https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 3. tradicionalno srečanje prijateljev stanovalca Eda Berdena iz različnih klubov

Murska Sobota, 22.06.2013 ob 9:15  

Varovance Centra za starejše Murska Sobota so že tretje leto obiskali prijatelji stanovalca Eda Berdena iz različnih klubov ljubiteljev starodobnih vozil.

 

Center za starejše Murska Sobota s takimi srečanji povezuje stanovalce z ožjim in širšim družbenim okoljem, krepi njihovo pripadnost in solidarnost med njimi. Ob zvokih harmonike in vonju "pajanega" kruha so Eda obiskali prijatelji s starodobnimi vozili, stanovalci pa so si lahko vozila ne samo ogledali od blizu, temveč so jih lastniki vozil celo zapeljali po Murski Soboti.

"Zvezda" srečanja, Edo Berden, je imel pred vhodom razstavljen del zbirke svojih odličij, ki jih je osvajal v svojih letih dirkanja z motorjem. Ljubezen do dirkanja je odkril čisto po naključju, ko je delal, kot vajenec, pri avtomehaniku v Murski Soboti. V svoji karieri pa je nabral med 160 in 170 pokalov.

Ni pa Edo edini motorist v Centru. Njegov "cimer", Štefan Kuzma, je prav tako drvel na dvokolesnikih, vendar v drugi disciplini, motokrosu. Tudi on je začel v Avto-moto društvu leta 1969, po vojski. Od državnega prvaka je kupil rabljen motor in začel dirkati, ko pa je prišel med prvih deset, je dobil mednarodno licenco in nov motor, Bultaco. Osvojil je kar nekaj pokalov in vencev, a najbolj v spominu mu je ostala zmaga v Karlovcu.

Štefan Kuzma skrajno levo, v beli majici Edo Berden.

Eda je obiskal tudi dr. Mitja Slavinec, ki mu je prinesel kapo, kot jo uporabljajo na uradnih dirkah. Dr. Slavinec nam je izdal, da ga je Edo učil voziti motor.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.