz tega izluščiti tiste, ki so dobre za občino. Seveda pa mora vse temeljiti na timskem delu.


 

Dr. Matej Gomboši

Glavne poudarke svojega programa deli v šest točk. Meni, da otrok za dober razvoj potrebuje očeta in mater, podpira legalizacijo marihuane v zdravstvene namene, podpira ustanovitev pokrajin, ki naj jih bo med šest in deset, o združljivosti poslanske in županske funkcije pa pravi: človek lahko najučinkoviteje opravlja le eno službo.

Kaj boste spremenili v vaši občini, če boste izvoljeni za župana?

Postavil bom nove temelje skupnega dela občinskih organov. Dobrobit občine ni v posameznikih, ampak v ekipi različno razmišljajočih ljudi, ki skozi korekten dialog pridejo do najboljših rešitev za celotno občino. Želim priti do stanja, kjer se bo vsak občan čutil sposobnega in sprejetega, da poda svoje mnenje, pobude in komentarje.

Pri tem mora biti znanje na prvem mestu, saj je znanje tisto poglavitno, kar nas lahko dvigne nad povprečje. Občina mora spet postati medsebojno povezana, da se bodo občani in podjetja z njo identificirali in čutili ponos do nje in do njenih organov. Skupaj z vsemi občankami in občani, bom našo občino, kot poklicni župan, popeljal med razvitejše občine v Pomurju.

Kateri so glavni poudarki vašega programa in v čem se razlikujejo od vašega protikandidata?

1. Zagotovitev novih delovnih mest ter podpora gospodarstvu in kmetijstvu

2. Cenejše, urejene in kakovostne komunalne storitve ter skrb za čisto okolje

3. Vzpodbujanje in povezovanje turizma, kulture in športa

4. Dostopnost interneta in uporaba sodobnih informacijskih tehnologij

5. Energetska učinkovitost in vzpodbujanje rabe obnovljivih virov

6. Enakomeren razvoj celotne občine za nov utrip in kvalitetno življenje vseh generacij občanov

Prioritetni projekti bodo: oživitev gospodarstva, čim cenejšo in čim hitrejšo dokončanje kanalizacije, izgradnja kolesarskih stez znotraj občine in do sosednjih občin ter učinkovito črpanje evropskih sredstev. Pri tem je potrebno poudariti, da so to projekti za novi razvojni zagon naše občine in za drugačno-boljšo prihodnost za vse občanke in občane.

V politiki sem novo ime in človek, ki nobenemu ni nič dolžan. Moja odločitev je, da bom polno zaposlen na občini, saj si za našo občino želim, da bi bila prijeten dom na katerega bi bili ponosni. Želim si dobiti priložnost, da ob podpori in pomoči vseh občank in občanov,

postanem v naši občini prvi poklicni župan in jo popeljem na pot razvoja.

Katere so vaše glavne osebnostne lastnosti, ki se jih boste kot župan tudi posluževali?

Moje osebne lastnosti so: ekipni duh, vedno pripravljen na dialog, človek kompromisnih in racionalnih odločitev, razvojno usmerjen, cenim znanje, vsako delo, ki se ga lotim želim, pripeljati do cilja. Sodelovanje je ključ do uspeha. Sem mlad, ambiciozen in poln energije, ki jo želim usmeriti v razvoj domače občine.

 

Posvojitve otrok istospolnih partnerjev, marihuana, DDV, pokrajine, združljivost županske in poslanske funkcije

Kakšno je vaše stališče do:

- posvojitve otrok istospolnih partnerjev:

KERMAN: Glede homoseksualnih parov ne vidim nobenih problemov, da izrazijo svoje prepričanje. Ne odobravam pa posvojitve otrok teh parov, kajti po mojem prepričanju mora dobiti otrok vzgojo tako od očeta kot tudi od matere.

GOMBOŠI: Otrok potrebuje očeta in mater. Takšno družinsko okolje mu da največ za dober razvoj v odraslo osebo.

- legalizacije marihuane:

KERMAN: Glede marihuane je prav gotovo zelo pomembna strokovna javnost, ki je merodajna, da argumentirano predstavi vse razloge za in tudi proti.

GOMBOŠI: Podprl bi jo le za zdravstvene namene.

- znižanja DDV v Sloveniji:

KERMAN: DDV je velika obremenitev predvsem pri investicijah, ki jih vodijo lokalne skupnosti. Iz tega razloga sem prepričan, da bi morala naša država oblikovati politiko DDV drugače, kajti običajno so to dodatne obremenitve proračunov, ki dodatno podraži investicijo takrat, ko si DDV ne moreš poračunati. 

GOMBOŠI: Višina DDV-ja mora ustrezati stanju gospodarstva.

- uvedbe pokrajin in koliko naj jih bo?

KERMAN: Pokrajine so nujno potrebne za Slovenijo, seveda pa morajo biti izredno racionalno izbrane po številu in tudi glede zaposlenosti. Po mojem prepričanju je dovolj 6 pokrajin.

GOMBOŠI: Podpiram uvedbo pokrajin, ki naj jih bo med 6-10.

- združljivosti županske in poslanske funkcije:

KERMAN: Združljivost županske in poslanske funkcije podpiram, kajti le tako je državni zbor kot tudi vlada dobro in korektno informirana z dogajanji v samih občinah.

GOMBOŠI: Sem mnenja, da človek lahko najučinkoviteje opravlja le eno službo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      19.10.2010 ob 8:32 vinci

      Hja, koga do zvolili mo znali v petek. Ge bi dal glas Gombošiji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      19.10.2010 ob 9:23 vinci

      Pardon! V nedelo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      19.10.2010 ob 10:43 lepi

      po odgovorih sledeč me je najbole prepričo Gomoši! neje tau odgovor, da mo ustarili delovna mesta, ampak moreš tude utemeljite kako in zgleda ka ma dr. Gomoši odlično vizijo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. sineson
      19.10.2010 ob 11:50 sineson

      hm, 50 - 50 je tu po moje šans..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. read
      19.10.2010 ob 11:52 read

      Sicer je vprašanje glede davkov, posvojitev istospolnih partnerjev, pokrajine... bila pričakovana, saj sta oba predstavnika desno usmerjenih strank, se pravi za znižanje davkov proti posvojitvam istospolnih za pokrajine... ampaka pri tem članku me je bolj prepričal Gomboši saj kaj se njegovega programa tiče

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. blue
      19.10.2010 ob 12:00 blue

      Kere de me klobaso plačo, bon ga volo :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. smesko
      19.10.2010 ob 12:29 smesko

      Samo ka de se nekaj dogajalo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. SONCE
      19.10.2010 ob 23:08 SONCE

      Kermana ZA ŽUPANA!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. SONCE
      19.10.2010 ob 23:13 SONCE

      Stavim na Kemana. Je razumen človek. Je delaven. Ima izkušnje. Pa še univerzitetno je izobražen. Do sedaj je naredil maksimalno ob sicer katastrofalni sestavi občinskega sveta. Novi svetniko so bolj izobraženi in imajo dovolj izkušenj in volje, da bodo z Kermanom lahko največ naredili. Zato 24. oktobra vsi na volitve in izvolite Kermana ZA ŽUPANA.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. SONCE
      19.10.2010 ob 23:19 SONCE

      Milana Kermana ZA ŽUPANA OBČINE BELTINCI!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. uncvut
      20.10.2010 ob 15:21 uncvut

      Drago SONCE! "Pa še univerzitetno je izobražen...(Kerman)." Dr. Gomboši je doktor znanosti. To pomeni, da je tudi pred tem univerzitetno izobražen. Ja? Kljub letom ima veliko izkušenj iz področja gosopodarstva, informacijskih tehnologij, ki so dandanes še tako pomembna, ipd. Kako veš, da bodo svetniki lahko največ naredilo s Kermanon?! Kje to piše? Pred 4. in 8. leti smo tudi sami volili Kermana, sedaj pa menim, da je čas za nekaj novega, drugačnega, čas za mladega človeka z vizijami in željo po napredku. Mislim da dosti pove tudi to, da bo dr. Gomboši opravljal le župansko službo! Kerman je imel 8 let časa - kar je naredil je naredil, kar ni pač ni. Priložnost je potrebno dati mladim ljudem z ambicijami, voljo in ZNANJEM, ki ga dr. Gomboši vsekakor ima!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. viktor
      20.10.2010 ob 17:43 viktor

      tak, tak, SONCE, naj bou Kerman, pa či nas te glij vrak zeme. Zabadav so boukši svetniki, či je pa Kerman nej za tou. Naj si šče malo počinej pred penzijof, ovači se je ge ne fčaka. Gomboši je sigurno boukša varianta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. kiki75
      20.10.2010 ob 20:18 kiki75

      DR. GOMBOŠI NAŠ NOVI ŽUPAN

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. SONCE
      20.10.2010 ob 20:30 SONCE

      Dragi uncvut! Če je gospod Gomboši doktor še ne pomeni, da ima veliko izkušenj s področja gospodarstva. Informacijske tehnologija že, vendar toliko kot je potrebno in tam kjer je potrebno - sicer boš lahko ostal doma in boš brez službe, ker bo namesto teme vse opravil računalnik. Gospod Milan Kerman ima najboljšo vizijo. Vizijo, ki temelji na znanju in izkušnjah. Skupaj s svetniki - tudi z dr. Gombošem, ki je bil izvoljen za svetnika bo gospod Kerman lahko zaključil začete projekte. Mislim, da je gospod Gomboši še premlad, da bi lahko vodil beltinsko občino. Pa povrhu vsega je v Beltince priseljen in živi v Beltincih zelo kratek čas. Vesel sem, da je bil izvoljen za svetnika in sem prepričan, da bo lahko skupaj s gospodom Kermanom veliko naredil. Predvsem pa bo lahko še bolj spoznal občino Beltince, njeno delovanje in projekte in s svojo mladostjo in znanjem dodal svoj prispevek. Mislim, da je premalo seznanjen z vsem na občini in bi kot župan imel veliko težav. Verjamem, da gospod Gomboši pozna predvsem informacijsko tehnologijo, saj je to področje tudi njegova raziskovalna dejavnost, premalo pa pozna delovanje lokalne samouprave, zato drage beltinčanke in beltinčani v nedeljo, 24. oktobra vsi na volitve in izvolite MILANA KERMANA ZA ŽUPANA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. SONCE
      20.10.2010 ob 20:36 SONCE

      Dragi Viktor! Prepričan sem, da je v tem trenutku najboljša izbira MILAN KERMAN. To je človek, ki je do sedaj delal s srcem za Beltince in bo še tudi tako v novem mandatu. Zato Milana KERMANA ZA ŽUPANA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. SONCE
      20.10.2010 ob 20:38 SONCE

      Dragi Vitor! Prepričan sem, da bo gospod Kerman še naprej s srcem delal za občino Beltince, zato MILANA KERMANA ZA ŽUPANA!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. xpCOM
      20.10.2010 ob 21:01 xpCOM

      Ja, sonce kak si pa tij zlatoooo. Jako si dobro napisal. Strinjan se stebof. MILANA KERMANA ZA ŽUPANA - tou de za nas še najbouše, tak za mlade, kak za starejše. Istina, KERMANA ZA ŽUPANA!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. xpCOM
      20.10.2010 ob 21:05 xpCOM

      Ja ka pa te - mij računalničari, mij generacija x, pa vsi smo za tou ka izvolimo kermana za župana! Ja, ka pa te, mij smo za kermana - itak je najbouši!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. xpCOM
      20.10.2010 ob 21:09 xpCOM

      Aja, pa šče tou - dr. gomboši je isto pakovanje kak mag. celec v soboti - takšoga župana si pa rejsan ne zaslujžimo. Samo za titule se njin ide, delati pa itak nevejo. Tak kak pravin najboušu je kerman!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. rec
      20.10.2010 ob 21:32 rec

      Tudi jaz sem za Kermana. Vrabci že čivkajo, da za Gombošem stoji župnik župnije Beltinci Benkovič. Ne vem ali nima bolj pomembnega dela na župniji. Vsi pa vemo, da njemu gre samo še za denar - drugo mu nič ne pomeni, ampak samo denar - obseden je z denarjem. Verjetno bi rad pokradel še vse kar je našega. Pa še to: kolegica mi je vsa začudena povedala, da je pred dnevi videla Benkoviča v Mariboru kako se je držal za roko z neko mlado žensko in se je sprehajal po Mariboru. Skratka župnika nazaj na župnišče, Gombošija pa za ključara. To bo najboljše. Mi pa vsi na volitve in kot je že sonce napisalo MILANA KERMANA ZA ŽUPANA!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. viktor
      20.10.2010 ob 23:10 viktor

      SONCE (Gregec), lekaj san te spoznau. Ne ven či ti tou trbej. rec, ne ven, ka te tej Benkovič tak mantra. Eni pravijo, ka bi bül boukši župan kak župnik. No, pa či on stujij za Gombošijo, de sigurno boukši svetovalec, kak Maki Kermani. Vijdin, ka je tou prava invazija. Nekan jako van je nej vseedno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. KtP
      21.10.2010 ob 8:26 KtP

      V nedelo se voli človeka z vizijo. Tau je Gomboši!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. SONCE
      21.10.2010 ob 22:01 SONCE

      Dragi Viktor! Nisi me spoznal. Mislim, da bo najboljše, da gremo v čim vešjem številu na volitve in skupaj (tudi vi dragi Viktor) izvolimo MILANA KERMANA ZA ŽUPANA!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. INICIATIVA
      22.10.2010 ob 16:14 INICIATIVA

      Hvala gospodu Milana Kermanu, da je v predvolilni kampanji sprejel naše predloge za nadalnji razvoj občine Beltinci. Prepričani smo, da ste sprejeli tudi predloge drugih organiziranih skupin v naši občini, kakor tudi predloge posameznikov. S tem ste se izkazali kot človek, ki še naprej želi delati za človeka - za prav vsakega občana naše občine. Ponosni smo na vas. Verjamemo, da vas bomo mladi, študenti, delavci in upokojenci, torej vse generacije, ponovno izvolili za župana. Gospod Milan Kerman ponosni smo na vaše dosedanje delo. Vedno smo v vas začutili, da imate vizijo. Vaša vizija temelji na znanju in izkušnjah. V lokalni samoupravi ste aktivni že vrsto let. Bili ste predsednik krajevne skupnosti, član občinskega sveta in dva mandata župan. Z ljudmi, ki so v srcu dobro mislili ste naredili veliko. Vedno ste vsakemu prisluhnil in ga upoštevali. Delali ste timsko. Zato ste lahko ponosni na vaše rezultate. Brez vas ne bi bilo kapele v Bratoncih, ko ste bili predsednik krajevne skupnosti. Brez vas ne bi bilo kulturnega doma v Beltincih, kolesarskih stez ter obnovitev vrtcev, osnovne šole in gasilskih domov. In še bi lahko naštevali. V dveh županskih mandatih ste naredi največ. In končno brez vas se v občini Beltinci ne bi začelo z največjim projektom, to je z izgradnjo kanalizacije. Želimo, da začete projekte končate. Želimo, da delate še naprej z ljudmi in za ljudi. Želimo vam vse najboljše. Mi pa bomo po svojih močeh pomagali, da bo naša občina še bolj uspešna. V nedeljo 24. oktobra gremo vsi na volitve in IZVOLIMO MILANA KERMANA ZA ŽUPANA OBČINE BELTINCI!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. INICIATIVA
      22.10.2010 ob 16:16 INICIATIVA

      V nedeljo 24. oktobra gremo vsi na volitve in IZVOLIMO MILANA KERMANA ZA ŽUPANA OBČINE BELTINCI!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. INICIATIVA
      22.10.2010 ob 16:17 INICIATIVA

      IZVOLIMO MILANA KERMANA ZA ŽUPANA OBČINE BELTINCI!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. KtP
      22.10.2010 ob 17:27 KtP

      INICIATIVA: nej ti trbej 3 krat eno pa isto pisati... enkrat je zadosta. Jaja, lekar van fajn voda v gut teče :) v nedelo de konec obdobja Milana Kermana, pa se te glasi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. INICIATIVA
      22.10.2010 ob 17:30 INICIATIVA

      Spoštovani KtP, lepo povabljeni v nedeljo 24. oktobra na volitve, da skupaj izvolimo Milana Kermana za župana.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. KtP
      23.10.2010 ob 10:35 KtP

      Ne skrbi ti za tau. Jes bon že šou. Kermana san pa nikdar do zdaj nej volo, pa ga niti nebon. No, na naslednjij volitvaj ga niti nede, zatau ka on z 24.10.2010 zaključuje svojo politično kariero :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.