https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Piknik v Domu starejših Rakičan

Rakičan, 16.06.2013 ob 14:00  

V Domu starejših Rakičan so pripravili tradicionalni dan odprtih vrat in piknik s stanovalci, njihovimi družinami ter sodelavci doma.

Lansko leto je srečanje odpadlo zaradi obnovitvenih del. Pogodba za energetsko obnovo objekta je bila vredna 1,8 milijona evrov, večino sredstev pa je financirala EU. Prav tako so uredili oddelek za demenco, ki je bil sofinanciran s srani Ministrstva za delo, družino in socialno delo ter enake zmožnosti, vrednost pogodbe je bila 630.000 evrov.

Lansko leto sta zaznamovali tudi upokojitvi direktorice Viole Bertalanič in glavne sestre Daniele Mörec. Sedanj direktor Zoran Hoblaj je v svojem govoru na kratko povzel zgodovino Doma, ki se je začela ža leta 1951 v gradu Rakičan in nadaljevala leta 1987 na sedanji lokaciji. Poleg energetske obnove objekta in ureditve oddelka za demenco je izpostavil še dve novosti. To sta pomoč na domu, storitev, ki jo uporablja že 98 uporabnikov, in dnevni center za starostnike, za tiste, ki si želijo biti v institucionalnem varstvu le del dneva, popoldne pa se vrnejo domov.

Zbrane sta nagovorila še Nada Hercan, ki je prevzela vodenje področja zdravstvene nege in oskrbe ter župan Mestne občine Murska Sobota, ki je direktorju Hoblaju čestital ob uspešno izpeljanem projektu. Za razvedrilo pa so poskrbeli Pihalna godba Bakovci, vokalna skupina Lipa iz Murske Sobote, stanovalka doma Hari Marija z recitalom Klic hrepenenja in 6-letna Aneja s pevskim nastopom. Med srečanjem je vse zabavala glasba v živo, ob šotoru pa se je predstavil tudi Klub prleških babic s tradicionalnimi dobrotami. V prostorih Doma pa je bila na ogled razstava slik likovne kolonije in slikarskega tečaja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.